FC Viitorul, un nou egal în Liga 1 Mircea Rednic - „Avem prea mulţi numărul 10. E momentul să riscăm“

  • Formaţia constănţeană este neînvinsă în 2021, cu o victorie şi cinci egaluri, golaveraj 9-8.
  • Mircea Rednic a menţionat că, în meciul cu Astra Giurgiu, atacantul nu a beneficiat de îndeajuns de mult sprijin.
  • La faza golului egalizator al Astrei, antrenorul Viitorului a remarcat o nouă eroare a elevilor săi.
 

FC Viitorul a înregistrat un nou egal în Liga 1, 1-1 în deplasare cu Astra Giurgiu, în etapa a 20-a. A fost a cincea remiză consecutivă pentru echipa de pe litoral în campionat şi al şaselea meci la rând în care nu a pierdut, formaţia constănţeană fiind neînvinsă în 2021, cu o victorie şi cinci egaluri, golaveraj 9-8.

Aflată în cursa pentru calificarea în play-off, Viitorul trebuie să obţină cât mai multe puncte pentru a-şi asigura prezenţa în primele şase locuri la finele sezonului regulat, astfel că ţintea victoria şi cu Astra, mai ales că venea după patru egaluri la rând. Oaspeţii au deschis scorul, au condus la pauză, însă nu au reuşit să şi obţină trei puncte.
 

Meci foarte bun al lui Căbuz

„Ţinând cont de repriza a doua, cred că e un rezultat echitabil. Am început bine, am avut 15-20 de minute bune, în care am reuşit să înscriem, după care, în loc să evoluăm de aceeaşi manieră, direct şi repede, am intrat într-un joc de luptă cu adversarii. Am pierdut multe dueluri, am făcut multe faulturi şi aşa i-am dat Astrei posibilitatea să intre în joc, mai ales că Budescu e un bun executant de lovituri libere. Au fost minute în care noi nu am reuşit să ieşim din careu, iar ei şi-au creat câteva situaţii de a marca. Spre norocul nostru, portarul Căbuz a făcut un meci foarte bun“, a declarat Mircea Rednic, antrenorul FC Viitorul.


S-au uitat după minge, nu după adversar

„Puriul“ a comentat faza golului egalizator al Astrei, remarcând o nouă eroare a elevilor săi. „Facem aceeaşi greşeală ca la meciul trecut. Avem superioritate şi, în loc să ne uităm după adversar, ne uităm după minge. Căbuz a respins balonul într-o zonă în care trebuia să avem un mijlocaş central. Mereu i se cere să rămână acolo. Ne-au surprins acolo. Dacă treceam peste acest moment, cred că terminam meciul învingători“, a menţionat tehnicianul Viitorului.
 

Plusul pe faza de atac n-a venit

Rednic a subliniat că, în repriza a doua, banca tehnică a oaspeţilor a încercat, prin schimbările pe care le-a făcut, să aducă un plus pe faza de atac, dar nu a reuşit. „Am dus bine mingea până la 20 de metri, iar acolo n-am ales soluţia ideală. Am tras foarte puţine şuturi în acest meci. Am condus foarte mult mingea la mijloc, din multe atingeri, în loc să jucăm rapid, ca să-i surprindem“, a punctat antrenorul.
 

Trebuie să se implice mai mult în ofensivă

Mircea Rednic a menţionat că nu ne acest nou egal nu avantajează deloc Viitorul, „ţinând cont că etapele trec, mai sunt zece din sezonul regulat“. „Dintre cele 30 de puncte puse în joc, avem nevoie de minimum 20, ca să ne gândim să intrăm în play-off. E un lucru pozitiv că am trecut totuşi neînvinşi peste o perioadă grea, dar eu le-am spus jucătorilor că e momentul să riscăm, să ne implicăm mult mai mult, mai ales la faza ofensivă. Să nu ne mulţumim să ne facem treaba în zona de mijloc şi să nu apărem cu mai mulţi jucători la careul advers“, a spus principalul Viitorului.


„Prea mulţi jucători vor să vină la posesie“

Un alt aspect din jocul Viitorului scos în evidenţă de Mircea Rednic a fost faptul că atacantul nu a beneficiat de îndeajuns de mult sprijin.

