Fericirea campioanelor! Gimnasta Sabrina Maneca Voinea strălucește. E antrenată de mama ei, Camelia Voinea, iar medaliile curg (GALERIE FOTO)



 
 
  • În vârstă de 15 ani, Sabrina impresionează la junioare, iar ultimele competiții internaționale de top la care a evoluat i-au adus rezultate însemnate.
  • România a încheiat Campionatul European de la Munchen cu șase medalii, toate câștigate la junioare.
  • Camelia Voinea este maestru emerit al sportului și antrenor emerit, iar în anul 2000 constănțencei i-a fost conferită Medalia națională „Pentru Merit“, clasa a IlI-a.
 
Gimnasta de la CS Farul Constanța Sabrina Maneca Voinea îi calcă apăsat pe urme mamei și antrenoarei sale, Camelia Voinea, campioană și vicecampioană mondială, dar și vicecampioană olimpică şi europeană.
 
În vârstă de 15 ani, Sabrina impresionează la junioare, iar ultimele competiții internaționale de top la care a evoluat, Festivalul Olimpic al Tineretului European, de la Banska Bystrica (Slovacia), și Campionatul European de la Munchen (Germania) i-au adus rezultate însemnate: aur în concursul pe echipe la cea mai importantă competiție a juniorilor (FOTE) și alte trei medalii la Euro: aur la sărituri, argint la echipe și bronz la sol. Una dintre marile speranțe ale gimnasticii românești la nivel de senioare, Sabrina Maneca Voinea devine pe zi ce trece o certitudine și în marile concursuri externe, devenind campioană europeană de junioare și campioană la FOTE. 
 
România a încheiat Campionatul European de la Munchen cu șase medalii, toate câștigate la junioare: două de aur (Sabrina Voinea, Amalia Puflea), două de argint (echipe junioare, Amalia Ghigoarță) și două de bronz (Sabrina Voinea, Amalia Puflea). Echipa a fost formată din Amalia Puflea, Amalia Ghigoarță, Sabrina Maneca Voinea, Crina Tudor, Miruna Botez (și ea de la Constanța); antrenori Ramona Micu, Camelia Voinea și Cătălin Meran. Sabrina Maneca Voinea face parte din programul „Țară, țară vrem campioane“, coordonat de Mariana Bitang și de Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom. Componentă a CNOPJ Constanța, ea este antrenată de mama sa, Camelia Voinea.
 
„Mi-a plăcut foarte mult concursul, sunt extrem de fericită pentru cele trei medalii pe care le-am obținut. A fost un campionat continental la care mi-am îndeplinit ce mi-am propus, dar se poate și mai bine, la paralel, la bârnă și la sol, de la bronz să urc la aur. La sărituri, am avut puține emoții, dar nu ca altă dată. Mi le-am putut stăpâni. M-a ajutat mama. Mi-a spus să fiu curajoasă, pentru că știe ce am antrenat, să fiu cât mai calmă și să mâ gândesc la ceva frumos, pozitiv, să uit de emoții. I-am auzit și pe suporteri din tribună“, a declarat Sabrina, într-o declarație găzduită de pagina de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român. 
 
„Când s-a afișat ultima notă și am văzut că Sabrina este campioană europeană la sărituri, iar la sol pe locul trei, a fost ceva de nedescris pentru mine, ca antrenor și mamă. Sunt multe ore de antrenament, în care te chinui și te străduiești pentru aceste medalii, pe care ți le dorești din tot sufletul. Și uite că am reușit“, a spus și Camelia Voinea, potrivit sursei citate. „Am fost foarte fericită și încântată de mine. Când am văzut că am devenit campioană europeană la sărituri, bucuria a fost de nedescris. A fost o experiență minunată, alături de colegele mele. Sunt foarte încântată, mă bucur că le am ca prietene, în mod special pe Pufi. Suntem mulțumite de execuțiile noastre, și antrenorii la fel“, a menționat Sabrina și pentru pagina de Facebook „European Gymnasticsׅ“. „De la entuziasmul Sabrinei, la calmul Amaliei, amândouă sunt acum cu gândul la trecerea la seniorat. Vor să confirme, vor să continue să progreseze tehnic“, menționează COSR. 
 
