Sport

FC Viitorul Mihai Georgescu Cluj-Napoca a reclamat SSC Farul Constanţa la FRF. Care e mărul discordiei

FC Viitorul Mihai Georgescu Cluj-Napoca a reclamat SSC Farul Constanţa la Federaţia Română de Fotbal, trimiţând un memoriu pe adresa Comisiei Naţional de Soluţionare a Litigiilor, în care semnalează că echipa de pe litoral l-a transferat neregulamentar pe jucătorul Rafael Licu.
 
Cei de la FC Viitorul Mihai Georgescu motivează că fotbalistul, care a fost înregimentat de SSC Farul pe 31 iulie a.c., mai are contract cu clubul din Cluj până la 30 iunie 2019. Pe 15 octombrie a.c., FC Viitorul Mihai Georgescu a trimis o notificare către SSC Farul, în care, sub semnătura preşedintelui Mihai Georgescu, se menţionează, printre altele, că, „în vara acestui an, (n.r. Rafael Licu) a semnat un nou contract cu clubul dumneavoastră, comiţându-se o gravă abatere de la regulamentul FRF, legitimare neregulamentară. În aceste condiţii, situaţia creată nefiind una simplă, vă propunem pentru rezolvarea ei, pe cale amiabilă, transferarea jucătorului definitiv către clubul dumneavoastră, în următoarele condiţii: A. achitarea de către clubul dumneavoastră a sumei de 25.000 de euro (în două tranşe, convenite); B. acordarea unui procent de 25% din condiţiile de transfer al jucătorului la un alt club din ţară şi străinătate. În condiţiile în care clubul dumneavoastră nu agreează această propunere, ne vom vedea nevoiţi să apelăm la judecarea cazului la CNSL - FRF, ceea ce va avea consecinţe regulamentare grele atât pentru jucător (semnarea a două contracte cu două cluburi diferite), cât şi pentru clubul dumneavoastră (legitimarea unui jucător în condiţii neregulamentare)“. SSC Farul i s-a cerut să comunice decizia şi modul de rezolvare până la data de 18 octombrie a.c.
 
Cum cele două cluburi nu au căzut de acord, s-a ajuns la judecata federală. În memoriul trimis Comisiei de Soluţionare a Litigiilor, gruparea din Cluj cere să se pună în discuţie, să se analizeze şi să se dispună măsurile care se impun „referitor la condiţiile în care s-a făcut de către clubul ASSCS Farul Constanţa legitimarea jucătorului Licu Rafael, la data de 31 iulie 2018, sportiv ce aparţine clubului nostru. Jucătorul respectiv avea încheiat cu FC Viitorul Mihai Georgescu un contract de jucător profesionist, pe perioada 01.07.2016 - 30.06.2019“, În memoriu se arată că în anii din urmă Licu a fost împrumutat la echipe precum Dunărea Călăraşi, ASA Tg. Mureş şi Chindia Târgovişte.
 
„Rafael Licu a fost transferat regulamentar. Sunt convins că nu vor fi probleme în acest caz“, a declarat Marcel Lică, preşedintele executiv al SSC Farul. De curând, formaţia de pe litoral s-a mai aflat într-o speţă la Federaţie, cazul fiind judecat în defavoarea sa, după ce la meciul cu CS Mioveni (încheriat la egalitate, 3-3, la Constanţa), a fost folosit un jucător, Madikaba Doumbia, aflat în stare de suspendare. SSC Farul a pierdut meciul la masa verde, scăzându-i-se din clasament punctul câştigat pe teren.
 
Sâmbătă, 17 noiembrie, SSC Farul susţine meciul din etapa a 17-a a Ligii a 2-a, întâlnind pe teren propriu, de la ora 11.00, Luceafărul Oradea. În clasament, echipa de pe litoral, nou promovată în campionat, se află pe locul 17 (retrogradant), cu 13 puncte, în vreme ce Luceafărul ocupă o poziţie deasupra liniei fierbinţi, 14, cu 18 puncte.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:

SSC Farul joacă sâmbătă cu Luceafărul Oradea la Constanţa Petre Grigoraş - „Adevăraţii suporteri vin în momentele dificile“
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

SSC Farul Constanţa l-a achiziţionat şi pe Diogo Rosado

18 Feb 2019 557

Sondaj de opinie Credeţi că SSC Farul Constanţa va avea un 2019 de succes, în care îşi va atinge obiectivele?

18 Feb 2019 711

SSC Farul Constanţa a intrat în linie dreaptă. Amicale şi achiziţii Petre Grigoraş - „Sunt convins că echipa va arăta altfel în joc“

18 Feb 2019 1629

SSC Farul Constanța l-a achiziționat și pe Arif Demir

16 Feb 2019 1227

SSC Farul Constanța a anunțat încă trei transferuri. Miercuri, ultimul amical înaintea începerii campionatului (galerie foto)

16 Feb 2019 1091

SSC Farul Constanța a anunțat transferul lui Joao Diogo și al lui Rafael Miranda

14 Feb 2019 1145

Cristi Boboc şi Cristina Bujin vor concura la Campionatul Balcanic de atletism pentru seniori

14 Feb 2019 446

Un fotbalist de la Dinamo va juca la SSC Farul Constanţa

13 Feb 2019 1290

SSC Farul Constanţa, victorie în ultimul meci de pregătire din Antalya

13 Feb 2019 812

SSC Farul Constanţa, amical, astăzi, în Antalya, cu FC Ruh Brest

13 Feb 2019 566

Noi medalii Aur și bronz pentru Constanța la Naționalele de tenis de masă (galerie foto)

13 Feb 2019 482

Insolvenţa Rugby Club Judeţean Farul Constanţa merge mai departe. Noul termen, în aprilie

12 Feb 2019 580

SSC Farul Constanța, egal în al patrulea amical din Antalya (galerie foto)

11 Feb 2019 991

SSC Farul Constanţa dispută astăzi un nou meci amical în Antalya

11 Feb 2019 795

Atletul Marian Petre, vicecampion balcanic. David Ciolpan a ratat la mustaţă bronzul! (galerie foto)

11 Feb 2019 544