FC Viitorul, meci cu Chindia Târgovişte Mircea Rednic - „Avem nevoie de un succes, pentru moral şi pentru clasament”

  • FC Viitorul se află pe locul 11 în clasament, cu 30 de puncte, iar Chindia are o situaţie mai bună.
  • Echipa constănţeană vine după două egaluri în meciurile cu Academica Clinceni şi FC Hermannstadt. 
  • După partida jucată la Mediaş, Radu Boboc, de la FC Viitorul, acuză unele probleme medicale.
 
Aflată în pericol de a rata pentru al doilea sezon la rând accederea în play-off, FC Viitorul încearcă în ultimele patru meciuri pe care le mai are de jucat în sezonul regulat să întoarcă situaţia şi să obţină victoriile care, coroborate cu alte rezultate favorabile, să o urce în primele şase formaţii.
 
Miercuri, 17 martie, echipa constănţeană susţine meciul din etapa a 28-a, întâlnind pe teren propru, de la ora 17.30, Chindia Târgovişte. FC Viitorul se află pe locul 11 în clasament, cu 30 de puncte, având în 26 de meciuri şase victorii, 12 egaluri şi opt eşecuri, golaveraj 35-32. De cealaltă parte, Chindia stă mai bine, ocupând o poziţie superioară în clasament, după ce a acumulat 35 de puncte până acum. „Chindia e o echipă bună, care-şi merită locul în clasament. E bine organizată. Ia puţine goluri. E adevărat că nici nu a înscris multe. Se apără foarte bine în terenul ei, iar pe contraatac e periculoasă, având jucători de viteză, experimentaţi, care înscriu. Va fi o partidă foarte grea”, a declarat Mircea Rednic, antrenorul principal al FC Viitorul.  
 

„Pierdem teren, dar şanse mai sunt”

 
Având mare nevoie de victorii în această perioadă, echipa constănţeană vine după două egaluri. „Vorbim de alte echipe, alte rezultate ne sunt favorabile, problema e că noi n-am reuşit. În meciurile cu Clinceni şi Hermannstadt trebuia să câştigăm. Pierdem teren, dar şanse mai sunt, mai avem patru meciuri. Trebuie să credem în şansa noastră, dar pentru aceasta trebuie să facem mai mult, mai ales pe faza ofensivă. Nu avem foarte mult timp, venim după un drum lung de la Sibiu şi mă interesează ca jucătorii să se refacă şi să se recupereze cât mai repede. Avem şi ceva probleme din acest punct de vedere. Boboc simte o încărcătură pe aductori şi se antrenează separat. Sper să fie apt până la ora meciului. Un succes ne-ar reda încrederea, meciul fiind şi contra unei echipe care trage şi ea la play-off. Avem nevoie de cele trei puncte, şi pentru clasament, şi pentru moralul nostru pentru ce va urma, având în vedere că vine şi o întrerupere a campionatului”, a mai spus Mircea Rednic.
       

„Trebuie să fim mai atenţi pe faza ofensivă”

 
Fundaşul Romario Benzar a menţionat că, pentru am ai spera la play-off, Viitorul trebuie să acumuleze cât mai multe puncte. „E un meci greu, ţinând cont că adversarii au pierdut în ultima etapă şi mai au şanse la play-off. Dar important e să ne facem jocul şi să luăm cele trei puncte. Din păcate, în lupta pentru accederea în play-off, nu mai depindem numai de noi, trebuie să aşteptăm şi jocul rezultatelor. Însă, în primul rând, trebuie să ne facem treaba şi să acumulăm puncte, ca să putem spera la play-off. Trebuie să fim mai atenţi pe faza ofensivă, să marcăm mult mai multe goluri, pentru că avem multe meciuri egale. Ne trebuie mai multă încredere. Trebuie să legăm două - trei victorii, ca să căpătăm un moral mult mai bun. Doar aşa ne putem îndeplini obiectivele. Chindia e o surpriză plăcută, a jucat foarte bine, are şi mai multe puncte ca noi”, a spus Romario Benzar.
 

„Cu o victorie în acest meci am lua elan”

 
„Chindia este o echipă bună, are jucători experimentaţi, iar poziţia ei din clasament e mai bună ca a noastră. Sperăm totuşi să reuşim să învingem, ca să mai putem spera la play-off. În cazul meu, cu cât joc mai mult, cu atât capăt mai multă încredere. Sper să evoluez cât mai bine şi să reuşesc să şi marchez şi să ofer pase decisive. Cu o victorie în acest meci am lua elan. Nu am mai câştigat de ceva timp şi putem reuşi mai mult în meciurile următoare”, a punctat şi tânărul mijlocaş Alexi Pitu.
 
Sursa foto: FC Viitorul
 
Citeşte şi:
 
Sondaj de opinie

64% dintre respondenţi nu cred că FC Viitorul se va califica în turneul play-off al Ligii 1


FC Viitorul, doar remiză
Ce spune Mircea Rednic despre meciul cu FC Hermannstadt

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 471

Test pozitiv pentru fotbalistul Cosmin Matei la un control antidoping. Ce spune ANAD

18 Mar 2024 876

Farul Constanța Calificarea în play-off, decisă din nou la Botoșani. În 2021, echipa de pe litoral rata în Moldova prezența în top 6

12 Mar 2024 1090

Farul Constanța. 16 ianuarie 2024 Astăzi e ziua de naștere a lui Ionuț Larie, căpitanul „marinarilor“

16 Jan 2024 1102

Retrospectiva sport Constanța 2023, anul în care Farul a devenit campioana României! Eroi, rezultate și întreceri de top la malul mării

18 Dec 2023 1381

Farul Constanța Andrei Artean - „Îmi doresc să marchez din nou și să câștig o nouă Supercupă“

30 Jun 2023 1155

Originar din Agigea Fotbalistul Cristian Manea, de la CFR Cluj, și Irina Deaconescu au făcut cununia religioasă. „Felicitări, suflete minunate!“ (GALERIE FOTO)

29 May 2023 6799

Adrian Mazilu În 2017, copil de mingi la titlul luat de FC Viitorul. Șase ani mai târziu, campion cu Farul Constanța

28 May 2023 4131

Eric de Oliveira, cooptat în staff-ul tehnic al Farului Constanța (VIDEO)

28 Feb 2023 1706

Farul Constanța „Clubul nostru nu a fost niciodată implicat și nu va fi niciodată de acord cu astfel de practici necurate“

21 Feb 2023 2772

Fundașul Kevin Boli, achiziționat de Farul Constanța (VIDEO)

09 Jan 2023 1914

Sondaj de opinie Urcă Farul Constanța în clasament în sezonul 2022/2023 al Superligii, față de ediția trecută? Ce cred respondenții

04 Jul 2022 2009

Constanța. La 32 de ani, atacantul Vlad Rusu a agățat ghetele în cui „Îi mulțumesc fotbalului pentru tot ce mi-a oferit“ (GALERIE FOTO)

04 Jul 2022 3765

Sondaj de opinie Credeți că, în noul sezon al Ligii 1, Farul Constanța se va clasa mai bine decât în stagiunea 2021/2022?

27 Jun 2022 2438

Farul Constanța, abonamente pentru sezonul 2022/2023. Cine va avea prioritate la achiziție și cine va beneficia de reducere

06 Jun 2022 2967