FC Viitorul începe vineri turneul play-out Cătălin Anghel - „Urmează nouă finale. Sunt etape de foc pentru noi”

  • FC Viitorul a încheiat sezonul regular al Ligii 1 cu o nouă înfrângere.
  • În play-out, echipa constănţeană va debuta cu un meci în deplasare cu UTA. 
  • FC Viitorul nu a mai câştigat în campionat de şase meciuri, interval în care a înregistrat trei eşecuri şi trei egaluri.
 
Clasată pe locul 13 la finele sezonului regular al Ligii 1, FC Viitorul începe la finele acestei săptămâni evoluţiile din turneul play-out. În ultima partidă din prima parte a campionatului, echipa constănţeană a înregistrat a treia înfrângere consecutivă, 0-2 la Ovidiu cu Gaz Metan Mediaş, meci care a fost al şaselea la rând fără victorie.
 
Această partidă a fost şi prima cu noul antrenor, Cătălin Anghel, pe banca tehnică, după ce FC Viitorul s-a despărţit de Mircea Rednic. „E clar că nu ne doream să începem aşa. Trebuie să privim însă realitatea în faţă. Trebuie să muncim mult, pentru a putea reveni la jocul nostru, pentru a putea ataca aşa cum vrem noi şi aşa cum trebuie, pentru a putea desface echipe precum Gaz Metan Mediaş. Trebuie să ştim să atacăm, iar faza de non-posesie să o facem mult mai bine, întrucât greşim mult prea mult. Reacţia, tranziţia, după pierderea mingii... Sunt destule lucruri pe care trebuie să le punem la punct, aşa că trebuie să lăsăm capul jos, să fim modeşti şi să începem să muncim mult. Eu am încredere că, împreună cu jucătorii, cu staff-ul, cu toată lumea din club, inclusiv Gică, vom reuşi să facem ca lucrurile să revină la normal”, a declarat Cătălin Anghel, după meciul cu formaţia medieşeană.
 

Scorul, deschis de Ionuţ Larie

 
Gaz Metan Mediaş a marcat cele două goluri din două şuturi pe poartă, primul gol aparţinându-i constănţeanului Ionuţ Larie, fost jucător al FC Viitorul. „Trebuie felicitaţi, au fost foarte clari, foarte concreţi. Asta este. Ştiam că e o echipă foarte bine organizată. Trebuia să ducem jocul mai mult pe margine, dar nu avem nicio scuză. Trebuie să revedem ce avem de făcut, să facem lucrurile cât mai repede, pentru că avem nevoie de rezultate. Urmează un nou campionat, cu nouă finale. Sunt nouă etape de foc pentru noi”, a mai spus Cătălin Anghel.
 

Au prins echipa etapei

 
După meciul FC Viitorul - Gaz Metan 0-2, doi jucători de la oaspeţi portarul Răzvan Pleşca (38 de ani) şi stoperul Ionuţ Larie (34 de ani), au prins echipa etapei. „A avut patru intervenţii decisive prin care a ţinut plasa porţii medieşenilor neatinsă şi a contribuit la un succes foarte important, care a urcat-o pe Gaz Metan până pe locul 11”, se menţionează despre Pleşca pe site-ul oficial al Ligii Progesioniste de Fotbal. Despre Larie se arată: „Pe lângă prestaţia din centrul apărării, a marcat şi un gol, primul din contul său în acest sezon”.
 

În ultimele şase meciuri, au marcat numai două goluri

 
FC Viitorul a acumulat în sezonul regular 31 de puncte în 30 de partide, înregistrând şase victorii, 13 egaluri şi 11 înfrângeri, golaveraj 36-37. Echipa constănţeană n-a mai câştigat în campionat de şase etape, ultimul succes fiind pe 26 februarie, 5-0 în deplasare cu Dinamo. De atunci, Viitorul a bifat trei egaluri urmate de trei înfrângeri, golaveraj 2-6: 1-1 acasă cu Academica Clinceni, 0-0 în deplasare cu FC Hermannstadt, 0-0 cu Chindia Târgovişte (a), 0-1 cu FC Botoşani (d), 1-2 cu Poli Iaşi (a) şi 0-2 cu Gaz Metan (a).
 

