FC Viitorul a debutat în Liga 1 40 de jucători din academie Gică Hagi - „Talentul doar te pune pe scenă. Abia apoi începe adevărata competiție“ (galerie foto)

  • Darius Grosu a debutat la FC Viitorul și în Liga 1 la 18 ani
  • FC Viitorul a înregistrat contra Chindiei primul eșec din play-out
  • Echipa lui Hagi a avut trei jucători în echipa standard a etapei a treia

În minutul 63 al partidei de la Ploiești cu Chindia Târgoviște, din etapa a patra a turneului play-out al Ligii 1, meci pe care l-a început cu zece nume noi în primul „11“ față de întâlnirea precedent de campionat (2-1 la Ovidiu cu Poli Iași), pentru FC Viitorul Constanța (dar și în Liga 1) a debutat și Darius Grosu, care l-a înlocuit pe Carlo Casap.

În vârstă de 18 ani (pe care i-a împlinit recent), Darius Grosu are 30 de meciuri disputate la echipele naționale de juniori U15 - U18 ale României și este un produs al Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“, unde a cucerit deja mai multe titluri de campion la juniori. „Darius a intrat, e puternic, dar mai are multe de învățat, ca și ceilalți tineri, de altfel. Capătă experiență în fiecare zi. Ei nu se nasc mari, devin, dar trebuie să fie serioși, să muncească foarte mult și să-și dorească să progreseze în fiecare zi. Să-și dorească să fie mai buni. Avem mulți jucători talentați în academie, cu acest criteriu îi selectăm. E foarte ușor să ajungi sus. Mai greu e să te menții. Cel care are ambiție și e motivat să progreseze în fiecare zi va face carieră. Talentul doar te arată, te pune pe scenă. Abia apoi începe adevărata competiție, în care ei trebuie să se lupte cu jucători experimentați, puternici și să arate că sunt mai buni ca aceștia. Dacă nu, vine regresul. Pitu și Louis Munteanu sunt la nivelul seniorilor, cel puțin așa i-am văzut la antrenamente. Celorlalți tineri le-am dat șansa. Întotdeauna avem grijă de cei tineri, să le dăm spațiu și timp, când cred. Câteodată, o fac bine,altă dată mai puțin bine. La meciul cntra Chindiei nu mi-a ieșit“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.
 

Aurelian Chițu, deschizător de drum

Începând cu 2012, FC Viitorul a debutat pe prima scenă fotbalistică a țării numai puțin de 40 de jucători crescuți și formați la Academia Gheorghe Hagi:
- născut în 1991 - Aurelian Chițu;
- născuți în 1992 - Romario Benzar, Alin Cârstocea;
- născuți în 1993 - Cristian Gavra, Alexandru Buzbuchi;
- născuți în 1994 - Ionuț Puțanu, Gabriel Iancu, Bogdan Țîru, Boban Nikolov, Florin Tănase, Bogdan Mitache;
- născuți în 1995 - Mihai Bălașa, Ionuț Vînă, Alexandru Mitriță, Alexandru Tîrnovan, Robert Hodorogea;
- născuți în 1996 - Răzvan Marin, Florin Cioablă, Ciprian Perju, Paul Iacob;
- născuți în 1997 - Cristian Manea, Dragoș Nedelcu, Arpad Tordai, Alexandru Cicâldău, Alexandru Stoica;
- născuți în 1998 - Ianis Hagi, Florinel Coman, Carlo Casap, Andrei Ciobanu, Doru Dumitrescu, Virgil Ghiță, Tiberiu Căpușă;
- născuți în 1999 - Tudor Băluță, Alexandru Mățan, Denis Drăguș, Radu Boboc;
- născuți în 2000 - Marius Leca;
- născuți în 2002 - Alexi Pitu, Louis Munteanu, Darius Grosu.
 

„Trebuie să-i dăm fiecărui jucător o șansă“

Contra Chindiei, FC Viitorul a înregistrat primul eșec din play-out (1-2), elevii lui Gică Hagi cedând prima dată după o serie de cinci partide fără înfrângere. „Nu ne așteptam la eșec, aveam încredere mare că vom scoate un rezultat bun. Dar acesta e fotbalul, apar și greșeli, cum a fost și eroarea inexplicabilă de la final, după ce marcasem golul și toți aveau un moral foarte bun. Nu am început bine partida și nu am terminat-o cum trebuie. În rest, am dominat, ne-am făcut jocul. Am evoluat destul de bine, dare eu zic aă atacanții trebuia să fie mai periculoși. Nu am folosit o formulă inedită, căci cu ea am câștigat cu 3-0 contra Craiovei, care avea un lot foarte bun, în primul amical. Au demonstrat că pot juca împreună, că noi așa antrenăm. Trebuie să folosesc lotul cât mai bine, că e greu să joci după atâta timp, o dată la trei zile. Trebuie să-i dăm fiecărui jucător o șansă“, a punctat Hagi.
 

Andrei Ciobanu a marcat numai cu șuturi din afara careului!

Victoria din meciul cu Poli Iași (2-1), din etapa a treia, a inclus în echipa etapei din play-off / play-out trei jucători de la FC Viitorul, fundașul Virgil Ghiță, mijlocașul Andrei Ciobanu și atacantul Gabriel Iancu, căpitanul echipei. Virgil Ghiţă (22 de ani / 18 jocuri) - „A marcat golul care a făcut diferenţa pe tabelă. A crescut mult valoric în acest sezon, devenind unul dintre cei mai buni tineri jucători din campionat“; Andrei Ciobanu (22 de ani / 24 de jocuri) - „A marcat pentru a treia oară în acest sezon, toate reuşitele fiind izbutite din afara careului mare. Prinde pentru a patra oară echipa etapei“; Gabriel Iancu (26 de ani / 21 de jocuri) - „A fost cel mai bun jucător de pe teren. A pasat decisiv la ambele goluri marcate de dobrogeni“, se arată pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Cel mai bun „11“ a fost: Arlauskis (CFR Cluj) - Struna (FC Vountari), V. Ghiță (FC Viitorul), Planic (FCSB) - Deac (CFR Cluj), A. Ciobanu (FC Viitorul), Fofana (Gaz Metan Mediaș), Fulop (Sepsi Sf. Gheorghe) - G. Iancu (FC Viitorul), Yazalde (FC Hermannstadt), Mățan (FC Voluntari). Antrenor, Mihai Teja (FC Voluntari).

Sursa foto: FC Viitorul

 

Citește și:

FC Viitorul, învinsă pe final de Chindia Târgoviște. Gică Hagi i-a oferit șansa debutului unui nou tânăr din academie

Alexi Pitu, de la FC Viitorul Cel mai tânăr debutant român în cupele europene a devenit major. 18 ani și pentru Darius Grosu!



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3116

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 835

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1387

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1709

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2068

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2340

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6122

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2236

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2914

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2653

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11174

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2153

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1766

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2137

Tricou din partea Farului Constanța, pentru Ivan Duque Marquez, fostul președinte al Columbiei, la final de mandat (GALERIE FOTO)

28 Aug 2022 1910