FC Farul, superioară Rapidului în meciul din Regie, în ciuda egalului de pe tabelă Ianis Zicu - „Am fost echipa mai bună“ (galerie foto)

FC Farul şi Ianis Zicu au debutat cu un egal (0-0) în deplasare, pe terenul Rapidului, în ediţia 2019/2020 a Ligii a 2-a. Deşi nou promovată, Rapidul este văzută drept una dintre candidatele certe la promovarea în Liga 1, deţine o omogenitate superioară faţă de Farul, a avut şi avantajul publicului (stadionul din Regie fiind aproape plin), însă scorul final nedreptăţeşte echipa de pe litoral, care, la modul în care a jucat şi la numărul de ocazii (mari) irosite, ar fi meritat să câştige.
 
De altfel, şi Ianis Zicu, aflat la debutul oficial ca antrenor la Farul (dar şi la o echipă de seniori), a subliniat că echipa sa a fost mai bună, sâmbătă, în Regie. „A fost o partidă grea. Eu am avut unele emoţii, dar băieţii mei au jucat fără trac. Au avut o evoluţie favorabilă şi cred că azi (n.r. sâmbătă) am fost echipa mai bună. Singura teamă pe care o aveam era legată de cum vom rezista fizic, pentru că foarte mulţi dintre băieţi au avut o pauză lungă. Am început pregătirea în urmă cu numai trei săptămâni şi jumătate şi a trebuit să gestionăm cumva perioada, în condiţiile în care un ciclu normal de pregătire trebuie să aibă cinci - şase săptămâni. Noi n-am avut acest timp la dispoziţie pentru a ne pregăti, dar, din fericire, am arătat bine la acest meci. În ultimele minute, rămânând în inferioritate numerică, am cedat puţin iniţiativa, ne-am retras, dar, după cum le-am spus şi băieţilor în vestiar, o echipă mare se construieşte suferind, iar în momentele grele arătând că sunt o adevărată familie“, a precizat Ianis Zicu.
 

„Ne dă speranţe“

 
Tânărul tehnician s-a declarat bucuros că jucătorii săi au avut atitudine. „Până la urmă, sunt greşeli în fiecare meci (n.r. referindu-se la cartonaşul roşu încasat de Cruceru). Astăzi, a făcut Antonio o chestie pe care nu o va mai repeta. Sunt fericit că echipa şi-a creat şanse de gol. Am avut şanse să marcăm, ceea ce ne dă speranţe“, a punctat Zicu.
 

„Îmi doresc să câştig fiecare meci“

 
Întrebat dacă Farul se înscrie în lupta pentru promovare, principalul Farului a spus: „Nu vreau să vorbesc acum de promovare, eu îmi doresc să câştig fiecare meci. Niciodată nu voi începe o partidă cu gândul de a obţine un egal, indiferent de adversar. Rapidul e mai bună ca noi din punctul de vedere al omogenităţii, e mai uşor să înţeleagă ce vrea antrenorul de la ei, dar azi (n.r. sâmbătă) noi am arătat că suntem echipa mai bună“.
 

Impactul cu Liga a 2-a, dificil

 
Antrenorul Rapidului, Daniel Pancu, a subliniat că elevii săi au fost apăsaţi de emoţii, nivelul Ligii a 2-a fiind altul faţă de eşalonul trei, iar ocaziile mari pe care le-a avut Farul le-au luat din moral gazdelor. „Am spus de atâtea ori că impactul cu Liga a 2-a va fi dificil şi se va vedea în primele cinci - şase etape. Jucătorii mei au fost depăşiţi de emoţiile pe care le-au avut. Am jucat cu un stadion aproape plin şi cu un adversar diferit faţă de ce am întâlnit noi în Liga a 3-a. Dintre cei nou-veniţi au jucat doar trei în primul 11. Mă aşteptam ca lucrurile să meargă mai bine pentru noi în repriza a doua. Am făcut nişte greşeli de juniori în defensivă, astfel că Farul şi-a creat două - trei ocazii foarte clare. Noroc cu Drăghia, altfel am fi luat gol cu siguranţă, iar situaţia s-ar fi complicat. Le-am făcut cadou trei ocazii, lucru care a luat mult din moralul echipei. A fost o cădere, ne-am revenit pe final, după de Farul a rămas în zece, dar n-a fost suficient“, a punctat Pancu.
 

„La Braşov, am avut toate meciurile deschise“

 
Înainte de partidă, a existat un schimb de replici între cele două tabere, după ce Pancu a spus că pentru el Farul e „FC Dosarele X“ Constanţa, întrucât, în afară de transferuri, nu a găsit alte informaţii despre echipa de pe litoral pe pagina de Facebook a „marinarilor“.
 
