FC Viitorul a ajuns la 12 meciuri la rând fără eşec, în ţară Maşină de goluri! Ce obiectiv special are Gică Hagi cu ofensiva sa (galerie foto)

FC Viitorul a jucat excelent contra lui FC Voluntari, câştigând cu 4-0 (1-0) la Ovidiu partida din etapa a şaptea a Ligii 1. Jocul rapid, fazele, combinaţiile şi golurile trupei lui Hagi i-au năucit pe adversari, unul dintre ei, Gabriel Deac, spunând că e greu să-i faci faţă Viitorului, „care joacă precum Barcelona, duce mingea dintr-o parte în alta, atacă prin toate zonele“.
 
„Dacă ne uităm la scor, se poate vorbi că meciul a fost la discreţia noastră. Dar eu zic că am muncit foarte mult, am făcut ce trebuie, am fost serioşi. Am produs fotbal, multe atacuri poziţionale. Am analizat bine adversarul. În prima repriză, am suferit la ultima pasă, la demarcări în ultimii 30 de metri. Vârfurile noastre au stat la limită, fiind surprinşi de multe ori în ofsaid. În partea secundă, după intrarea lui Rivaldinho, lucrurile au devenit mai penetrante. «Riva» a adus adâncimea de care aveam nevoie, iar când a primit mingea a ştiut ce să facă cu ea, n-a pierdut-o. În plus, Iancu, în calitate de număr 10, a pasat bine şi a fost mult mai periculos. Mă bucur că avem soluţii şi că am câştigat“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.
 

„Devenim periculoşi“

 
„Regele“ îşi pune mari speranţe în Rivaldinho, ca şi în toţi ceilalţi jucători ai FC Viitorul, în egală măsură. „Am avut un jucător care, după pauză, a schimbat jocul. Nu vreau să-l laud pe Rivaldinho, dar a făcut o repriză extraordinară, ca atacant. Am spus mereu că noi ştim să atacăm poziţional şi avem nevoie de vârfuri, care să penetreze, să găsească soluţii, să atace poarta, cu minge sau fără minge. Iar el a făcut-o foarte bine. Îl felicit pentru răbdare. A venit puţin nepregătit, dar apoi s-a pus la punct. Ne punem speranţe mari în el şi în toţi ceilalţi“, a spus Hagi. În partida cu FC Voluntari, gazdelor nu i-au putut folosi pe Eric, De Nooijer şi Virgil Ghiţă, toţi accidentaţi. „Am avut absenţi trei jucători importanţi. Cu ei refăcuţi şi cu Matei, pe care l-am semnat, vom avea un lot foarte puternic. Devenim periculoşi“, a arătat Gică Hagi, cel care, în disputa cu FC Voluntari, a obţinut a 90-a sa victorie în Liga 1 ca antrenor.
 

Multe aspecte pozitive în joc

 
Înainte de meciul cu FC Voluntari, echipa de pe litoral nu câştigase timp de trei etape, când înregistrase numai egaluri, astfel că succesul contra formaţiei ilfovene a picat la ţanc. „N-am de ce să nu fiu mulţumit de acest start de sezon, chiar dacă veneam după trei remize şi eram puţin dezamăgit, mă supăraseră. Dar a venit acest joc care a fost foarte bun. Sunt multe aspecte pozitive în jocul nostru în acest început de campionat. Dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Să fim modeşti în continuare. Călătoria e lungă. Trebuie să menţinem ritmul şi să fim conectaţi“, a menţionat Hagi.
 

Medie de 100 de atacuri pe meci

 
Managerul tehnic al FC Viitorul a remarcat că, la o medie de 100 de atacuri poziţionale pe meci, cum are echipa sa, ar trebui să înscrie minimum două - trei goluri în fiecare partidă. „Iar pentru aceasta avem nevoie de atacanţi inspiraţi. Probabil acesta va fi compartimentul la care vom lucra mult. Să vedem lucrurile bine. Pierdusem anumite automatisme. Am lucrat foarte tare combinaţiile şi finalizarea. Pe construcţie şi pe circulaţie stăm foarte bine, dar am avut probleme pe combinaţii - finalizare. Însă, în acest meci, am produs multe faze, iar a doua repriză a fost chiar foarte bună“, a subliniat Hagi.
 

„Îmi doresc foarte mult şi sunt motivat“

 
Cunoscut ca un tip perfecţionist şi exigent, „Regele“ aşteaptă mult de la oamenii săi de atac. „Aştept şi eu la un moment dat la unul - doi atacanţi care să îmi dea 30 de goluri, un decar care să dea 15 - 20 de pase de gol. Acesta e obiectivul meu. De aceea sunt mereu exigent. Îmi doresc foarte mult şi sunt motivat. Altfel, m-aş opri, la câte am făcut. Dar am încă ambiţia de a progresa şi de a produce mulţi jucători buni. Am nevoie de atacanţi, nouari şi decari, mijlocul şi apărarea fac lucrurile bine. Alternative avem, antrenăm mai multe sisteme“, a punctat Hagi.
 

