FC Viitorul află azi adversarul din play-off-ul Europa League Gică Hagi - „Lipsa noastră de experienţă s-a văzut foarte clar“

Aventura campioanei României, FC Viitorul, în Liga Campionilor, cea mai importantă competiţie europeană inter-cluburi, s-a oprit în urma eşecului categoric din returul cu Apoel Nicosia.
 
După ce a câştigat meciul din prima manşă, de la Ovidiu, cu 1-0, FC Viitorul a cedat în Cipru la scor, 0-4 după prelungiri. Gică Hagi, managerul tehnic al echipei constănţene, a pus înfrângerea pe seama experienţei superioare a formaţiei cipriote. Deşi a părăsit Liga Campionilor, FC Viitorul continuă în Europa League, unde va juca în play-off. Campioana României nu e însă cap de serie, astfel că poate întâlni un adversar de calibru. Tragerea la sorţi e programată astăzi.
 
La Nicosia, în partida retur din turul trei preliminar, FC Viitorul a jucat cu: Rîmniceanu - Boli, Ţîru, M. Constantin, Cr. Ganea - Benzar (cpt.), Nedelcu (82 Mladen), Lopez - A. Chiţu, Fl. Coman (96 Eric), Cicâldău (82 Ov. Herea). Giorgos Donis, antrenorul lui Apoel, a mizat pe: Waterman - Milanov, Rueda, Carlao (80 Merkis), Lago - Bertoglio, Vinicius, Morais (cpt.), Aloneftis (54 Ebecilio) - Vander (88 Efrem), de Camargo. Golurile au fost marcate de Carlao (53), Merkis (93), De Camargo (94) şi Efrem (105+1).
 
FC Viitorul a avut însă mai multe momente în care putea decide calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, dar nu a reuşit să fructifice niciuna dintre ocaziile avute, unele foarte mari.
 
Tragerea la sorţi pentru play-off-ul Europa League are loc astăzi, de la ora 14.00, iar meciurile din dubla manşă se vor disputa pe 17 şi 24 august.

 „A speculat foarte bine greşelile noastre“ 

„Meciul a început bine pentru noi. Am avut ocazii şi trebuia să marcăm. Am ratat două - trei situaţii incredibile, singuri cu portarul. Noi nu am înscris şi a făcut-o Apoel. Ştiam că sunt puternici la faze fixe şi am vorbit cu jucătorii în acest sens. Am întâlnit o echipă experimentată, care a ştiut să joace pentru rezultat. A speculat foarte bine greşelile noastre. Orice şut pe poartă a fost gol. În seara aceasta (n.r. miercuri), lipsa noastră de experienţă s-a văzut foarte clar. Sunt puţin dezamăgit, mă aşteptam la mai mult. Trebuie să recunoaştem însă că Apoel a fost mai bună, a marcat multe goluri. O felicit şi îi urez succes mai departe“, a spus Gică Hagi.

Când s-a rupt echilibrul 

Managerul tehnic al FC Viitorul este de părere că echilibrul meciului s-a rupt atunci când Apoel a marcat primul gol, egalând situaţia la general. „Până să ajungem să vorbim de partea fizică, trebuie să subliniem că am ratat nişte ocazii incredibile în prima repriză. Adversarii au marcat la prima lor situaţie, la o fază fixă. Echilibrul s-a rupt atunci. Apoi iar am ratat. Noi am irosit situaţiile, ei au înscris. Cam asta e istoria meciului. O echipă foarte experimentată, cu jucători foarte buni şi cu meciuri grele în picioare, care a ştiut să gestioneze mult mai bine momentele favorabile sau genul acesta de meci. Trebuie să te adaptezi la fotbal, să ştii să joci pe orice teren. Au avut jucători de 34 de ani, care au alergat şi au rezistat. Noi trebuia să facem altceva, să fim mai atenţi şi să înscriem când am avut ocazia“, a spus „Regele“.

Printre nori, o rază de soare 

Hagi a subliniat însă că, din seara nereuşită de la Nicosia, FC Viitorul tot a rămas cu ceva bun: revenirea lui Florinel Coman, care a jucat mai puţin în ultimul timp, din pricina unei accidentări. „Singurul lucru pozitiv din seara aceasta e că Florinel Coman a revenit alături de noi şi a făcut un meci bun, jucând 96 de minute. Şi-a creat ocazii, dar nu a marcat. În rest, s-a văzut că are calitate. Echipa noastră e tânără, capătă experienţă. Ne aşteptam să fie mai bine anul acesta în cupele europene. Din păcate, nu a fost aşa. Capul jos, ne întoarcem la muncă. Învăţăm din orice. Ne aşteaptă un an foarte greu“, a mai arătat Gică Hagi.

 „Suntem foarte dezamăgiţi“ 

Atacantul Aurelian Chiţu a spus că, dacă FC Viitorul marca în prima repriză, altfel evolua meciul apoi. „Ce mai e de zis? Suntem foarte dezamăgiţi. Dacă marcam un gol în prima repriză, şi am avut câteva ocazii bune, ei nu mai reuşeau să puncteze de atâtea ori. Nu ştiu ce s-a întâmplat în repriza a doua. Am luat acel gol în urma unui corner, ştiam că sunt foarte buni la faze fixe, iar după acel gol am cedat uşor-uşor. Atmosfera creată de suporteri nu cred că ne-a influenţat. În Europa League, avem o altă şansă şi ne-o jucăm, cum a fost şi acum. Şi la noi, şi aici am jucat de la egal la egal 90 de minute. Apoi nu ştiu ce s-a întâmplat de am luat trei goluri în zece minute. A fost cald, dar nu a contat asta“, a precizat Chiţu.

Un vis frumos care s-a terminat 

Brazilianul Eric crede că FC Viitorul a plătit pentru ocaziile ratate. „Dacă se dădea penalty la acea fază şi marcam, alta era situaţia. Însă azi (n.r. miercuri) n-am jucat ce trebuia şi am fost eliminaţi. Cred că n-am ştiut să gestionăm avantajul pe care l-am avut. A fost greu să jucăm acest meci. Mai ales în repriza a doua, Apoel a fost foarte bună. E un vis frumos care s-a terminat. Acum trebuie să ne gândim la Europa League. Totul e cum vrea Dumnezeu. Am plătit pentru ocaziile ratate. Nu am prea multe cuvinte. Trebuie să mergem înainte. Mergem până la capăt şi în Europa League“, a punctat Eric.
 
Sursa foto: fcviitorul.ro

Cireşte şi: 

Prelungiri de coşmar: FC Viitorul a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, după o înfrângere la scor în Cipru, cu Apoel Nicosia

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3116

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 837

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1387

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1709

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2068

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2340

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6122

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2236

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2914

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2653

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11174

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2153

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1766

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2137

Tricou din partea Farului Constanța, pentru Ivan Duque Marquez, fostul președinte al Columbiei, la final de mandat (GALERIE FOTO)

28 Aug 2022 1910