Fitness Challenge și Culturism Aur, argint și bronz la Mondiale pentru Constanța. Record al lumii doborât de România! (GALERIE FOTO)


 
  • Sportivi de la Power Gym Constanța și CS Farul Constanța pe podium la întrecerile desfășurate în Spania.
 
Lotul României a participat cu rezultate deosebite la Campionatul Mondial de Culturism (seniori / masters) și la Campionatul Mondial de Fitness Challenge, întreceri care s-au desfășurat în Spania, la Santa Susanna. La salba de medalii au contribuit din plin și reprezentanții litoralului.
 
La competiția de Fitness Challenge, tricolorii au obținut cinci titluri de campioni mondiali, două medalii de argint și trei medalii de bronz, Constanța fiind reprezentată în lotul României de Elena Novac, Camelia Ștefan și Cosmin Mărcuță, toți de la ACS Power Gym Constanța. Echipa României s-a clasat pe locul întâi și a devenit dublă campioană mondială la categoriile Fitness Challenge Silver Level Team și Fitness Challenge Gold Level Team. Mai mult, delegația tricoloră a doborât recordul mondial la categoria Fitness Challenge Silver Level Team, cu un punctaj de 2.321 repetări, câștigând duelul cu Ungaria: Fitness Challenge Silver Level Team - 2.321 (România) - 1.909 (Ungaria). Punctaj Fitness Challenge Gold Level Team: 1.720 (România) - 1.509 (Ungaria).
 
Elena Novac și Camelia Ștefan au devenit campioane mondiale, după ce s-au clasat pe primul loc la categoriile Fitness Challenge Silver Level Womens Couple și Fitness Challenge Gold Level Womens Couple. Medalie de aur s-a obținut și la categoria Fitness Challenge Silver Level Mixed Couple, la care Elena Novac și Cosmin Mărcuță au adus un nou titlu mondial pentru România. Camelia Ștefan a urcat pe podium de alte trei ori, obținând argintul la Fitness Challenge Silver Level Mixed Couple și bronzul la Fitness Challenge Gold Level Individual și la Fitness Challenge Gold Level Mixed Couple.
 
La Campionatul Mondial de Culturism, George Gabriel Moise, de la CS Farul Constanța, a devenit campion mondial la categoria Men Wheelchair Bodybuilding. Inițial, sportivul clubului de pe litoral se clasase pe locul doi, dar ocupantul primei poziții a fost descalificat din motive tehnice, astfel că lui George i-au revenit medalia de aur și titlul de campion mondial! 


 
România s-a întors de la Campionatul Mondial cu cinci medalii de aur, șapte de argint și șase de bronz. La categoria Masters, România a devenit vicecampioană pe națiuni. „Cu toate că a fost o competiție acerbă între cele peste 40 de națiuni participante la masters, sportivii noștri și-au consolidat poziția în topul clasamentului international, cu 108 puncte. Vă mulțumim pentru toate mesajele de susținere pe care ni le-ați transmis!“, a menționat Gabriel Toncean, președintele Federației Române de Culturism și Fitness, cel care, în cadrul congresului IFBB desfășurat la Santa Susanna, a fost ales în funcția de director executiv al Federației Internaționale de Culturism și Fitness, a doua cea mai importantă poziție în ierarhia IFBB.
 
„Încă o dată, sportivii români confirmă că țara noastră își merită locul în lumea mondială a sportului! Felicitări, dragi sportivi!“, este mesajul FRCF. 
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.  

Sursa foto: Facebook (Federația Română de Culturism și Fitness)

 
Citește și:
 
CS Farul Constanța și CS Power Gym Constanța, medalii la Campionatul European de Culturism și Fitness. România, revelația întrecerii (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ACS Power Gym Constanța Campioana Elena Novac, medalii la President Cup 2024, în Georgia. „O experiență frumoasă“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

09 Apr 2024 818

ACS Power Gym Constanța Elena Novac, numărul 1 în clasamentul mondial IFBB la Speed Fit și pe 2023! (GALERIE FOTO)

24 Jan 2024 1304

Constanța, pe podium și la Cupa Mondială de Speed Fit. Elena Novac, de la Power Gym, cinci medalii de aur și două de argint (GALERIE FOTO)

08 Nov 2023 1165

Fitness Challenge Sportivii Power Gym Constanța, medaliați la Mondiale. „Două zile încărcate de adrenalină și efort extrem“ (GALERIE FOTO)

31 Oct 2023 1227

Speed Fit Sportivii de la ACS Power Gym Constanța, peste 20 de medalii la Campionatul European (GALERIE FOTO)

11 May 2023 1592

Sportivii de la Power Gym Constanța, medaliați la Campionatul Balcanic, la Speed Fit. România, campioană balcanică! (GALERIE FOTO)

26 Apr 2023 1663

Reprezentanți ai Constanței, printre laureații Galei sportivii anului 2022 a Federației Române de Culturism și Fitness (GALERIE FOTO)

06 Apr 2023 1762

Elena Novac, locul 1 mondial la Fitness Challenge în 2022 După titlul de campioană europeană la individual, îl vrea și pe cel similar mondial

10 Mar 2023 3566

Surpriză de Ziua Femeii Ce spectacol propune Teatrul de Stat din Constanța

08 Mar 2023 1352

ACS Power Gym Constanța Elena Novac, pe locul întâi mondial în clasamentul IFBB la Fitness Challenge în 2022 (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

26 Jan 2023 2145

La Constanța s-a organizat prima competiție oficială de Fitness Challenge din România (GALERIE FOTO)

06 Jul 2022 2648

CS Farul Constanța și CS Power Gym Constanța, medalii la Campionatul European de Culturism și Fitness. România, revelația întrecerii (GALERIE FOTO)

10 May 2022 3297

UPDATE. Culturism și fitness Cosmin Iancu este campion european absolut. Aur, plus alte medalii, și pentru Diana Pivniceru, și pentru Elena Novac! (GALERIE FOTO)

07 May 2022 3822

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 31 august 2021

01 Sep 2021 3292

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 16 august 2021

19 Aug 2021 3366