FC Farul. Prima victorie din cariera de antrenor, la seniori, a lui Ianis Zicu „Îi voi ţine minte toată viaţa şi îi voi respecta!“ (galerie foto)

FC Farul a obţinut prima victorie din ediţia 2019/2020 a Ligii a 2-a, învingând pe teren propriu, cu 1-0, Dunărea Călăraşi, formaţie care, în sezonul trecut, a jucat în Liga 1. Succesul a fost totodată primul din cariera de antrenor, la seniori, al lui Ianis Zicu, cel care, înainte de Farul, pregătise doar juniori!
Astfel că meciul şi victoria de sâmbătă îi vor rămâne mereu în inimă tehnicianului constănţean.
 
„Le-am spus băieţilor că, indiferent ce se va întâmpla în viitor, aceasta este prima mea victorie ca antrenor, iar pe aceşti jucători, care au realizat-o, îi voi ţine minte toată viaţa şi îi voi respecta“, a declarat Ianis după meciul cu echipa din Călăraşi.
 

„Noi trebuie să câştigăm fiecare meci“

 
FC Farul este neînvinsă în primele două etape de campionat, în care a strâns patru puncte din confruntările cu echipe grele ale Ligii a 2-a, Rapid şi Dunărea Călăraşi. „Eu mă gândeam la şase puncte, dar nimeni nu cred că se gândea la patru. Am obţinut patru, iar această echipă merită felicitată, iar jucătorii trebuie respectaţi“, a menţionat antrenorul. Visează „marinarii“ frumos, spre o promovare în Liga 1? „Nu visăm, noi trebuie să câştigăm fiecare meci. La mine este clar: încep partida cu gândul de a câştiga. Până la urmă, fiecare este liber să viseze, dar la noi primează doar munca. Noi ştim munca pe care o depunem în fiecare zi, băieţii se antrenează exemplar. Doar munca poate duce la rezultate foarte bune. Talentul fără muncă nu poate reuşi sub nicio formă“, a spus Zicu.
 
După pauză, au jucat puţin mai jos
 
Principalul Farului este de părere că echipa sa a arătat foarte bine în confruntarea cu Dunărea Călăraşi. „A fost o partidă foarte grea, dar mă aşteptam. Dunărea a jucat în Liga 1 sezonul trecut şi e normal să fie mai pregătită mental să facă faţă unui duel de Liga a 2-a decât Farul. Noi ne-am format şi ne organizăm de puţin timp. Suntem împreună de o lună. În prima repriză, am controlat jocul, am reuşit să punem sub presiune adversarul şi am şi marcat. Partea secundă a fost diametral opusă. Am jucat puţin mai jos, chiar dacă la pauză le-am spus să construim, să punem probleme în continuare şi să câştigăm şi a doua repriză.
 
Pe de altă parte, le-am spus băieţilor şi că, dacă repriza se va încheia 0-0, nu va fi niciun fel de problemă. Logic, că aveam 1-0 din prima parte. Ei au înţeles probabil să fie atenţi, să nu lase spaţii, au jucat mai joc, n-au avut curaj să construiască de pe linia de fund. Dar, per total, eu zic că echipa a arătat foarte bine, ca un grup unit, agresiv, cu jucători care-şi dau sufletul pe teren, iar acest lucru trebuie să fie apreciat de oamenii din tribună“, a menţionat Ianis.
 

Cartonaş roşu în ambele meciuri!

 
Pe final, FC Farul a jucat în inferioritate, după eliminarea din minutul 84 a lui Dan Panait. „Am discutat cu jucătorii după meci. Aceste lucruri nu trebuie să se mai repete. Este al doilea meci la rând în care primim roşu (n.r. în etapa trecută, la 0-0 în deplasare cu Rapid, a fost eliminat Antonio Cruceru, în minutul 83). Rar se întâmplă ca o echipă să rămână de două ori la rând fără un om, în momentele în care ai nevoie de un jucător în plus, să alerge şi să-şi ajute echipa, când rezultatul e pozitiv pentru noi. Dar, până la urmă, contează victoria, iar jucătorii care au rămas pe teren au dat dovadă de caracter, s-au apărat foarte bine şi au făcut uitată eliminarea. Până la urmă, acesta este spiritul de grup, munca pe care o depunem în fiecare zi, ca toţi jucătorii să fie pregătiţi şi să lupte pentru interesul comun“, a punctat Zicu.
 

„Oamenii trebuie să se bucure de fotbal”

 
Antrenorul Farului a subliniat că publicul trebuie să fie alături de echipă în orice moment. „Vor fi şi momente când vom fi conduşi. Toate echipele din lume sunt sub presiune, primesc goluri. Nu cred că vom fi noi cei care nu vom trece prin astfel de momente. Oamenii trebuie să se bucure de fotbal. Până la urmă, sunt două echipe care joacă şi va câştiga una singură. Nu trebuie să pună presiune pe jucători, care trebuie să fie concentraţi numai la meci“, a precizat tehnicianul constănţean.

 

Tudor Moldovan va lipsi o perioadă lungă

 
Echipa de pe litoral se confruntă în acest start de sezon cu o problemă serioasă de lot, Tudor Moldovan, care va lipsi o perioadă lungă de pe gazon. „Mai căutăm jucători. Trebuie să mai aducem probabil doi, întrucât mai avem o problemă de lot, cu Moldovan, accidentat. Situaţia e destul de gravă. Probabil va avea nevoie de operaţie şi de o pauză de cinci - şase luni. Un jucător pe care nu ne mai putem baza o perioadă lungă. Rămânem din start mai puţini. Era şi jucător Under-20, dar din fericire avem şase - şapte jucători de acest gen şi suntem cât de cât acoperiţi în zona aceasta“, a spus Zicu.
 

Sursa foto: 1 - ZIUA de Constanţa; 2 - Facebook (FC Farul Constanţa)
 
Citeşte şi:
 
UPDATE. Imagini de la eveniment FC Farul a învins la Constanța Dunărea Călărași. "Marinarii", patru puncte în primele două etape (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 784

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 884

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 813

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1407

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 612

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 898

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1125

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 665

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 797

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2075

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 829

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719

Amical Dunărea Călărași - Farul Constanța cu șapte goluri, toate marcate în repriza a doua! Au învins gazdele (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 1522

CS Farul Constanța Surorile Anda Mihaela și Denisa Nicoleta Vâlvoi, aur și argint la Naționalele de Sambo

19 Mar 2024 409