FC Viitorul, fără laureaţi la Gala Fotbalului Românesc! Hagi - „Suntem de la Constanţa. Poză mică, scris puţin... Se fac păcate. Mari!“

Faptul că FC Viitorul nu a avut niciun laureat la Gala Fotbalului Românesc 2018 l-a nemulţumit pe Gică Hagi, managerul tehnic al echipei constănţene, care consideră că mai mulţi elevi de-ai săi meritau să fie desemnaţi cei mai buni în acest an pe diferite secţiuni.
Pe lista câştigătorilor de la Gala Fotbalului Românesc se regăsesc: fotbalistul anului - Răzvan Marin (Standard Liege); antrenorul anului - Dan Petrescu; portarul anului - Ionuț Radu (Genoa); fundașul anului - Nicușor Bancu (U Craiova 1948 CS); mijlocașul anului - Dennis Man (FCSB); atacantul anului - Alexandru Mitriță (U Craiova 1948 CS); cea mai spectaculoasă ascensiune - Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS); cel mai bun tânăr jucător - Olimpiu Moruţan (FCSB); stranierul anului - Bogdan Planic (FCSB); Premiul Ilie Balaci - Alexandru Mitriță; cel mai bun arbitru - Radu Petrescu; performanţa anului - calificarea naţionalei Umder-21 la Euro 2019; comentatorul anului - Dan Ștefănescu (Digi Sport).

„Subiectivism mare“ 

„S-a desemnat cel mai bun tânăr jucător. Întreb şi eu: de la ce vârstă înseamnă jucător tânăr? Să ne dea şi vârsta. Ai mei nu sunt tineri? Drăguş, Băluţă nu sunt tineri? Ianis nu e tânăr? Iar vin cu ceva care ştiu că nu pică bine. Cei care au decernat acel trofeu şi la ascensiunea cea mai mare (Alexandru Cicâldău) să ne zică şi nouă criteriile. Să ştim şi noi. Şi ei au luptat şi au avut reuşite foarte multe. Dar era culmea ca Răzvan să câştige la seniori, iar la juniori să învingă tot al lui Hagi. Însă eu spun că performanţele erau de partea noastră. Adică ce au făcut jucătorii în 2018! A-le noas-tre! Şi niciunul dintre ai noştri nu a fost acolo. Nu-i corect faţă de Drăguş, de Băluţă… Sau Ianis e bătrân? Atunci să spună: Ianis e la seniori. Băgaţi-l voi unde vreţi. Unde e, la mijlocaşi sau la atacanţi? A avut cele mai multe reuşite, şi goluri, şi pase de gol. Există subiectivism? Din partea mea, nu! Din partea altora, probabil! Subiectivism mare, dar nu e drept. E un păcat. Se fac păcate. Mari! Dar asta e“, a spus Gică Hagi.

„Lăsaţi-i să se umfle ei singuri, pe teren“

Managerul tehnic al FC Viitorul arată că aprecierile sale supără, însă are argumente pentru ce spune. „Nu se putea ca trei jucători de la Hagi să ia premiu! 98 şi 99 nu sunt tineri, sunt în curs de devenire? Drăguş are şase goluri, e titular la echipa naţională. Băluţă titular. Cine să câştige atunci? Sau prietenii? Noi suntem la Constanţa, suntem în provincie. E mai departe de Bucureşti. E mai greu. Jucători cu reuşite, la echipa de pe locul trei, cu media de vârstă de 22 de ani. Recunoştinţă? Să nu o cereţi în România. Eu nu o să o cer. Ştiu să supără ce zic, dar e realitatea. Am argumente, altfel n-aş deschide gura. Pe Hagi nu îl promovăm, că e destul de mare. Îi promovăm pe alţii. OK. Dar să nu faceţi balonul mare, iar apoi… fsssss, să se ducă jos! Lăsaţi-i să se umfle ei singuri, pe teren. Acesta e sfatul meu pentru toţi. Nu pot să trec cu vederea, întrucât am jucat la nivelul cel mai înalt şi e de datoria mea să atrag atenţia, public, dacă cred că nu e bine. Trebuia să spui că am făcut-o eu şi o dau cui vreau eu. Dar să spui“, a menţionat „Regele“. 

