FC Farul, Steaua, Dinamo și Rapid s-au duelat la ediția a doua a Memorialului „Dumitru Antonescu”

  • Memorialul a fost organizat de Asociația Old-Boys FC Farul (președinte, Stelian Carabaș), în parteneriat cu promotorul Adrian Troscenco.
  • Echipa de veterani a FC Farul a ocupat locul patru.
  • În acest an, pe 25 aprilie, s-au împlinit patru ani de la moartea lui Dumitru Antonescu.
 
Memorialul „Dumitru Antonescu”, întrecerea de old-boys organizată în memoria legendei FC Farul Constanța, și-a derulat ediția a doua.
 
Turneul, care a reunit patru formații (FC Farul, Steaua, Dinamo și Rapid), s-a desfășurat la București, în organizarea Asociației Old-Boys FC Farul (președinte, Stelian Carabaș), în parteneriat cu promotorul Adrian Troscenco. La final, clasamentul a avut următoarea ordine: 1. Rapid, 2. Steaua, 3. Dinamo, 4. FC Farul.
 
Din echipa de pe litoral au făcut parte Valentin Dumitrică - Cosmin Pașcovici, Marius Axinciuc, Dinu Todoran, Vasile Șicu, Ionel Boghițoi, Gabriel Chelariu și Ștefan Ciobanu (antrenor, Gică Butoiu). Alături de aceștia a fost și Adrian Senin, însă el nu a putut juca. De asemenea, Stelian Carabaș și Adrian Pitu au evoluat pentru Steaua, echipă care a avut puțini jucători la turneu, iar cei doi au completat efectivul.  
 
La Rapid au evoluat Iulian Dumitrescu, Vasile Maftei, Răzvan Raț, Vali Negru, Constantin Schumacher, Ovidiu Herea, Ștefan Grigorie și Daniel Niculae. 
Pentru Dinamo au jucat Florin Matache, Giani Kiriță, Cristi Pulhac, Dacian Varga, Florentin Petre, Daniel Iftodi, Marius Niculae și Ciprian Marica.
Din echipa Stelei au mai făcut parte Mihai Dumitru, Bănel Nicoliță, Stelian Stancu, Ciprian Mozacu, Costel Roșu și Andrei Dumitru.
 

Patru ani de la moartea legendei fariste

 
În acest an, pe 25 aprilie, s-au împlinit patru ani de la moartea lui Dumitru Antonescu. Fost internațional (cu 13 selecții) și unul dintre jucătorii de marcă ai fotbalului românesc, Dumitru Antonescu a început fotbalul la clubul Electrica, iar o perioadă (cât timp şi-a satisfăcut stagiul militar) a jucat la echipa secundă a Stelei. Pentru Farul a evoluat între anii 1967 şi 1983, timp de 17 campionate (14 de A şi 3 de B). A făcut parte din generaţii de aur ale grupării constănţene, ocupând de două ori locul patru în Divizia A (în sezoanele 1966/1967 şi 1973/1974).
 

Un căpitan exemplar

 
În ediţia 1976/1977 a Diviziei A, încheiată de FC Constanţa pe locul 15, a înscris şapte goluri în cele 33 de meciuri jucate. Valoarea sportivă, charisma sa şi puterea de a mobiliza grupul l-au impus mulţi ani căpitan al Farului. A jucat pe mai multe posturi, dar rolurile care l-au consacrat au fost cele de libero şi mijlocaş la închidere.
 
Sursa foto: Facebook (Davide Zappavigna)

 
Citește și:

LIVE TEXT. Constanța
FC Farul, pe locul trei la Memorialul "Dumitru Antonescu". Steaua, câștigătoare (galerie foto)


S-au împlinit patru ani de la moartea lui Dumitru Antonescu, legenda FC Farul Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În weekend, la Constanța se dispută o nouă ediție a Trofeului „Dumitru Antonescu“

22 Nov 2022 1846

S-au duelat cu Rapid, Dinamo şi Oţelul Veteranii de la Farul Constanţa au jucat şi la turneul „Campionii din Oţel“

13 Jan 2020 5292

Un nou turneu pentru veteranii de la Farul Constanţa. Participă şi la „Campionii din Oţel“, de la Galaţi

04 Jan 2020 4189

LIVE TEXT. Constanța FC Farul, pe locul trei la Memorialul "Dumitru Antonescu". Steaua, câștigătoare (galerie foto)

15 Dec 2019 6094

Constanţa. Intrare liberă! Glorii ale echipelor Farul, Steaua, Dinamo şi Rapid participă duminică la „Memorialul Dumitru Antonescu“ (galerie foto)

14 Dec 2019 4230

Trei ani fără legenda „marinarilor“ Memorialul „Dumitru Antonescu“, la Constanţa. Participă veteranii de la Farul, Steaua, Dinamo şi Rapid! (galerie foto)

21 Nov 2019 5601