L-a remarcat şi pe Houri

 
În meciul cu FC Voluntari, unul dintre cele patru goluri ale gazdelor a fost reuşit de Lies Houri, din lovitură liberă. „Mă bucur foarte mult şi pentru Lies. Munceşte foarte mult, se pune în slujba echipei. El era obişnuit să fie decar. A marcat din lovitură liberă, ceea ce înseamnă că de mâine încolo va fi mai bun“, a arătat Gică Hagi.
 

Din 29 aprilie nu a mai pierdut în competiţiile interne

 
În acest moment, FC Viitorul are cel mai bun atac din Liga 1, cu 18 goluri marcate, la egalitate cu liderul CFR Cluj. Echipa de pe litoral a marcat în fiecare dintre cele şapte etape de până acum şi are cel mai bun parcurs din istoria sa în Liga 1 după primele şapte etape. Meciul cu FC Voluntari a fost al treilea din acest sezon, în care Viitorul a înscris cel puţin trei goluri. În plus, formaţia constănţeană a ajuns la 12 meciuri consecutive fără înfrângere în competiţiile interne, ultimul eşec fiind la 29 aprilie, în deplasare cu CFR Cluj. De atunci, FC Viitorul a câştigat nouă meciuri (şapte în campionat, finala Cupei României şi Supercupa României) şi a remizat de trei ori! În aceste 12 partide, elevii lui Hagi au marcat nu mai puţin de 29 de goluri şi au primit doar zece!
 

24 de jucători folosiţi

 

De la începutul sezonului 2019-2020, FC Viitorul a folosit 24 de jucători, dintre care şapte sunt Under-21: Arpad Tordai, Cătălin Cabuz - portari; Bogdan Țîru, Sebastian Mladen, Virgil Ghiţă, Radu Boboc, Paul Iacob, Bradley de Nooijer, Steliano Filip, Bas Kuipers, Andrei Ciobanu, Andrei Artean, Vlad Achim, Lyes Houri, Marco Dulca, Andrei Tîrcoveanu, Najib Ammari, Alexandru Măţan, Eric de Oliveira, Gabriel Iancu, Andreias Calcan, George Ganea, Alexi Pitu, Rivaldinho.

Fotografiile au fost preluate de pe site-ul oficial al FC Viitorul.  

 
Citeşte şi:
 
FC Viitorul, cu poftă de gol în meciul cu FC Voluntari. 4-0! Echipa lui Hagi, pe locul doi în Liga 1

Cosmin Matei a semnat şi a început pregătirea cu FC Viitorul

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Amical Dunărea Călărași - Farul Constanța cu șapte goluri, toate marcate în repriza a doua! Au învins gazdele (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 1524

Sondaje de opinie Golgeterul de la Farul Constanța în sezonul 2023/2024. Un jucător, indicat de 46% dintre respondenți

18 Feb 2024 992

Sondaj de opinie Cine credeți că va fi golgeterul Farul Constanța în sezonul 2023/2024 al Superligii?

11 Feb 2024 813

Farul Constanța revine pe loc de play-off, după victoria din deplasare cu Universitatea Craiova (GALERIE FOTO)

21 Jan 2024 1412

Farul Constanța pregătește debutul oficial din 2024 Rivaldinho - „Lupta pentru play-off va fi strânsă, dar depindem numai de noi“ (GALERIE FOTO)

15 Jan 2024 1018

Farul Constanța, start în 2024 Rivaldinho - „Vrem să dăm goluri, să câștigăm cât mai multe meciuri și să-i facem pe fani fericiți“

04 Jan 2024 1294

„Responsabil cu spectacolul!“ Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa ideală a etapei a 18-a

05 Dec 2023 947

Succes cu emoții la Iași, după 3-0 la pauză! Farul Constanța, din nou victorie în Superligă, după șase etape

01 Dec 2023 1570

Farul Constanța, eșec sever cu FC Voluntari, într-un meci cu șase goluri (GALERIE FOTO)

25 Nov 2023 1359

Farul Constanța Hagi, după meciul cu UTA - „Revenim la origini. Aici vom lucra de acum încolo“ (GALERIE FOTO)

27 Oct 2023 2872

Farul Constanța - UTA 2-2 Rivaldinho - golul 20 și meciul 100 în prima ligă (VIDEO)

27 Oct 2023 821

Farul Constanța, remiză acasă cu UTA. „Marinarii“ au urcat pe loc de play-off (GALERIE FOTO)

26 Oct 2023 1311

Farul Constanța Ce l-a nemulțumit pe Gheorghe Hagi. „Nu poți trece peste această fază atât de ușor! E inadmisibil!“ (GALERIE FOTO)

01 Oct 2023 1373

Surse Celebrul brazilian Rivaldo, acționar la Farul Constanța?

08 Sep 2023 1956

LIVE TEXT Farul Constanța, victorie cu HJK Helsinki în turul play-off-ului Conference League 2023/2024 (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Aug 2023 2139