Denis Drăguş, de la zero la infinit

Hagi apreciază că premiul pentru cea mai spectaculoasă ascensiune trebuia să-i revină lui Denis Drăguş. „Există în România un jucător care, în şase luni, a sărit mai mult decât Drăguş? La ascensiunea cea mai mare a câştigat tot un jucător de-al meu, care e acum la Craiova, dar este unul care în şase luni a ajuns de la zero la infinit. E Drăguş? Realizări şi în Europa, şi în campionat şi joacă la o echipă de pe locul trei. A jucat titular la echipa naţională două meciuri. Să nu spuneţi acum că am făcut ceva cu Contra şi l-a băgat în primul 11! Sau pe Băluţă! Şi atunci copilaşii aceştia ce cred? Întreb. În ce ţară trăiesc? Ce mesaj se dă? Du-te pe teren, scrie, desenează, fii cel mai bun, sau lasă că o aranjăm noi, pe ochi frumoşi? Au avut ai mei cifre? Dar suntem de la Constanţa, poză mică, scris puţin...“, a precizat Gică Hagi. 

Ianis Hagi, la Standard Liege?

Chestionat pe marginea unui eventual transfer al lui Ianis Hagi la Standard Liege, Gică Hagi a spus: „În România se vorbeşte mult, de multe ori gratuit. Umflăm balonul, iar apoi, când vine un ac, fssss, se duce. Nu-mi place să vorbesc înainte, dar, dacă va fi, va fi. El face bine, e într-o formă bună. E jucătorul care are cele mai multe goluri şi pase decisive în 2018. Un fotbalist valoros, care pe noi ne-a ajutat din toate punctele de vedere să fim acolo sus. Eu iau ca zvonuri ce se vorbeşte, chiar dacă există şi unele tatonări. Mai avem trei meciuri până la finele lui 2018, după care vom vedea ce oferte sunt“.

„Tot ce apare de mine e negativ“

Gică Hagi a revenit pe marginea opiniilor sale vizavi de cupele europene. „România şi ţările din Europa de Est merită să aibă o echipă care să meargă în Liga Campionilor direct. Nu e legat de coeficient. El trebuie să dea un număr mai mare de echipe, patru - cinci, dar una trebuie să aibă toţi. În 1989 a fost Revoluţie, pentru a merge în Europa. Şi ce, Europa ne trimite înapoi, dăm tururi de calificare? Care-i pasul înainte? Unde mergem? Asta-i direcţia? Hagi vorbeşte ca român. Iar unii dintre dumneavoastră au început să mă critice! De ce? Înseamnă că nu ţin cu România. Parcă n-aş vorbi despre România şi nu i-aş vrea binele. Nu! Negativ. Tot ce apare de mine e negativ. Îi facem dosar, îl denigrăm. Faceţi! Iar eu muncesc şi zic lucruri pertinente. Suntem în primele 32 de ţări din Europa şi de ce campioana mea nu merge direct în Ligă? De ce ne-aţi mai primit în Europa, de ce ne-aţi mai deschis porţile? Oare nu avem tradiţie şi istorie? Unii au bugete de 400 sau 500 de milioane, iar ale noastre se duc în jos. Am spus doar opinia mea, nu am atacat UEFA sau FIFA, cum s-a scris. Pe româneşte, gândesc cu voce tare. Mai am voie s-o fac? Atunci tac din gură! Vreţi să tac, dar nu o fac!“, a punctat Hagi.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa                                                           
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 1593

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 5699

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 1808

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2231

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2274

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 10676

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 1770

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1442

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 1843

Tricou din partea Farului Constanța, pentru Ivan Duque Marquez, fostul președinte al Columbiei, la final de mandat (GALERIE FOTO)

28 Aug 2022 1445

Editorial Farul Constanța, un nou început pentru Denis Alibec

27 Aug 2022 1556

Farul Constanța începe, cu CFR Cluj, „săptămâna europeană“ Gică Hagi - „E o mare provocare pentru noi, susținem teste importante“ (VIDEO)

26 Aug 2022 3333

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa rundei „Denis Alibec poate fi considerat jucătorul etapei“ (GALERIE FOTO)

24 Aug 2022 1924

Gică Hagi - „Nu știu ce trebuie să mai facem, să ieșim cu toții pe stradă?“. Cine trebuie să resusciteze sportul românesc

23 Aug 2022 2387

Farul Constanța Nicolas Popescu, cedat definitiv la un club din Superligă

17 Aug 2022 2092