FC Viitorul, egal cu echipa olandeză Vitesse Arnhem, în Europa League Gică Hagi - „Am arătat încă o dată că ştim să jucăm fotbal“ (galerie foto)

Tânăra echipă a FC Viitorul a remizat cu formaţia olandeză Vitesse Arnhem, la Ovidiu, în prima manşă a turului doi preliminar al Europa League, iar Gică Hagi, managerul tehnic al campioanei României din sezonul 2017/2018, s-a arătat mulţumit de evoluţia elevilor săi.
Deşi a avut cinci jucători sub 21 de ani în primul „11“, I. Hagi (născut în 1998), Drăguş (1999), Măţan (1999), Băluţă (1999) şi De Nooiijer (1997), FC Viitorul a condus chiar cu 2-0, prin dubla lui Drăguş (44, 49) o echipă cu mulţi internaţionali, cu jucători împrumutaţi inclusiv de la Chelsea. Oaspeţii au revenit însă şi au egalat, în urma golurilor lui Matavz (53) şi Linssen (72). FC Viitorul a jucat cu: V. Cojocaru - Lima (73 Luchin), Ţîru, Mladen, De Nooijer - Achim, Băluţă, Vînă - I. Hagi, Drăguş (73 Artean), Măţan (30 Houri). Echipa lui Vitesse Arnhem (manager tehnic, Leonid Slutsky) a fost: Eduardo - Karavaev, Thelander, Clarke-Salter, Buttner - Foor (84 Bero), Serero - Beerens, Bruns (68 Gong), Linssen - Matavz. FC Viitorul a încheiat meciul în zece jucători, după ce Artean a văzut cartonaşul roşu în minutul 79. Partida retur va avea loc pe 2 august, la Arnhem, de la ora 21.00 (ora României).

„Ne-am ridicat la ritmul şi la intensitatea lor, la fotbalul lor“ 

„Sunt mulţumit. Cred că 60 de minute, cât am putut şi am avut benzină, ne-am ridicat la un nivel european. După aceea, jucând din trei în trei zile, cred că am cedat puţin presiunii, adversarii au beneficiat de anumite spaţii şi au marcat de două ori. Acesta e fotbalul. Am arătat încă o dată că ştim să jucăm fotbal. În continuare, confruntarea e deschisă oricărui rezultat. Mai avem a doua repriză la ei. Suntem încrezători, pentru că echipa a arătat că are potenţial. Învăţăm şi creştem de la meci la meci. E un lucru pozitiv, care îmi dă încredere. Muncim în continuare şi sperăm să producem o surpriză foarte mare în Olanda. Echipa a încercat să facă ambele faze la ritmul şi la intensitatea meciului european. Am jucat contra unei echipe din Olanda, care a investit şi are un buget mare. Nu ne-am plâns însă de acest lucru. Ne-am ridicat la ritmul şi la intensitatea lor, la fotbalul lor. Au fost momente importante în care am jucat mai bine ca ei. Când am scăzut presiunea, au venit şi fazele lor mai periculoase“, a declarat Gică Hagi.

Nu a fost cel mai bun meci din cupele europene 

„Regele“ este de părere că FC Viitorul are şansa ei la calificare şi şi-o va juca în returul din Olanda. „Fiecare a făcut ce trebuie, a alergat, a dat cât a putut fără minge. Am alergat foarte mult, 60 - 70 de minute. Când am avut-o, am ştiut ce să facem cu mingea. Uşor - uşor, toate vor veni, suntem încă la început de sezon. Niciodată nu am dat procente de calificare. Câte avem, nu ştiu, dar ştiu că avem şansa noastră şi mergem să o jucăm. Sperăm ca până atunci să fim şi mai bine pregătiţi, să jucăm şi mai bine ca acum şi să câştigăm. Poate facem un 3-3, ca la Craiova. Cred că cel mai bun meci al nostru în cupele europene nu a fost acesta, ci cel cu Apoel de acasă. În fotbal mai există şi adversarul, nu depinzi numai de tine. Vitesse a avut acele situaţii în care a marcat cu şansă. Noi eram pe un trend bun. Din păcate, a venit acel gol pe care nici nu l-am văzut cum a fost, a venit dintr-o întâmplare. Iar de acolo ei au venit cu spirit mai bun, iar noi am căzut. Asta e, nu e nicio problemă. Vom elimina şi aceste 20 - 30 de minute şi, uşor-uşor, vom deveni mai buni. Băieţii capătă experienţă la fiecare meci. Am demonstrat că suntem competitivi şi buni. Toţi au jucat foarte bine, au încercat să dea maximum. Lucrurile merg bine, suntem angrenaţi pe mai multe fronturi“, a mai spus managerul tehnic al FC Viitorul.