„Am jucat cu Dosarele X, pentru că nu am găsit niciun meci de-al lor. M-aş fi dus să-i urmăresc, dar nu am ştiut nimic de ei, nu ştiu unde au fost în cantonament, cu cine au jucat… Dar e mai puţin important, faptul e consumat. Nu din pricina acestui fapt nu am câştigat noi“, a menţionat Pancu după meciul cu Farul. „Noi am avut toate meciurile deschise la Braşov, am jucat doar cu echipe de Liga a 3-a, puteau să vină să vadă, aşa cum am făcut-o cei din tribună. Noi nu am căutat date despre ei pe Facebook, la toate meciurile lor am avut oameni în tribună care i-au urmărit“, a replicat Zicu.

În celelalte meciuri jucate până acum în etapă s-au înregistrat rezultatele: CSM Reşiţa - U Cluj 2-0, Concordia Chiajna - Daco-Getica Bucureşti 1-0, Turris-Oltul Turnu Măgurele - Pandurii Lignitul Tg. Jiu 2-0, Viitorul Pandurii Tg. Jiu - Sportul Snagov 2-1, UTA - Dunărea Călăraşi 3-0, ASU Poli Timişoara - CS Mioveni 0-1, Gloria Buzău - Csikszereda Miercurea Ciuc 1-0, Metaloglobus Bucureşti - Petrolul Ploieşti 1-2. Runda se încheie marți, 6 august, cu meciul ACS Campionii FC Argeş - Ripensia Timişoara, care începe la ora 19.30.

Clasament: 1. UTA - 3p, 2-3. Turris-Oltul, CSM Reșița - 3p, 4-5. Petrolul, Viitorul Pandurii Tg. Jiu - 3p, 6-8. CS Mioveni, Concordia, Gloria Buzău - 3p, 9-10. Rapid, Farul - 1p, 11-12. Ripensia, FC Argeș - 0p, 13-14. Snagov, Metaloglobus - 0p, 15 - 17. Csikszereda, Daco-Getica, ASU Poli - 0p, 18-19. Pandurii Lignitul Tg, U Cluj - 0p, 20. Călărași - 0p.

În etapa următoare, FC Farul va întâlni la Constanța Dunărea Călărași, sâmbătă, 10 august, de la ora 11.00.        


Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa)
 
Citeşte şi:
 
Remiză în meciul dintre Rapid București și Farul Constanța. „Marinarii“ au ratat ocazii mari!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Se vorbește deja frumos despre acești copii“ Unirea Constanța are patru meciuri amicale până la startul Ligii a 2-a

13 Jan 2022 2265

Sâmbătă, este ziua de naştere a antrenorului Ianis Zicu. Ultima dată, a pregătit-o pe Unirea Constanţa

23 Oct 2021 3877

UPDATE. Leonard Strizu, antrenor Unirea Constanța, meci cu Dunărea Călărași. Schimbări la echipa de pe litoral

11 Sep 2021 4160

Unirea Constanța, fără niciun punct după primele trei etape Ianis Zicu - „Sunt multe lucruri care au afectat acest început de sezon“

14 Aug 2021 3529

Unirea Constanţa a pierdut cu Universitatea Cluj, dar a fost aproape de un rezultat pozitiv

12 Aug 2021 3082

Liga a 2-a Unirea Constanţa, meci dificil în fieful liderului Universitatea Cluj

12 Aug 2021 3011

Unirea Constanța Ianis Zicu - „Trebuie să începem să facem puncte cât mai repede“ (galerie foto)

07 Aug 2021 3392

Unirea Constanţa, înfrângere şi cu FC Hermannstadt, care s-a impus la Techirghiol

05 Aug 2021 2973

Unirea Constanța - FC Hermannstadt Ianis Zicu - „Va fi o partidă dificilă, dar și noi trebuie să arătăm altfel“

05 Aug 2021 4481

Joi, Unirea Constanța susține primul meci din acest campionat pe teren propriu, la Techirghiol

05 Aug 2021 2169

Unirea Constanţa În meciul de la Chiajna, Ionuţ Cioinac şi Liviu Mihai, înlocuiţi din pricina problemelor medicale

02 Aug 2021 3287

Unirea Constanţa, înfrângere în meciul contra Concordiei Chiajna

31 Jul 2021 5540

Concordia Chiajna - Unirea Constanţa Ianis Zicu - „Va fi un început de sezon foarte dificil“

30 Jul 2021 3780

Unirea Constanța, debut în Liga a 2-a Reprezintă județul, joacă la Techirghiol, dar inima îi bate pentru Mangalia

30 Jul 2021 7670

Schimbarea denumirii AFC Farul Constanța în AFC Unirea Constanța, aprobată

28 Jul 2021 4732