FC Viitorul l-a transferat de la FC Dordrecht şi pe Mailson Lima Duarte Lopes „Am multe de învăţat de la Gică Hagi“

FC Viitorul a anunţat ieri transferul jucătorului olandez Mailson Lima Duarte Lopes, care a semnat un contract valabil pentru un an şi şase luni, cu opţiune de prelungire pentru încă doi ani.

În vârstă de 23 de ani, acesta evoluează pe postul de mijlocaş lateral sau atacant şi ultima oară a fost legitimat la FC Dordrecht (Olanda). În acest sezon din campionatul olandez, a jucat în 16 partide şi a înscris cinci goluri. Mailson Lima Duarte Lopes a ajuns în cantonamentul campioanei României de la Belek (Turcia).

Mailson Lima Duarte Lopes este al doilea jucător transferat de FC Viitorul de la FC Dordrecht, după Bradley de Nooijer, care a ajuns la echipa lui Gică Hagi la finele lunii august a anului trecut.
 
„Am ales Viitorul pentru că e un club mare, iar antrenorul, domnul Hagi, are un nume mare în fotbal. Am multe de învăţat de la el. A fost un mare jucător, evoluând la Real Madrid, FC Barcelona sau Galatasaray, şi a dovedit şi ca antrenor. Viitorul e campioana României şi luptă în continuare pentru o poziţie fruntaşă. Nu am vorbit cu Bradley înainte de a veni aici, pentru că a fost o mutare rapidă. Ca la fiecare echipă la care am evoluat, şi la FC Viitorul am ca obiectiv să câştig fiecare meci, să mă pregătesc şi să joc la un nivel înalt şi să devin campion“, a declarat Mailson Lima Duarte Lopes.

Cristi Ganea, la Athletic Bilbao din vară 

În ce-l priveşte pe internaţionalul Cristi Ganea, acesta se va transfera la echipa spaniolă Athletic Bilbao, dar la finele acestui campionat, pe 1 iulie 2018. FC Viitorul a anunţat că a ajuns la un acord de principiu cu formaţia din Primera Division. Cristian Ganea va fi jucătorul campioanei României până pe 30 iunie 2018, astfel încât va juca restul sezonului 2017 / 2018 pentru echipa constănţeană. Ganea va semna pe trei sezoane cu Athletic Club Bilbao (2018/2019, 2019/2020 şi 2020/2021), cu opţiunea să-şi prelungească contractul pentru un sezon suplimentar.
 
„Mi-am dorit foarte mult acest transfer. Am vrut să plec într-un campionat mai puternic. Am făcut lucruri frumoase la Viitorul şi am demonstrat că pot evolua şi într-o altă ţară. Ca să joci la Athletic, nu trebuie doar să fii născut la Bilbao. Sunt mai multe chestii. Eu am jucat pentru selecţionata lor când eram copil, m-am antrenat pe terenurile lor. Mă leagă nişte lucruri care contează pentru ei. Sper să fac o treabă bună acolo“, a declarat Cristi Ganea.

Joi, două noi meciuri amicale 

Aflată în cantonament în Turcia, FC Viitorul a disputat deja două amicale, 0-2 cu Galatasaray Istanbul şi 1-1 (gol Gavra) cu Skenderbeu, iar joi, 18 ianuarie, va susţine două noi partide de verificare, cu Luch Vladivostok (Rusia) - la baza sportivă a Max Royan Hotel din Belek şi cu Grasshoppers Zurich (Elveţia) - la baza Sueno Hotel Deluxe din Belek. În continuare, FC Viitorul va mai întâlni în Antalya echipele: pe 22 ianuarie - Kapaz (Azerbaidjan) şi FC Rostov (Rusia); pe 25 ianuarie - Cernomorets Odessa (Ucraina) şi Jagiellonia (Polonia). Campioana României va disputa primul meci oficial din 2018 pe 2 februarie (la ora 20.45), când va întâlni, pe teren propriu, în etapa a 23-a din Ligii 1, formaţia Astra Giurgiu.

Echipele din primele partide 

În disputa cu Galatasaray, FC Viitorul a folosit jucătorii: Tordai (30 Buzbuchi, 60 Râmniceanu) - Căpuşă (46 Lopez, 89 Neciu), Ţîru (46 Ghiţă), Hodorogea (46 Horj, 70 Casap), Ganea (46 De Nooijer) - Cicâldău (46 Ciobanu), Băluţă (30 Mladen, 60 Twumasi), Vînă (46 Dumitrescu) - Chiţu (46 Voduţ, 89 Pop), I. Hagi (46 Drăguş), Gavra (46 Măţan, 89 Pitu). Contra lui Skenderbeu (campioana Albaniei), FC Viitorul a jucat cu: Râmniceanu (30 Buzbuchi, 60 Tordai) - Kofi (46 Căpuşă), Ghiţă (46 Ţîru), Horj (46 Hodorogea), De Nooijer (46 Ganea) - Ciobanu (46 Cicâldău), Mladen (46 Băluţă), Dumitrescu (46 Vînă) - Măţan (46 Chiţu), Voduţ (46 Ianis), Drăguş (46 Gavra, 80 Casap).
 
Sursa foto: fcviitorul.ro
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mailson Lima Duarte Lopes, transferat de FC Viitorul

16 Jan 2018 2333