FC Viitorul Contract de credit și împuternicire a lui Gică Popescu, în urma unei Hotărâri a Adunării Generale a acționarilor

 • Cei doi acționari ai FC Viitorul Constanța SA sunt Gică Hagi și Zoltan Iasko.
 • Societatea a contractat o finanțare tip capital de lucru - linie de credit revolving, pe o durată de 36 de luni.
 • Prezenta Hotărâre AGA are caracter intern.
 

În Monitorul Oficial al României a fost publicată hotărârea numărul 64 din 10 iulie 2020 a Adunării Generale a Acționarilor Fotbal Club Viitorul Constanța SA.

Cei doi acționari, Gheorghe Hagi (deținând 99,90% părți sociale) și Zoltan Iasko (deținând 0.10% părți sociale), reprezentând împreună 100% din capitalul social, reuniți la data de 10 iulie 2020, în cvorum, la sediul social din Constanța, după analiza tuturor problemelor înscrise în ordinea de zi în conformitate cu actul de convocare, au hotărât cu unanimitate de voturi „pentru“ următoarele:
 1. Încheierea de către Societate, în calitate de Împrumutat, cu BRD Groupe Societe Generale SA, în calitate de Creditor, a unui Contract de credit, pentru contractarea de către Societate a unei finanțări tip capital de lucru - linie de credit revolving, pe o durată de 36 de luni, în valoare de 2,5 milioane de lei, cu rambursare tip bullet, finanțare în cadrul Programului IMM Invest, denumit în continuare „Contractul de credit“.
 2. Încheierea de către Societate a următoarelor contracte de garanție („Contractele de garanție“) pentru garantarea tuturor obligațiilor rezultate din Contractul de Credit:
 3. Contract de ipotecă legală mobiliar asupra tuturor conturilor curente deschise de către Societate la BRD Groupe Societe Generale SA, precum și asupra tuturor soldurilor creditoare ale acestora;
 4. Garanție emisă de FNGCIMM în numele și contul Statului Român, în valoare de 2 milioane de lei, suma reprezentând 80% din valoarea creditului descris la punctul 1.
 5. Aprobarea unui plafon de operațiuni de factoring de export fără regres (servicii de finanțare, acoperire risc de neplată, administrare și colectare creanțe) în valoare de până la 1,25 mil euro, pe termen scurt (maximum 12 luni).
 6. Plafonul va fi garantat cu:
 7. Ipotecă mobiliară asupra conturilor curente deschise la BRD și asupra soldurilor lor creditoare până la concurența plafonului de factoring plus dobânzile și comisioanele aferente.
 8. Cesiunea creanțelor rezultate din contractul de transfer/12.07.2019, încheiat între societate și KRC Genk.
 

Nu modifică actul constitutiv al societății

Împuternicirea lui Gică Popescu, în calitate de președinte, să realizeze următoarele:
 • Să negocieze, semneze, perfecteze, elibereze și să întocmească (în formă autentică, unde este cazul), în numele și pe seama Societății, Contractul de Credit, Contractul de Factoring și Contractele de Garanție, precum și toate actele, confirmările și documentele în legătură cu acestea, precum și orice acte modificatoare ale acestora, în vederea ducerii la îndeplinire a rezoluțiilor adoptate în prezenta hotărâre.
 • Să întreprindă toate acțiunile în legătură cu înregistrarea Contractelor de Garanție sau a amendamentelor aduse acestora, la Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare competente și/sau Registrul Comerțului competent și/sau în registrul acționarilor Societății și/sau în legătură cu notificarea și/sau îndeplinirea oricărei alte formalități necesare în fața oricărei alte autorități competente sau terțelor părți interesate; și
 • În general, să îndeplinească toate acțiunile și demersurile necesare sau utile în scopul tranzacției avute în vedere de documentele menționate în rezoluțiile de mai sus.
Prezenta Hotărâre AGA are caracter intern și nu modifică actul constitutiv al societății.


Citește și:

FC Viitorul Constanța Trecerea unui teren din extravilan în intravilanul orașului Ovidiu. Deciziile Adunării Generale Extraordinare
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

FC Viitorul a pierdut meciul de pe teren propriu cu Dinamo

02 May 2021 2836

FC Viitorul, meci cu Dinamo în prima zi de Paşte Andrei Artean - „Avem un moral bun, sperăm la încă o victorie”

02 May 2021 2412

Sezon prolific pentru mijlocaşul de 23 de ani Andrei Ciobanu l-a egalat pe Kevin Luckassen în topul golgeterilor FC Viitorul

01 May 2021 2795

FC Viitorul II a câştigat cu 7-2. Gloria Albeşti - Axiopolis Cernavodă, meci cu şapte goluri

30 Apr 2021 2936

Gloria Albeşti - Axiopolis Cernavodă, vineri, în ultima etapă din Liga a 3-a

30 Apr 2021 2632

„Microbist de România”. Duelul fanilor în Insulele Maldive „Mă numesc Nicu Perifan şi reprezint cu mândrie Farul Constanţa”

30 Apr 2021 2951

„Importantă gură de oxigen” FC Viitorul, victorie categorică în deplasare cu Poli Iaşi

29 Apr 2021 2258

FC Viitorul joacă astăzi în Liga 1 cu Politehnica Iaşi

29 Apr 2021 2221

Liga Elitelor FC Viitorul U-17, victorie cu 6-0 în restanţă. La Under-19, echipa constănţeană e lider detaşat

29 Apr 2021 2045

UPDATE. FC Viitorul Nicolas Popescu, fiul lui Gică Popescu, la echipa naţională Under-18 a României

28 Apr 2021 2922

Apetit ofensiv pierdut În ultimele nouă meciuri din Liga 1, FC Viitorul a înscris numai trei goluri

28 Apr 2021 2336

Gabriel Buta Un nou tânăr fotbalist de la FC Viitorul care a debutat în Liga 1

27 Apr 2021 2049

FC Viitorul Andrei Ciobanu a marcat în acest sezon câte goluri reuşise în precedentele cinci stagiuni

27 Apr 2021 2132

Învinsă de FC Voluntari, FC Viitorul rămâne pe loc de baraj în Liga 1

26 Apr 2021 2206

FC Viitorul, semnal de alarmă „Se încalcă orice principiu de etică și fair-play”. Prezenţa la un meci, în pericol!

26 Apr 2021 2205