FC Viitorul debutează astăzi în Cupa României. Gică Hagi a lăsat acasă mai mulţi jucători de bază (galerie foto)

FC Viitorul, campioana României din sezonul 2016/2017, debutează miercuri, 26 septembrie, în ediţia 2018/2019 a Cupei României, întâlnind în „16“-imile de finală ale competiţiei, în deplasare, Concordia Chiajna.
 
Partida începe la ora 18.45 şi este transmisă în direct de Telekom Sport, Digi Sport şi Look Sport. În clasamentul actual al Ligii 1, FC Viitorul se află pe locul opt, cu 13 puncte, în vreme ce echipa din Chiajna, care l-a instalat de curând antrenor pe Dorinel Munteanu, ocupă poziţia a 11-a, cu zece puncte.
 
Managerul tehnic al FC Viitorul, Gică Hagi, a anunţat că din lotul pentru acest meci nu fac parte Ţâru, De Nooijer, Vână, Băluţă, Ianis Hagi şi Drăguş, urmând a li se da credit mai multor jucători care au fost folosiţi mai puţin până acum. Alături de fotbalişti precum Lima, Boboc, Luchin, Artean, Achim, Voduţ şi alţii, se va afla şi mijlocaşul rus Amir Natkho (22 de ani), transferat de echipa constănţeană la începutul lunii trecute. Natcho a fost legitimat înainte de FC Viitorul la campioana Rusiei, Lokomotiv Moscova. În cariera sa a mai evoluat pentru Krasnodar şi TSKA Moscova, iar în sezonul 2014-2015 a jucat pentru FC Barcelona B.

Pregătiţi şi de penalty-uri 

„Ne dorim să trecem de acest tur. Întâlnim Chiajna, o formaţie în formă. A schimbat antrenorul, iar, într-o săptămână, Dorinel i-a unit şi au făcut un rezultat foarte bun într-o deplasare dificilă, la Botoşani (n.r. au câştigat cu 2-0). S-a văzut experienţa lui Dorinel. Chiar dacă nu a mai activat în ultima perioadă, fotbalul nu se uită. A demonstrat că e un antrenor foarte bun. Cu siguranţă, cei de la Concordia au moral, dar noi vrem să trecem de ei. Nu am inclus în lot mai mulţi jucători care au jucat mult în ultima perioadă. Toate echipele îşi doresc Cupa, e un drum mai scurt până la trofeu. Nu e uşor însă, noi am căzut din primul tur cu o formaţie din Liga 1. Chiar şi aşa, gândul nostru e să mergem cât mai departe în competiţie. Trebuie să ne adaptăm la condiţiile partidei. De două zile ne antrenăm şi noi pe teren sintetic. Suntem pregătiţi şi de prelungiri, şi de penalty-uri, dacă va fi cazul“, a spus Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.

Pot câştiga trofeul 

„Obiectivul Viitorul e de a câştiga fiecare meci, Vrem să trecem de acest tur. Suntem conştienţi că ne va aştepta o partidă grea. Am văzut Chiajna în meciul cu Botoşani făcând o figură frumoasă. Odată cu venirea lui Dorinel Munteanu, cred că este o echipă mai bună, mai organizată. Noul antrenor are o mentalitate nemţească, după ce a stat mult timp în Germania. Rezultatul de la Botoşani le dă o mai mare încredere adversarilor noştri de mâine (n.r. astăzi). Ne dorim însă foarte mult să câştigăm. Terenul de la Chiajna e sintetic, iar celelalte echipe sunt obişnuite să joace pe iarbă, Prin Cupă, e cel mai scurt drum spre întrecerile europene, iar Viitorul poate câştiga trofeul, de ce nu? În fiecare an sunt surprize. E o întrecere frumoasă“, a precizat mijlocaşul Andrei Artean.

Portarul Cojocaru s-a refăcut 

„Luăm fiecare meci la victorie. Dacă vom evolua bine, vom trece de toate echipele şi vom ajunge în finală, vom dori să şi câştigăm Cupa. La sfârşit de an, tragem linie şi vedem unde ajungem. Nu avem un obiectiv anume de a câştiga campionatul, vrem să luăm cât mai multe puncte. Sunt apt 100% după acea accidentare şi sper să joc cât mai bine când o voi face, demonstrând astfel că îmi merit locul în echipă“, a punctat şi portarul Valentin Cojocaru.
 
Sursa foto: FC Viitorul 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3113

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 831

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1383

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1706

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2060

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2340

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6118

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2236

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2913

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2652

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11174

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2150

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1766

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2137

Tricou din partea Farului Constanța, pentru Ivan Duque Marquez, fostul președinte al Columbiei, la final de mandat (GALERIE FOTO)

28 Aug 2022 1910