Camelia Voinea este maestru emerit al sportului și antrenor emerit, iar în anul 2000 constănțencei i-a fost conferită Medalia națională „Pentru Merit“, clasa a IlI-a. A început să practice gimnastica la CSS Farul, din Constanța, sub îndrumarea antrenorului Matei Stănei. „La lotul național s-a pregătit cu antrenorii Adrian Goreac, Maria Cosma, Octavian Bellu și Adrian Stan. A debutat pe plan internațional la CM din 1985, de la Montreal, unde a obținut, împreună cu echipa, medalia de argint, iar la paralele s-a clasat pe locul 4. În anul 1987, a făcut parte din echipa care a cucerit titlul la CM de la Rotterdam. La CE din 1987, de la Moscova, a obținut medalia de argint la sol. În 1988, la JO de la Seul, a fost componentă a team-ului care a cucerit medalia de argint. În anul 1986 a participat la Cupa Mondială de la Beijing, unde s-a clasat pe locul secund, la sol. După retragerea din activitatea competițioanală a devenit antrenoare la Clubul Farul din Constanța“, se arată pe site-ul oficial al COSR.
 

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: capturi Facebook (Comitetul Olimpic și Sportiv Român)
 
Citește și:
 
UPDATE. Gimnastică
Sabrina Maneca Voinea, de la CS Farul Constanța, campioană europeană

 
Gimnastică
România, cu Sabrina Maneca Voinea între cele trei sportive, aur la Festivalul Olimpic al Tineretului European (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 356

Nadia Comăneci, întâlnire cu Sabrina Maneca Voinea, de la CSM Constanța. „O zi fericită alături de Nadia“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 523

CSM Constanța este în elita sportului românesc! Camelia Voinea, desemnată antrenoarea anului (GALERIE FOTO)

16 Feb 2024 998

Constanța Camelia Voinea, desemnată „Antrenoarea anului“ la Gala Sportului Românesc 2023

15 Feb 2024 909

Gimnasta din Constanța Sabrina Maneca Voinea și Amalia Puflea, pregătire în Elveția

09 Jan 2024 1341

Sabrina Maneca Voinea, din Constanța, desemnată cea mai bună gimnastă a anului 2023

16 Dec 2023 1181

Editorial Ca în basmele cu Ilene Cosânzene. Însă nu e doar un vis frumos, totul e aievea!

11 Oct 2023 1057

România, din nou la Jocurile Olimpice Sabrina Maneca Voinea - „Ne-am dorit acest lucru de foarte mulți ani, iar visul ni s-a îndeplinit“ (GALERIE FOTO)

10 Oct 2023 1476

Constanța La doar 16 ani, Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul patru la Campionatul Mondial

08 Oct 2023 1827

Constanța. Nominalizată de CIO Gimnasta Sabrina Maneca Voinea, printre cele trei debutante la Mondialul 2023 care merită urmărite (GALERIE FOTO)

26 Sep 2023 2604

Gimnasta constănțeană Sabrina Maneca Voinea încheie Campionatul European pe podium

16 Apr 2023 2058

Editorial Părinte, dar și antrenor pentru copilul tău performer. Ce-ți poți dori mai mult?

11 Mar 2023 2352

Mai multe gimnaste constănțene vor participa la noi întreceri internaționale. La Deva, verificare și selecție pentru Mondiale și Europene

11 Mar 2023 2687

Debut de aur la senioare. Camelia Voinea către fiica și eleva ei, Sabrina „Du-te și arată-le gimnastica pe care o știi, arată-le cine ești!“

08 Mar 2023 6179

UPDATE. CSM Constanța Gimnasta Sabrina Maneca Voinea, primele medalii la senioare. Și ce medalii, două de aur la Cupa Mondială! Revelația întrecerii!

04 Mar 2023 2142