Au beneficiat de rotunjire

 
În play-out, după înjumătăţirea punctelor acumulate în sezonul regular, se pleacă de la următorul clasament: 1. FC Argeş - 20p, 2. Chindia Târgovişte - 20p, 3. Astra - 19p, 4. UTA - 19p, 5. Gaz Metan - 17p, 6. FC Voluntari - 16p, 7. FC Viitorul - 16p, 8. Dinamo - 14p, 9. FC Hermannstadt - 13p, 10. Poli Iaşi - 13p. În stabilirea punctajelor, au beneficiat de rotunjire Chindia, UTA, Gaz Metan, FC Viitorul, Dinamo şi Poli Iaşi.
 

Patru meciuri acasă, cinci în deplasare

 
Meciurile din play-out nu se joacă tur-retur. Au rezultat astfel câte nouă meciuri de fiecare echipă, FC Viitorul urmând a susţine patru acasă şi cinci în deplasare, după programul: 1. UTA - FC Viitorul (vineri, 16 aprilie, de la ora 17.30), 2. FC Viitorul - Gaz Metan, 3. FC Voluntari - FC Viitorul, 4. Poli Iaşi - FC Viitorul, 5. FC Viitorul - Dinamo, 6. FC Hermannstadt - FC Viitorul, 7. FC Viitorul - FC Argeş, 8. Chindia - FC Viitorul, 9. FC Viitorul - Astra. La final, echipele de pe locurile 9 şi 10 retrogradează direct, iar formaţiile de pe poziţiile 7 şi 8 joacă baraj de menţinere / promovare în Liga 1 cu echipele de pe locurile 3 şi 4 din turneul play-off al Ligii a 2-a. Totodată, câştigătoarea barajului dintre locurile 1 şi 2 din play-out va întâlni, într-un alt baraj, locul 3 din play-off, miza fiind calificarea în competiţia europeană Conference League. 
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Sursa foto: captură Youtube (Liga Profesionistă de Fotbal)
      
Citeşte şi:
 
FC Viitorul, înfrângere şi în ultimul meci din sezonul regular al Ligii 1

Editorial
Când jucătorul „X” îşi învinge fosta echipă


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, așteptat azi la Curtea de Apel Constanța! Din motivarea deciziei de rejudecare – edilul nu a fost audiat în faza apelului

26 Mar 2024 3072

Valentin Vrabie, victorie la Curtea de Apel Constanța! Primarul din Medgidia a obținut rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv pentru fals intelectual (MINUTĂ)

15 Mar 2024 4652

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, solicită rejudecarea! S-a fixat un nou termen în dosar

08 Mar 2024 912

Constanța Cupa organizată în memoria lui Cătălin Agafiței și-a derulat prima ediție (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Jan 2024 1087

Farul Constanța Cătălin Anghel - „Această victorie e un punct de plecare. Sperăm să ne dea elan și încredere“ (GALERIE FOTO)

03 Dec 2023 1157

Farul Constanța, al șaselea meci la rând fără victorie în Superligă Cătălin Anghel - „Suntem într-o criză de moment, dar n-avem timp să plângem prea mult“

26 Nov 2023 1185

CS Universitatea Craiova - Farul Constanța Cătălin Anghel - „Sperăm să ne luăm revanșa“ (VIDEO)

19 May 2022 4008

Farul Constanța. Andrei Borza a preluat ștafeta de la tatăl său, Constantin Borza „Ne propunem să urcăm cât mai sus“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Mar 2022 8336

Farul Constanța Constantin Grameni își dorește calificarea în play-off, dar și să facă saltul la Naționala de tineret

30 Dec 2021 2786

Show total! Dinamo, surclasată de Farul Constanţa Cătălin Anghel - „Atât jucătorii, cât şi cei din tribună au fost la înălţime“ (galerie foto)

23 Aug 2021 5706

„Ne-au ajutat foarte mult tot timpul“ Farul Constanţa a avut parte de susţinerea fanilor şi la Cluj, contra campioanei CFR (galerie foto)

16 Aug 2021 4121

Farul Constanţa, prima înfrângere din acest sezon în Liga 1

13 Aug 2021 3098

Farul Constanța, meci contra campioanei CFR Cluj. Ambele echipe sunt neînvinse până acum în campionat

13 Aug 2021 3108

CFR Cluj - Farul Constanța Cătălin Anghel - „Cred că va fi un meci foarte disputat“ (video)

11 Aug 2021 5541

FC Viitorul a fost la un pas de calificarea în cupele europene Cătălin Anghel - „Am luptat până la capăt”

01 Jun 2021 3348