Sport

FC Farul, meci la Constanţa cu Academica Clinceni Căpitanul „marinarilor“, Florin Pătraşcu, a fost operat

Căpitanul FC Farul, Florin Pătraşcu, nu a putut juca în partida din Giuleşti, cu Rapid Bucureşti, din pricina unor probleme medicale. Ieri, fotbalistul de 30 de ani a suferit o intervenţie chirurgicală.

Florin Pătraşcu a făcut deplasarea în capitală cu lotul Farului, pentru confruntarea cu Rapid, dar durerile pe care le avea de vreo două săptămâni l-au trimis la un control medical suplimentar, la doctorul Pompiliu Popescu. Acesta l-a oprit de la programul echipei şi l-a programat, ieri, pentru o intervenţie chirurgicală, la Constanţa, având în vedere că, la coapsa stângă, fundaşul avea două lipoame, care îi dădeau dureri.
 
„Lui Florin i-au apărut două lipoame, unul mai mare, unul mai mic, care, la început, nu l-au deranjat. Însă, ulterior, unul dintre ele s-a mărit destul de mult, dublându-şi dimensiunea. Astfel, apăsa pe nerv, ducând la o problemă medicală destul de serioasă. Cam de două săptămâni au apărut durerile, dar Florin făcea antrenament, în ciuda acestora. Profitând de prezenţa în capitală, pentru meciul cu Rapid, jucătorul a efectuat un control suplimentar, la doctorul Pompiliu Popescu, care imediat l-a oprit de la efort şi l-a programat la operaţie. Fără intervenţie chirurgicală nu se putea rezolva problema. Oricum, operaţia nu a fost complicată“, a declarat Auraş Braşoveanu, preşedintele FC Farul.
 
„De obicei, lipoamele nu dor, dar la mine au început să se dezvolte, iar unul apasă pe muşchi. Fiind şi pe coapsă, când făceam efort, simţeam dureri, parcă mă înţepa cineva cu un cuţit. Intervenţia chirurgicală nu a depăşit o oră, cu tot cu pregătire. Medicul mi-a spus că, în şapte - zece zile, pot face antrenament normal“, a spus şi Florin Pătraşcu, după operaţie.

Va deveni tătic 

Peste puţin timp, la finele lunii mai sau la începutul lui iunie, fotbalistul va deveni tătic, soţia sa, Ana-Maria, urmând a naşte o fetiţă, primul moştenitor al familiei Pătraşcu. Fetiţa va primi prenumele Karina Maria şi va fi botezată de cei care i-au şi cununat pe Florin şi Ana-Maria, soţii Tudor. Naşul, Claudiu Tudor, a fost coechipier cu Florin la Astra Giurgiu şi la Poli Iaşi. „Sarcina decurge foarte bine, chiar astăzi (n.r. ieri) am fost la un nou control, iar lucrurile sunt în regulă. Abia aşteptăm să devenim părinţi“, a spus Florin Pătraşcu.

Laurenţiu Ciuchiţă, arbitru de rezervă în Giuleşti 

În Giuleşti, căpitanul FC Farul a luat loc pe banca de rezerve, însă numai de formă, întrucât nu putea juca. „A fost un meci bun din partea noastră. S-a văzut o altă atitudine, s-a muncit. Nu cred că mai avem nimic de pierdut până la finele campionatului. Copiii cred că s-au descurcat bine. Prin jocuri, prind experienţă“, a spus Florin Pătraşcu.
 
Forţat de indisponibilităţile din lot, antrenorul Ilie Stan a folosit contra Rapidului mulţi fotbalişti tineri. Au apărut astfel ca titulari, pe lângă cei doi folosiţi în mod curent, portarul Răzvan Negrilă (19 ani) şi fundaşul stânga Mihai Zugravu (18 ani), stoperul Tudor Ţăranu (18 ani) şi mijlocaşii Vlad Suciu (19 ani) şi Mihai Vlăescu (17 ani). „Am abordat acest meci într-o formulă inedită, dar nu cred că a fost o partidă dezechilibrată. Mă bucur că au fost jucători care au confirmat încrederea acordată, mă refer în special la Suciu, pe care l-am tot urmărit şi mi-a plăcut modul în care s-a prezentat la antrenamente. De asemenea, şi în Ţăranu se poate pune bază“, a declarat Auraş Braşoveanu. La meciul din Giuleşti, arbitru de rezervă a fost Laurenţiu Ciuchiţă (în foto, al doilea din dreapta), constănţean la origine, dar care acum face parte din corpul de arbitri al judeţului Ilfov. Ciuchiţă (26 de ani) este component al Lotului Naţional „Liga a III-a”.

