Sport

„Fiecare meci va fi un test“ Gică Hagi, nemulțumit de inconstanța fotbaliștilor de la FC Viitorul (galerie foto)


În etapa a 16-a a Ligii 1, FC Viitorul a remizat în deplasare, scor 1-1, cu FC Hermannstadt, iar Gică Hagi, managerul tehnic al echipei de pe litoral, s-a arătat nemulțumit de evoluția elevilor săi, care, pe final, au avut și superioritate numerică, după eliminarea unui adversar, în minutul 77.


„Sunt dezamăgit de tot ce am văzut în teren, în special în prima repriză. Pentru mine e greu să înțeleg cum să te schimbi de la o săptămână la alta în modul în care gândești, ce atitudine ai, ce fotbal faci. Să nu mai știi, complet, cum să joci, cum să ataci. Tranziția negativă, recuperarea mingii și restul - la fel, greoaie. Jucători pe care tot timpul de pe margine să-i așez, să le spun poziția. Incredibil! Din această cauză, cred că a fost un meci foarte slab. Am luat un punct, asta e. Nu e bine să vorbesc la cald, sunt dezamăgit, nu meritam mai mult. Vom vedea ce vom face de acum înainte“, a spus Gică Hagi.


Nu-s multe de vorbit


Managerul tehnic al FC Viitorul a subliniat că jucătorii săi nu au constanță în joc. „Avem nevoie să jucăm alt fotbal. Contra Chindiei a fost altceva, altă viteză, altă gândire, mișcare, pasare. Total schimbat, jucători disponibili. De la o săptămână la alta e incredibil ce a fost. Zici că mă rog de ei să alerge, să împingă, să facă... Trebuia să-i desfacem (n.r. sistemul defensiv al FC Hermannstadt), să jucăm, să meargă mingea rapid, în construcție, circulație. Asta e, îmi pare rău, nici nu-s multe de vorbit. E bine că am luat un punct. Avem acum pauza și vom analiza tot ce e lângă noi, fiecare jucător în parte. Mi se pare că unii nu mai sunt disciplinați. S-a pierdut disciplina, în anumite momente. N-avem constanță în joc, ceea ce nu e bine“, a punctat Hagi.


Ce înseamnă asta - o dată da, o dată ba?“


„Regele“ s-a arătat dezamăgit de majoritatea jucătorilor din partida cu FC Hermannstadt. „Aceleași lucruri negative din joc s-au întâmplat cu Dinamo, dar și în tur cu niște meciuri acasă, când mă rugam de ei să facă tranziția negativă, să reacționeze, să închidă... Doar când au ei chef! Păi și eu ce fac? Eu sunt disponibil, le creez condiții. Am zis că nu mai pot să vin în fața presei să spun că Viitorul vrea să rămână în Liga 1. Nu mai pot, nu am cum. Aș minți. Și e normal, întrucât, după atâția ani, suntem acolo sus. Singura echipă din România care a învins CFR de două ori. Am vorbit cu Dan, l-am felicitat pentru victoria cu Rennes și el mi-a zis: «Lasă, că tu ce mi-ai făcut...». De ce atunci joci și câteodată nu mai joci? Sunt alți jucători? Ce înseamnă asta - o dată da, o dată ba? Eu stau când au ei chef să alerge? Sau azi am chef, mâine nu am chef? Sunt dezamăgit de majoritatea“, a spus Gică Hagi.


Lui Iancu n-a avut ce să-i reproșeze


Acesta a menționat în schimb că lui Gabi Iancu nu are ce să-i reproșeze în disputa cu formația sibiană. „A fost singurul periculos, a atacat poarta, a văzut-o, își dorea să marcheze. Pe ceilalți din atac nici nu i-am văzut pe acolo. Interii, decarul. Matei, în prima repriză, dădea numai pase înapoi. Iar poarta era în partea cealaltă! Mă uitam și îmi ziceam: «Eu le-am vorbit la ședință sau alții?. Eu am fost cel care, patru zile, le-am spus ce să facă?». Decarul trebuie să facă diferența, în sistemul nostru și cum juca și adversarul. Când văd că sunt la ananghie, schimbă placa și joacă. Bat pe CFR, iar apoi stăm și înotăm și de-abia alergăm. Bine că a venit pauza. Vom vedea cum vom arăta, dar trebuie să schimbăm multe lucruri. În primul rând, trebuie să avem constanță, iar jucătorul trebuie să fie disponibil la efort și să joace fotbalul pe care îl dorim noi, să trateze foarte bine ambele faze. Sunt lucruri destul de simple“, a punctat Hagi.


