FC Farul întâlneşte CSM Slatina. Arbitraj contestat la ultimul meci Marius Leca - „Ne dorim și mai mult să câștigăm”

  • FC Farul e prima în clasament, în timp ce echipa din Slatina, deja retrogradată, ocupă penultima poziţie.
  • În ultimul meci direct, „marinarii” au acuzat vehement maniera de arbitraj.
  • Se apreciază că ratarea victoriei în acel meci a contribuit decisiv la ratarea de către Farul a calificării în play-off.
 
Aflată pe locul întâi în clasamentul turneului play-out al Ligii a 2-a, FC Farul Constanţa dispută sâmbătă, 24 aprilie, meciul din etapa a cincea, întâlnind în deplasare, de la ora 11.00, CSM Slatina, penultima clasată şi deja retrogradată în Liga a 3-a.
 
„Marinarii” au 36 de puncte în clasament, în play-out înregistrând până acum, în trei meciuri, o victorie, un egal şi o înfrângere, în timp ce echipa din Slatina are 19 puncte (o victorie, un egal şi două eşecuri în patru partide din play-out). „Este o partidă care nu are foarte mare importanță pentru Slatina, pentru că sunt retrogradați matematic. Dar aceste jocuri sunt periculoase, pentru că, scăzând intensitatea emoțiilor și trăirilor pe care Slatina le avea până acum sperând la un loc de baraj, vor juca relaxat și echipa este mult mai periculoasă. Dacă ar fi fost în obiectiv și ar fi încercat să prindă un loc de baraj, această tensiune pe care o aveau puteam să o folosim în favoarea noastră. Așa, va fi o partidă grea, pe care sperăm să o câștigăm, noi având ca obiectiv să terminăm pe primul loc”, a declarat Ianis Zicu, antrenorul FC Farul.  
 

„Nu putem să mai schimbăm nimic”

 
În ultimul meci disputat la Slatina, s-a înregistrat o remiză, 1-1, „marinarii” acuzând însă vehement maniera de arbitraj, care a culminat cu anularea, pe nedrept, a unui gol, la scorul de 0-0. Farul a întocmit şi memoriu către Comisia Centrală a Arbitrilor după acea partidă. Se apreciază că ratarea victoriei atunci a contribuit decisiv la ratarea de către „marinari” a calificării în play-off. „Așa putem să ne legăm de mai multe momente din sezonul regular. Din păcate, nu am obținut acest lucru, toate au trecut, mergem înainte și trebuie cu toții să ne antrenăm și să fim pregătiți pentru ce urmează. Este mai puțin important ce a fost pentru că nu putem să mai schimbăm nimic”, a punctat Ianis Zicu.
 

Va rula toţi jucătorii

 
Tehnicianul constănţean a precizat că, în ultimele trei etape din play-out, va folosi toţi jucătorii din lot. „Mie mi-a fost teamă după ratarea obiectivului de cum vom reacționa. S-a întâmplat să reacționăm așa cum m-am gândit. Nu am arătat foarte bine în primele două meciuri, cu Ripensia și Metaloglobus, dar, în schimb, la partida cu Recea, după ce au înțeles cu toții ce trebuie să facă, lucrurile s-au schimbat și am reușit să ne salvăm matematic. Sunt convins că și în aceste trei etape, chiar dacă voi rula toți jucătorii, vor arăta bine și vor fi motivați”, a punctat Zicu.
 

Pe primul loc şi la final

 
„Marinarii” au ca obiectiv în play-out clasarea pe primul loc. „Acesta este obiectivul fixat de noi, dar mai important decât asta este să ne placă aceste ultime meciuri, să jucăm foarte bine, să reușim să ne dăm seama exact de ce mai avem nevoie și să vedem ce urmează”, a mai spus antrenorul Farului.
 

„Ne vedem de meciurile noastre”

 
„Suntem fericiți că am scăpat de orice emoție, chiar dacă a durat trei etape până să câștigăm primul meci din play-out. Vom aborda jocul cu seriozitate, ne dorim să câștigăm acest play-out. Vom încerca să ne facem mai ușoară victoria și la final să ne bucurăm împreună. Prin prisma egalului din ultimul meci direct, normal că ne dorim și mai mult să câștigăm, pentru că acolo putem spune că a fost un moment în care am pierdut calificarea în play-off. Avem ambiție și mai multă să câștigăm și să arătăm că a fost o întâmplare ce a fost data trecută. În acest moment suntem pe primul loc și, dacă vom continua seria victoriilor, eu zic că nu știu ce ar putea să ne oprească din a fi acolo la finalul sezonului. Noi ne vedem de meciurile noastre, de treaba noastră. Vom avea și meciul cu U Cluj, pe care, tot așa, avem ambiția să-l câștigăm din cauza celor întâmplate și vorbelor scoase și ne dorim ca la final să fim pe primul loc”, a punctat şi fundaşul farist Marius Leca.
 

Un gol în plus faţă de Metaloglobus

 
Celelalte partide ale etapei se dispută tot sâmbătă, de la ora 11.00, după programul: Pandurii Lignitul Tg. Jiu - Ripensia Timişoara şi U Cluj - Metaloglobus Bucureşti. Fotbal Comuna Recea are rundă liberă. Clasamentul arată astfel: 1. Farul - 36p (3m, golaveraj 4-3), 2. Metaloglobus - 36p (3m, 3-3), 3. U Cluj - 33p (3 meciuri jucate, 6-5), 4. Ripensia Timişoara - 30p (4m, 5-3), 5. Fotbal Comuna Recea - 29p (4m, 10-6), 6. CSM Slatina - 19p (4m, 5-7), 7. Pandurii Lignitul Tg. Jiu - 14p (3m, 3-9). 
 

Cezar Gherghiceanu, antrenamente uşoare

 
La şapte luni de la operația la genunchiul stâng, cauzată de o gravă accidentare (ligamentul încrucișat anterior și meniscul extern rupte), Cezar Gherghiceanu a început antrenamentele ușoare. „Atacantul nostru speră ca recuperarea să decurgă fără probleme și să revină cât mai curând pe teren”, este mesajul FC Farul, care i-a urat, vineri, la mulţi ani portarului Ştefan Fara, cu ocazia împlinirii vârstei de 20 de ani: „Îi urăm multă sănătate și succese în tricoul alb-albastru. La Mulți Ani, Ștefan!”.

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa)
 
Citeşte şi:
 
FC Farul Constanţa
Ianis Zicu - „Toată lumea s-a grăbit să vorbească foarte multe lucruri care m-au deranjat”

 
Arbitrul Mircea Ardelean, recuzat de FC Farul Constanţa. Scrisoare deschisă către Comisia Centrală a Arbitrilor

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 63

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 60

Superliga 2023/2024 FCSB poate obține titlul de campioană a României încă din acest weekend

19 Apr 2024 301

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1986

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1118

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1642

Box George Edmond Maradin, pe locul cinci la Campionatul European. „Mândru să reprezint România și orașul Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 911

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 642

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1108

Trei echipe de juniori de la Farul Constanța, calificate în semifinalele campionatelor

15 Apr 2024 576

Farul Constanța Fotbalistele, eșec surprinzător acasă cu Csikszereda Miercurea Ciuc. Oaspetele conduceau cu 3-0 în minutul 21! (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 776

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 714

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 846

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1046

Farul Constanța Ionuț Cojocaru - două goluri, iar „marinarii“ câștigă la Craiova și urcă în clasament

12 Apr 2024 1348