FC Viitorul, a cincea victorie în deplasare Deranjat de unele remarci ale lui Gigi Becali, Gică Hagi i-a dat replica patronului FCSB (galerie foto)

FC Viitorul continua seria meciurilor la rând fără înfrângere în Liga 1. Jucătorii lui Gică Hagi au învins şi FC Voluntari în deplasare, scor 2-1 (Mladen 21, V. Ghiţă 84 / Tudorie 66), ajungând la patru meciuri consecutive fără eşec (trei victorii şi un egal). Graţie succesului cu echipa ilfoveană, formaţia de pe litoral şi-a consolidat poziţia în plutonul fruntaş al campionatului.

Victoria din etapa a 16-a a Ligii 1 de la Voluntari a fost a cincea în deplasare pentru FC Viitorul, până acum, în stagiunea de faţă! Succesul i-a urcat pe tinerii Viitorului pe locul doi în clasamentul intermediar, iar, după succesul FCSB de la Iaşi, au coborât o poziţie. Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, a subliniat însemnătatea victoriei echipei sale, succes venit în condiţii speciale.
 

„Am arătat acum că ştim să şi luptăm“

 
„E normal să fii fericit atunci când marchezi golul victoriei pe final, după o fază fixă, cu un om în minus, contra unei echipe care te domina. Eram dominaţi total! Sunt trei puncte importante, de care aveam nevoie pentru a merge în continuare pe linia noastră. Ştiam că FC Voluntari, cu antrenorul Cristiano Bergodi, va fi mult mai bună, mai pragmatică, mai concretă şi mai bine aşezată în teren. Ceea ce s-a văzut. Cred că staff-ul nostru, începând cu mine, am greşit în această săptămână (n.r. cea trecută). Ne-am antrenat numai dimineaţa, iar meciul s-a jucat seara. Echipa nu a fost proaspătă în repriza a doua. N-am mai arătat ca în prima parte, când am dominat total ostilităţile. Cred că am avut un gol valabil, dar asta e, muncim în continuare. În această perioasă a anului, toate echipele stau bine fizic, diferenţa o fac detaliile. Trebuie să lupţi. Am arătat acum că ştim să şi luptăm“, a spus Hagi.
 

„Trebuie să înveţe din aceste lucruri“

 
FC Viitorul a marcat golul victoriei în inferioritate numerică, după ce tânărul internaţional Tudor Băluţă fusese eliminat în minutul 73, primind două cartonaşe galbene într-un interval foarte scurt, în minutele 72 şi 73! „Nu vreau să comentez eliminarea. Copilul era foarte trist, dar i-am zis să ţină capul sus. Trebuie să capete experienţă. Sunt foarte tineri. Trebuie să înveţe din aceste lucruri, chiar dacă eu cred că nu merita roşu“, a spus Hagi.
 

Virgil Ghiţă, redutabil la jocul aerian

 
„Regele“ a recunoscut că nu se aştepta ca Viitorul să câştige partida, având în vedere că juca în zece oameni. „Nu mă aşteptam să mai marcăm şi să luăm toate punctele. Mă bucur că băieţii au respectat indicaţiile, de a aşeza echipa imediat în teren, de a nu schimba mult în sistem. Ne-a ieşit, ce să mai. Sunt fericit. Nu ne-a intrat cu Chiajna, partidă în care am avut 100.000 de ocazii şi meritam să câştigăm, dar ne-a ieşit acum. Aşa e la fotbal“, a arătat Gică Hagi, care l-a remarcat şi pe Virgil Ghiţă, marcatorul golului victoriei: „Cred că e unul dintre cei mai buni fotbalişti la jocul de cap. Are timing, sare bine şi are forţă în picioare. Mai are de învăţat, ce înseamnă marcajul şi dublajul, dar e tânăr, născut în 1998. E talentat, provine din mijlocaş central, pe postul acesta juca atunci când era mic. E un jucător competitiv“.
 

„Să mă asculte şi să vină după mine, că ştiu ce fac“

 
Chiar şi după victoria cu FC Voluntari, aspiraţiile Viitorului din acest sezon rămân „aceleaşi“, potrivit lui Hagi. Acelea „de a încerca să fim cei mai buni şi de a încerca să câştigăm fiecare meci. Să construim o mentalitate de sportiv, să luptăm, să ne antrenăm foarte bine în fiecare zi, pe principiul că ce ai făcut ieri nu mai e valabil azi. Aşa e în sport, trebuie să o iei mereu de la capăt. Sper ca băieţii să aibă în continuare aceeaşi poftă de fotbal, să mă asculte şi să vină după mine, că ştiu ce fac“.