„Prea mulţi jucători vor să vină la posesie, să atingă mingea de nu ştiu câte ori. Avem prea mulţi numărul 10 şi nu avem jucători care să ajungă să susţină atacantul. Jucând cu un singur vârf, e foarte greu. Trebuie să ţinem cont că noi l-am pierdut pe Kevin (n.r. Luckassen, golgeterul echipei, transferat în Turcia, la Kayserispor), un înaintaş care ţinea de minge, se bătea, crea culoare, era periculos în 16 m. Trebuie să ne descurcăm pe moment, iar Ganea nu a făcut-o rău cât a jucat, dar de foarte multe ori era izolat. Cei care au jucat în benzi, Măţan, Grădinaru, iar apoi a intrat şi Ely, au rămas prea mult la margine, iar pe zonă centrală nu am reuşit să aducem oameni mai mulţi şi să ne creăm posibilitatea de a marca şi golul doi“, a menţionat Mircea Rednic.


Luckassen, în echipa etapei a 19-a

Kevin Luckassen a înscris nouă goluri pentru FC Viitorul, două dintre ele în remiza (3-3) din etapa trecută, cu Sepsi Sfântu Gheorghe, la Ovidiu. Evoluţia vârfului de 27 de ani din acea partidă l-a propulsat în echipa etapei a 19-a, pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal, menţionându-se, cu referire la Luckassen: „Două goluri și încă alte câteva acțiuni periculoase la poarta adversă. A ajuns la nouă goluri, toate din acțiune“.

În secţiunea Galerie Foto a acestui articol găsiţi mai multe imagini de la meciul Astra Giurgiu - FC Viitorul, preluate de pe site-ul oficial al FC Viitorul.


Citeşte şi:

FC Viitorul a condus la pauză, dar meciul cu Astra Giurgiu s-a încheiat la egalitate


Atacantul Kevin Luckassen, transferat de la FC Viitorul la Kayserispor, în Turcia
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Superliga 2023/2024 Meciul UTA - Rapid București deschide etapa a 13-a, vineri, 20 octombrie 2023

19 Oct 2023 1109

Superliga 2023/2024 Duel Mircea Rednic - Ioan Ovidiu Sabău în meciul UTA - Universitatea Cluj, care deschide etapa a noua

14 Sep 2023 1076

Mircea Rednic a suferit un infarct miocardic în timpul meciului UTA Arad – FCSB. Antrenorul este ținut sub supraveghere medicală

30 Aug 2023 890

Cătălin Anghel, antrenor la FC Viitorul, după despărţirea de Mircea Rednic

11 Apr 2021 3581

Mircea Rednic, aniversare tristă Despărţire de FC Viitorul cu puţin timp înainte ca antrenorul să împlinească 59 de ani

09 Apr 2021 1858

FC Viitorul s-a despărţit de antrenorul Mircea Rednic

08 Apr 2021 2920

FC Viitorul va evolua în play-out cu gândul la Europa. Cum s-ar putea califica

06 Apr 2021 3262

Probleme de lot la FC Viitorul Patru jucători au Covid, alţi doi sunt suspendaţi. Ely Fernandes, îndoliat

03 Apr 2021 3905

Ce-l nemulţumeşte pe antrenorul Mircea Rednic „Singurul club care nu plânge şi nu face scandal e Viitorul”

19 Mar 2021 3584

FC Viitorul, încă un pas greşit în drumul spre play-off. Doar egal şi contra Chindiei Târgovişte

17 Mar 2021 2862

FC Viitorul, meci cu Chindia Târgovişte Mircea Rednic - „Avem nevoie de un succes, pentru moral şi pentru clasament”

17 Mar 2021 2794

FC Viitorul, doar remiză Ce spune Mircea Rednic despre meciul cu FC Hermannstadt

15 Mar 2021 2693

Sondaj de opinie 64% dintre respondenţi nu cred că FC Viitorul se va califica în turneul play-off al Ligii 1

15 Mar 2021 1544

FC Viitorul n-a reuşit să câştige partida cu FC Hermannstadt

13 Mar 2021 3380

FC Viitorul Mircea Rednic - „Avem cinci finale. Suntem obligaţi să le câştigăm pe toate”

08 Mar 2021 2602