FC Viitorul are a doua ofensivă din Liga 1. Kevin Luckassen, printre tunarii campionatului

  • FC Viitorul a învins Dinamo în etapa a zecea, continuând seria meciurilor fără înfrângere.
  • Deși a avut în continuare mulți jucători indisponibili, echipa de pe litoral a reușit să câștige.
  • Kevin Luckassen a înscris cinci goluri până acum în acest sezon.
 
FC Viitorul continuă seria fastă în campionat, echipa constănțeană ajungând, în urma victoriei cu Dinamo, la șapte meciuri la rând fără eșec.
 
Formația pregătită de managerul spaniol Ruben de la Barrera și de staff-ul său trece cu bine de problemele mari de efectiv cu care se confruntă în ultima perioadă, din pricina infectărilor cu Covid-19 în lotul de jucători și a accidentărilor. Al doilea meci abordat cu foarte multe absențe, cel cu Dinamo, a coincis cu o nouă victorie, 2-1, după ce FC Viitorul câștigase și partida precedentă, cu Poli Iași, la masa verde însă (3-0). În zece partide de Liga 1, formația constănțeană a acumulat 16 puncte, având patru victorii, patru egaluri și două eșecuri, golaveraj 17-14. Înainte de meciul UTA - Gaz Metan Mediaș, de luni seară, care a încheiat runda a zecea, FC Viitorul ocupa locul șase, poziție de play-off.
 

Pe podiumul golgeterilor

 
Cu 17 goluri marcate până acum, FC Viitorul are a doua ofensivă a Ligii 1, după liderul FCSB, care a înscris nu mai puțin de 28 de goluri în zece partide. Faptul că echipa de pe litoral dovedește apetit ofensiv este legat și de forma deosebită a vârfului de atac, Kevin Luckassen, care a înscris cinci goluri, fiind în plutonul fruntaș al tunarilor Ligii 1: 1. Dennis Man, Florin Tănase (ambii, de la FCSB) - câte 9 goluri, 2. Elvir Koljic (U Craiova) - 6 goluri (vârful bosniac fiind însă accidentat în această perioadă), 3. Kevin Luckassen - 5 goluri.
 

Primul obiectiv, atingerea turneului play-off

 
”Am avut meci greu cu Dinamo, iar, după ce adversarii au redus din diferență, partida a devenit și mai dificilă. Ne-am confruntat cu multe absență, dar am dat dovadă de caracter. Sper să continui să marchez și în continuare. Primul nostru obiectiv e să ne calificăm în play-off”, a declarat Luckasen, la finele meciului cu Dinamo.          
 

”Victoria înseamnă foarte mult pentru noi”   

 
Ruben de la Barrera a subliniat atitudinea jucătorilor săi contra lui Dinamo. ”În disputa cu o echipă mare, cu jucători valoroși, am avut atitudinea potrivită. Nu trebuie uitat în ce circumstanțe am abordat ultimele două partide. Una e să îți lipsescă doi - trei jucători și alta e  să nu ai la dispoziție 10 - 11 și chiar 12 fotbaliști. Nu e ușor și a trebui să ne adaptăm. Suntem extrem de bucuroși pentru această victorie, care înseamnă foarte mult pentru noi și ne duce la șapte partide la rând fără înfrângere. Știam Dinamo și ce agresivă e și nu aveam mai mulți jucători importanți. În ultimele 20 de minute, am abordat astfel partida. Nu a fost ușor. Ne-au presat, dar am avut resursele de a rezista. Sunt foarte satisfăcut de felul în care jucătorii au reprezentat clubul. Mă bucur pentru ei”, a punctat tehnicianul spaniol.
 

Trei perioade de întrerupere, nu una

 
La meciul cu Dinamo, pentru FC Viitorul nu au putut evolua zece jucători: Cojocaru, Iancu, Căbuz, Ciobanu, Mladen, Chițu, Josemi, Matei, Martinez și Benzar. Ruben de la Barrera speră ca în perioada următoare, în care campionatulke întrerupt pentru meciurile echipelor naționale, Viitorul să recupereze cât mai mulți dintre fotbaliștii indisponibili acum.  
 
”Ne-ar trebui două - trei perioade de întrerupere a campionatului, nu numai una. Avem multe absențe și ne trebuie timp să ne recuperăm jucătorii indisponibili. Sper ca cele 10 - 12 zile să ne ajute”, a menționat managerul FC Viitorul. În etapa viitoare, echipa de pe litoral va întâlni în deplasare Academica Clinceni, formația de pe locul cinci, cu 16 puncte. 
 
În secțiunea Galerie Foto, găsiți mai multe imagini de la meciul FC Viitorul - Dinamo.

 
Sursa foto: FC Viitorul

Citește și:

FC Viitorul învinge și Dinamo și este pe loc de play-off în Liga 1

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 912

Test pozitiv pentru fotbalistul Cosmin Matei la un control antidoping. Ce spune ANAD

18 Mar 2024 1032

Farul Constanța Calificarea în play-off, decisă din nou la Botoșani. În 2021, echipa de pe litoral rata în Moldova prezența în top 6

12 Mar 2024 1178

Farul Constanța. 16 ianuarie 2024 Astăzi e ziua de naștere a lui Ionuț Larie, căpitanul „marinarilor“

16 Jan 2024 1183

Retrospectiva sport Constanța 2023, anul în care Farul a devenit campioana României! Eroi, rezultate și întreceri de top la malul mării

18 Dec 2023 1453

Farul Constanța Andrei Artean - „Îmi doresc să marchez din nou și să câștig o nouă Supercupă“

30 Jun 2023 1203

Originar din Agigea Fotbalistul Cristian Manea, de la CFR Cluj, și Irina Deaconescu au făcut cununia religioasă. „Felicitări, suflete minunate!“ (GALERIE FOTO)

29 May 2023 6849

Adrian Mazilu În 2017, copil de mingi la titlul luat de FC Viitorul. Șase ani mai târziu, campion cu Farul Constanța

28 May 2023 4216

Eric de Oliveira, cooptat în staff-ul tehnic al Farului Constanța (VIDEO)

28 Feb 2023 1784

Farul Constanța „Clubul nostru nu a fost niciodată implicat și nu va fi niciodată de acord cu astfel de practici necurate“

21 Feb 2023 2814

Fundașul Kevin Boli, achiziționat de Farul Constanța (VIDEO)

09 Jan 2023 1987

Sondaj de opinie Urcă Farul Constanța în clasament în sezonul 2022/2023 al Superligii, față de ediția trecută? Ce cred respondenții

04 Jul 2022 2040

Constanța. La 32 de ani, atacantul Vlad Rusu a agățat ghetele în cui „Îi mulțumesc fotbalului pentru tot ce mi-a oferit“ (GALERIE FOTO)

04 Jul 2022 3826

Sondaj de opinie Credeți că, în noul sezon al Ligii 1, Farul Constanța se va clasa mai bine decât în stagiunea 2021/2022?

27 Jun 2022 2464

Farul Constanța, abonamente pentru sezonul 2022/2023. Cine va avea prioritate la achiziție și cine va beneficia de reducere

06 Jun 2022 3008