„Dacă vi se pare normal, atunci să facă şi ceilalţi la fel!“  

Gică Hagi a remarcat încă o dată realizările FC Viitorul, în condiţiile tinereţii lotului. „Luaţi media de vârstă a acestei echipe, ca să vedeţi cu cine am jucat. Iar apoi realizaţi ce adversar am avut, din Olanda, care a investit foarte mult şi ce buget are. Şi uitaţi-vă cum am jucat fotbal, cu trei jucători născuţi în 1999 şi unul în 1998 în teren. Apoi şi Ţâru 1994, şi portarul 1995… Şi nu mai ştiu care 1997, fundaşul lateral… Staţi că mai sunt mulţi. Mai în vârstă avem unul de 1991. Dacă vi se pare normal, atunci să facă şi ceilalţi la fel! Iar în România va fi bine. Dacă nu, mergeţi în continuare pe orice stradă şi vom vedea. Ar fi cazul să ne mai daţi o vorbă bună şi pe aici, pe copiii aceştia, care fac faţă la nivel european. Ca şi ceilalţi care au plecat. N-am vrut să intru în de-astea, dar iar mă băgaţi să fac un monolog de-al meu, să vă aduc aminte ce muncă se face aici, în judeţul Constanţa. Dar văd că suntem puţin apreciaţi“, a spus Gică Hagi. 

„Dacă Mitriţă face trei milioane, Măţan cât o costa?“ 

În meciul de la Ovidiu, managerul tehnic al FC Viitorul a fost nevoit să facă prima schimbare încă din minutul 30, Alexandru Măţan, accidentat, nemaiputând continua. „Întrebaţi-l pe el ce are, cum v-am spus şi data trecută. În fiecare zi are ceva. E, pleacă la Craiova! Are bani Craiova să-l plătească? Să dea banii şi nicio problemă. Îl invit pe Rotaru, dar trebuie să bani mâna adânc în buzunar. Dacă Mitriţă face trei milioane, atunci şi Măţan, cât o costa? Eu ştiu? Îl las pe Mihai Rotaru să fixeze el preţul. Dacă-l vor, nicio problem, suntem deschişi, stăm de vorbă. Dacă nu, rămâne la noi, va juca şi vom vedea“, a precizat Hagi, care, din disputa cu Vitesse, a remarcat şi jocului lui Vlad Achim: „Ştiam ce luăm şi ce jucător e, că a fost la noi în casă. Încercăm să-l refacem, în sensul să-ţi recapete unghiurile de joc, cum juca la noi. Fiecare antrenor joacă în modul lui. Când are mingea, Achim ştie fotbal“.

„Iar o întrebare negativă!“ 

La conferinţa de presă de după meciul cu Vitesse Arnhem, fostul căpitan al echipei naţionale a fost iritat de o întrebare a unei jurnaliste: „Ce nu v-a plăcut în repriza a doua?“: „Ploaia! Atât! Întrebare iar în România. Trebuie să mă obişnuiesc. Trăiesc în România. Iar o întrebare negativă! Trebuie să vorbim numai de lucruri negative! Altceva negativ, întrebaţi-mă!“, a răspuns Hagi.

Luni, au meci în campionat  

Luni, 30 iulie, FC Viitorul va disputa meciul din etapa a doua a Ligii 1, în deplasare contra Concordiei Chiajna. Meciul începe la ora 21.00. În prima rundă, ambele echipe au pierdut, FC Viitorul la Ovidiu cu nou promovata Dunărea Călăraşi (0-1), iar Concordia pe terenul formaţiei Gaz Metan Mediaş (1-2).
 
Galerie foto: FC Viitorul
 
Citeşte şi:

Europa League FC Viitorul a jucat la Ovidiu cu Vitesse Arnhem. Gazdele au condus cu 2-0, dar meciul s-a terminat egal! (galerie foto)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3115

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 831

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1384

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1706

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2060

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2340

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6118

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2236

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2914

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2653

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11174

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2152

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1766

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2137

Tricou din partea Farului Constanța, pentru Ivan Duque Marquez, fostul președinte al Columbiei, la final de mandat (GALERIE FOTO)

28 Aug 2022 1910