FC Viitorul joacă împotriva lui Dinamo Ianis Hagi - „Sunt pregătit pentru orice provocare“

 

FC Viitorul încheie vineri sezonul 2015/2016 al Ligii 1, cu un meci pe terenul lui Dinamo. Jucătorii lui Hagi nu mai pot pierde locul cinci în clasament, în vreme ce „câinii roşii“ luptă pentru poziţia a treia
 
Disputa Dinamo - FC Viitorul, din etapa a zecea (ultima) a turneului play-off al Ligii 1, se joacă vineri, de la ora 20.30. În clasament, Viitorul se află pe poziţia a cincea, cu 28 de puncte, în runda trecută obţinând prima victorie din play-off, 6-1 la Ovidiu cu ASA Tg. Mureş. Oaspeţii nu mai pot pierde poziţia a cincea şi nici nu mai pot urca mai sus în ierarhie, în vreme ce Dinamo (cu 35 de puncte) se luptă cu Pandurii Tg. Jiu pentru locul trei.

La FC Viitorul lipseşte în continuare atacantul Vlad Rusu, suspendat, dar va reveni mijlocaşul Răzvan Marin. Totodată, echipa constănţeană nu va putea folosi mai mulţi juniori, care sunt angrenaţi în turneul final al Campionatului Naţional Under-19.

 „Tot timpul contează ultima impresie. Încheiem un sezon foarte bun şi vrem să terminăm aşa cum se cuvine. Sper că va fi un meci frumos, între două echipe frumoase, care au crescut foarte mult în ultimul an. După cum ne-am propus la orice meci, vrem să câştigăm şi acum. Dinamo vrea să învingă pentru a urca pe podium, dar şi pentru noi meciul e important. Nu am avut nicio presiune în play-off. Sperăm să fie o partidă cu goluri multe, iar noi să câştigăm, chiar dacă avem câteva absenţe importante, iar mai mulţi juniori sunt angrenaţi în turneul final şi nu-i vom putea folosi. Vom lua însă în lot alţi juniori. Ne-am dorit mai mult de la acest sezon, dar atât am reuşit. Oricum, a fost o experienţă deosebită pentru noi, din care am învăţat, atât jucătorii, cât şi stafful tehnic. Sperăm ca în campionatul următor să ne întărim şi să jucăm şi mai bine, clasându-ne superior“, a declarat antrenorul Cătălin Anghel.

„Depinde ce va dori Gică Hagi”

Întrebat ce va face în continuare, dacă va rămâne la Viitorul ori dacă va face parte din stafful lui Hagi, în cazul în care acesta va accepta o ofertă din străinătate, Anghel a spus: „Depinde ce va dori Gică Hagi. Oricum, e greu de spus acum, nu s-a luat deocamdată nicio decizie“. „Nu l-am întrebat pe tata ce va face în continuare. În acest moment, mă interesează doar meciul cu Dinamo“, a spus mijlocaşul Ianis Hagi. În ultima vreme, s-a spus că „Regele“ este dorit antrenor în Turcia (una dintre echipe fiind Galatasaray, pe care a mai condus-o de pe banca tehnică), dar şi în Rusia.

Dueluri spectaculoase cu Dinamo 

„Meciul cu Dinamo e echilibrat, important pentru noi. Cred că se vor marca multe goluri, aşa cum a fost mereu contra lui Dinamo, din duelurile cu ei ieşind meciuri spectaculoase. Suntem două echipe care cresc şi promovează tineri talentaţi. Încercăm să câştigăm. Sunt bucuros că am marcat de două ori cu ASA Tg. Mureş şi sper să joc şi mai bine cu Dinamo. Nu ştiu ce-mi va rezerva viitorul. Vom vedea după încheierea campionatului. Voi avea apoi timp în vacanţă să reflectez la alte probleme. Trebuie să analizez bine situaţia. Vom vedea. Eu sunt pregătit pentru orice provocare ce-mi va ieşi în cale. E destul de greu să mă gândesc la Euro. Selecţionerul va convoca ce jucători crede de cuviinţă. Sper ca România să aibă un turneu final foarte bun“, a mai arătat Ianis Hagi, care poate ajunge din sezonul viitorul la Fiorentina.