Ianis Hagi, cel mai eficient jucător din Liga 1


Ambele goluri ale FC Viitorul de la Voluntari au venit în urma cornerelor executate de căpitanul echipei Ianis Hagi, care a marcat şi un gol, anulat eronat pe motiv de ofsaid. Ianis a devenit cel mai eficient jucător din Liga 1, cu cinci goluri şi patru pase decisive în 14 meciuri! Ianis e om de bază la echipa naţională de tineret, cu care s-a calificat la Campionatul European, dar a debutat şi la reprezentativa mare! „Sunt mulţumit, dar nu împlinit, i-am spus-o şi lui Ianis. Mai are de muncit, de suferit, are drumul lui în viaţă. Să crească în fiecare zi şi să ajungă unul dintre oamenii de bază ai echipei naţionale, alături de ceilalţi. Atunci eşti jucător mare. Când îţi reprezinţi ţara, ai personalitate şi câştigi meciurile. Trebuie să câştigăm echipe şi jucători, ca să ne mândrim cu ei. Pe Ianis l-am văzut şi l-am simţit de mic că are talent şi n-am avut teamă să-i accelerez procesul de formare. Cum am făcut şi cu ceilalţi, de altfel“, a spus tatăl lui Ianis, Gică Hagi.
 

„Înseamnă că îi e frică de noi“

 
Managerul tehnic al FC Viitorul i-a dat replica, la Digi Sport, lui Gigi Becali, patronul FCSB, care, după meciul echipei sale de la Iaşi, a avut mai multe aprecieri la Digi Sport, făcând referire şi la FC Viitorul, lucru care l-a deranjat pe „Rege“. „O persoană a încercat să strice tot ce face Viitorul. E inadmisibil ca un patron de fotbal să vină să vorbească de o altă echipă la telefon. Viitorul joacă cel mai frumos fotbal. În ultimii ani, Steaua nu a mai câştigat campionatul, noi da. Îi urez lui Gigi Becali doar să îşi vadă de echipa lui. Înseamnă că îi e frică de noi. Dânsul nu a învăţat nimic din fotbal. Domnul Gigi Becali vorbeşte de Viitorul ca şi cum ar fi o echipă, aşa, care nu contează. Viitorul are cei mai buni trei jucători. M-am supărat că am văzut că a vorbit de echipa mea. El să îşi vadă de echipa lui, de clubul lui. Îmi pare rău, domnule Gigi Becali, dar nu e corect. Vorbeşte de Steaua, vorbeşte de FCSB, vorbeşte de casa ta. Văzându-l pe domnul patron de la Steaua, înţeleg că au început luptele. Toată lumea apreciază jocul nostru, numai o singură persoană nu“, a spus Hagi, potrivit digisport.ro.
 

„Eu cred că am scos în relief valoarea antrenorului“

 
După intervenţia lui Hagi, Gigi Becali a reintrat în direct şi a vrut să aducă unele lămuriri. „Dacă l-am supărat cu ceva pe Gică, eu îi cer iertare. Pe mine m-aţi întrebat voi dacă îmi e frică de ei şi am spus că nu, am spus că asta e părerea mea. De acum încolo, o să mint, o să zic că da, sau nu mai zic nimic. Dar eu cred că am scos în relief valoarea antrenorului. Au antrenor, de aia au ajuns unde au ajuns. Eu am spus că e adevărat că joacă cel mai bun fotbal. E ultima dată când mai spun de Viitorul. Totuşi, ca să îi arăt că eu nici nu m-am supărat, îi fac o glumă: vreau să îi arunc mănuşa peste două etape. Îţi dai seama că mă duc la echipă înainte de meci. Trebuia să mă lase să dorm. Acum m-a deşteptat şi o să fie «război» mare“, a spus Gici Becali, potrivit aceleiaşi surse.

 
Sursa foto: Facebook (FC Viitorul)
 

Citeşte şi:

Liga 1, etapa 16 FC Viitorul a învins FC Voluntari, scor 2-1

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3115

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 831

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1384

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1706

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2060

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2340

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6118

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2236

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2914

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2653

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11174

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2152

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1766

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2137

Tricou din partea Farului Constanța, pentru Ivan Duque Marquez, fostul președinte al Columbiei, la final de mandat (GALERIE FOTO)

28 Aug 2022 1910