Jucătorii Chindiei au alergat mai mult decât cei ai Viitorului


Tehnicianul constănțean a mai spus că, în continuare, fiecare meci va fi un test pentru jucători, ca să dovedească faptul că merită să joace la Viitorul. „Eu știu că nu e ușor la noi. Cine crede că e greu... Unii stau pe acasă și încă sunt în vacanță, ușor-ușor o să ne despărțim de ei. O să facem curățenie, că vine iarna și va trebui să vedem ce facem, cu cine mergem. Fiecare meci va fi un test pentru fiecare jucător. Să vedem cine dovedește, cine vrea să rămână la Viitorul. Cine nu... Viitorul are pretenții deja. Ne luptăm să intrăm în play-off și ne trebuie constanță. Cu Târgoviște am făcut un meci senzațional, cu un adversar care a alergat mai mult ca noi, 116 kilometri, noi 114. E primul adversar care a alergat mai mult ca noi. Și am câștigat cu 3-0. Vă dați seama câtă calitate am avut. Cum atunci facem triunghiuri, dezvoltăm, iar acum - blocați! La pauză, mă uitam și nu știam de ce să mă apuc, nu mai înțelegeam nimic“, a menționat „Regele“.


Imaginele au fost preluate de pe pagina de Facebook a FC Viitorul.


Citește și:

FC Hermannstadt - FC Viitorul, meci cu trei penalty-uri, dintre care două ratate!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gică Hagi „Eu nu vreau să trăiesc cu «nu se poate!». Răul aruncaţi-l la gunoi!“

11 Dec 2019 267

Hagi - „Nu poţi trăi numai cu zahărul, mai vine şi sarea“ „Profesorul“ i-a purtat noroc FC Viitorul la victoria cu FC Voluntari (galerie foto)

11 Dec 2019 921

Tânărul de 17 ani Louis Munteanu aduce victoria FC Viitorul cu ultima clasată, FC Voluntari, care a condus cu 1-0!

09 Dec 2019 554

Luni, FC Viitorul se duelează cu „lanterna roșie“ a Ligii 1 Gică Hagi - „Avem nevoie de această victorie“

09 Dec 2019 366

FC Viitorul întâlnește FC Voluntari, ultima clasată Andrei Artean - „Sperăm să câștigăm și să stăm puțin mai liniștiți“

07 Dec 2019 655

Hagi - „Am făcut o greşeală mare“ Astra i-a administrat FC Viitorul prima înfrângere pe teren propriu din acest sezon (galerie foto)

07 Dec 2019 596

„Regele“ și destinul său Gică Hagi - „Înseamnă că eu trăiesc pe altă lume! S-a depăşit orice măsură!“

07 Dec 2019 1763

FC Viitorul, eșec în partida de la Ovidiu cu Astra Giurgiu

05 Dec 2019 468

FC Viitorul - Astra Giurgiu, joi, la Ovidiu Gică Hagi - „Nu poate exista o normalitate în felul cum s-a făcut programarea“

04 Dec 2019 651

Tragerea la sorţi a grupelor Euro 2020, la Bucureşti, dar fără Gică Hagi „N-am fost invitat. Întrebaţi-i pe ei, să vă dea ei răspunsul“. Ce spune FRF (galerie foto)

04 Dec 2019 972

Președintele FRF i-a cerut scuze lui Gheorghe Hagi, după ce acesta nu a fost invitat la Tragerea la sorţi a grupelor Euro 2020

03 Dec 2019 635

Într-un decor hibernal, FC Viitorul a pierdut la Botoșani și rămâne pe locul trei în Liga 1

02 Dec 2019 648

FC Viitorul joacă luni cu FC Botoşani. Gică Hagi crede că va ieşi un meci frumos

02 Dec 2019 1053

Luni, se dispută FC Botoșani - FC Viitorul Gică Hagi - „Deplasare grea, contra unui adversar care joacă un fotbal bun, agresiv“

30 Nov 2019 895

Gică Hagi, pe scena teatrului Apollo 111, în cadrul evenimentului The Vast & The Curious (galerie foto + video)

30 Nov 2019 1777