Ioan Filip şi-a prelungit contractul   

Mijlocaşul defensiv Ioan Filip crede că va ieşi un meci frumos cu Dinamo. „Mereu au fost partide frumoase cu Dinamo. Poate fi un atu pentru noi că vom fi mai relaxaţi, faţă de Dinamo, în condiţiile în care nu mai avem niciun obiectiv acum. Sperăm să câştigăm. Ei vor avea presiune mai mare. Când eşti relaxat, lucrurile îţi pot ieşi mult mai bine. S-a văzut asta la meciul cu ASA, echipă care este adevărat că n-a avut cea mai bună formulă de joc. În retur, eu am avut un moment mai prost, iar asta s-a văzut şi pe teren. Nu cred că evoluţia mea are legătură cu plecările de jucători de la mijlocul terenului. Important e că ne-am revenit şi vrem să terminăm campionatul bine. De la început ne-am propus calificarea în play-off şi ştiam că, odată atins acest obiectiv, e posibil să jucăm şi în preliminariile Europa League. Pentru istoria Viitorului e ceva extraordinar ca această echipă să evolueze în cupele europene. Dacă va rămâne şi Gică Hagi la echipă, va fi un plus, dar cred că şi cine va veni va face treabă bună. În sezonul viitor, avem două provocări mari, Liga 1 şi Europa League. Sper să putem să ne luptăm pe ambele fronturi. Sper să beneficiem de un lot numeros, ca şi în ediţia aceasta, în care să combinăm experienţa cu tinereţea“, a completat Ioan Filip, care şi-a prelungit contractul cu FC Viitorul, semnând pe încă doi ani.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 892

Test pozitiv pentru fotbalistul Cosmin Matei la un control antidoping. Ce spune ANAD

18 Mar 2024 1030

Farul Constanța Calificarea în play-off, decisă din nou la Botoșani. În 2021, echipa de pe litoral rata în Moldova prezența în top 6

12 Mar 2024 1177

Farul Constanța. 16 ianuarie 2024 Astăzi e ziua de naștere a lui Ionuț Larie, căpitanul „marinarilor“

16 Jan 2024 1181

Retrospectiva sport Constanța 2023, anul în care Farul a devenit campioana României! Eroi, rezultate și întreceri de top la malul mării

18 Dec 2023 1449

Farul Constanța Andrei Artean - „Îmi doresc să marchez din nou și să câștig o nouă Supercupă“

30 Jun 2023 1202

Originar din Agigea Fotbalistul Cristian Manea, de la CFR Cluj, și Irina Deaconescu au făcut cununia religioasă. „Felicitări, suflete minunate!“ (GALERIE FOTO)

29 May 2023 6847

Adrian Mazilu În 2017, copil de mingi la titlul luat de FC Viitorul. Șase ani mai târziu, campion cu Farul Constanța

28 May 2023 4216

Eric de Oliveira, cooptat în staff-ul tehnic al Farului Constanța (VIDEO)

28 Feb 2023 1779

Farul Constanța „Clubul nostru nu a fost niciodată implicat și nu va fi niciodată de acord cu astfel de practici necurate“

21 Feb 2023 2813

Fundașul Kevin Boli, achiziționat de Farul Constanța (VIDEO)

09 Jan 2023 1983

Sondaj de opinie Urcă Farul Constanța în clasament în sezonul 2022/2023 al Superligii, față de ediția trecută? Ce cred respondenții

04 Jul 2022 2038

Constanța. La 32 de ani, atacantul Vlad Rusu a agățat ghetele în cui „Îi mulțumesc fotbalului pentru tot ce mi-a oferit“ (GALERIE FOTO)

04 Jul 2022 3823

Sondaj de opinie Credeți că, în noul sezon al Ligii 1, Farul Constanța se va clasa mai bine decât în stagiunea 2021/2022?

27 Jun 2022 2459

Farul Constanța, abonamente pentru sezonul 2022/2023. Cine va avea prioritate la achiziție și cine va beneficia de reducere

06 Jun 2022 3008