Probleme de lot şi contra Academicii 

Duminică, de la ora 11.00, FC Farul joacă la Constanţa partida din etapa a patra a turneului play-off din Liga a 2-a, întâlnind Academica Clinceni.
 
„Ne dorim să câştigăm fiecare joc, acesta e obiectivul cu care abordăm partidele. Vom vedea însă ce va fi“, a declarat Auraş Braşoveanu. Şi la această confruntare, „marinarii“ se confruntă cu probleme de lot, urmând a lipsi sigur Pătraşcu, Tigoianu, Manole şi Murgoci, cei care au absentat şi în Giuleşti. Contra Rapidului, Ciprian Milea a ieşit de pe teren, accidentat, în minutul 16, dar se speră în recuperarea sa pentru meciul de duminică. Milea a primit o lovitură puternică pe stern de la Raul Costin, a încercat apoi să joace, dar a întâmpinat probleme de respiraţie şi a trebuit să fie schimbat. Tot duminică, de la ora 11.00, se dispută şi celelalte confruntări din runda a patra, Dacia Unirea Brăila - Rapid şi Dunărea Călăraşi - SC Bacău.
 
Clasamentul este următorul: 1. Rapid - 31p, 2. Călăraşi - 28p, 3. Brăila - 25p, 4. Bacău - 22p, 5. Clinceni - 21p, 6. Farul - 19p.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Bucurie dublă Florin Pătrașcu și Florin Nicola și-au serbat în aceeași zi onomastica, dar și ziua de naștere (galerie foto)

13 Apr 2020 2420

„Prietenie adevărată! Farul, o generaţie care continuă“ Au reunit echipa. Foşti fotbalişti de la FC Farul, din nou împreună

23 Nov 2018 2788

„Om şi fotbalist deosebit“ Un fost căpitan al „marinarilor“ va da simbolic startul meciului SSC Farul - Sportul Chiscani

25 May 2018 3073

Trofeul „Liga Old Boys Constanța“ se joacă în acest weekend în Sala Sporturilor

30 Mar 2018 2322

Florin Pătraşcu, fost căpitan la Farul Constanţa, a participat la botezul copilului lui Constantin Budescu, de la FCSB

06 Feb 2018 3641

„Ce trupă frumoasă!“ Întâlnire, în Mamaia, a mai multor foşti fotbalişti ai FC Farul

21 Nov 2017 4699

Foşti fotbalişti la FC Farul Florin Pătraşcu, naş de botez pentru copilul lui Marius Soare (galerie foto)

16 Sep 2017 7262

Fetiţa căpitanului SSC Farul, Florin Pătraşcu, a fost creştinată „Să vă facă viaţa o sărbătoare!” (video)

22 Sep 2016 3613

Punctaj maxim după şase etape SSC Farul Constanţa a revenit pe primul loc în Liga a IV-a

14 Sep 2016 6675

„Sănătoase şi frumoase” Căpitanul FC Farul, Florin Pătraşcu, e în culmea fericirii. A devenit tătic (galerie foto)

04 Jun 2016 4107

FC Farul merge cu mulţi tineri la Călăraşi Vlad Suciu vorbeşte despre accidentarea gravă din meciul cu Rapid (galerie foto)

21 May 2016 6446

Mai mulţi sportivi cunoscuţi din Constanţa îşi serbează astăzi zilele de naştere (galerie foto)

12 Apr 2016 2350

Sâmbătă, FC Farul joacă ultimul amical La prezentarea lotului „marinarilor“ vor veni 1.500 de suporteri

20 Feb 2016 3528

Victorie cu 12-0 contra juniorilor FC Farul dispută marţi un amical cu o echipă din Bulgaria (galerie foto)

15 Feb 2016 2574

Drame familiale la Deleni şi Pietreni Reprezentanţi ai echipelor Farul şi suporteri au adus căldură în suflete chinuite (galerie foto)

22 Dec 2015 2729