Fiul fostului mare handbalist Cornel Durău Atletul Leonard Durău, de la CSS1 Constanţa, un nou titlu de campion naţional (galerie foto)

 

 
  • Leonard Durău îşi continuă dominaţia internă în proba de triplusalt, cucerind din nou aurul.
 
Etapa finală a Campionatului Naţional de atletism rezervat categoriei de vârstă Under-16, care s-a desfăşurat la Craiova, i-a adus noi medalii lui Leonard Andrei Durău, de la CSS1 Constanţa (antrenori, Coculeana şi Ioan Oltean).
 
Fiu al fostului mare handbalist Cornel Durău, Leonard a urcat de două ori pe podium, cucerind medalia de aur (şi devenind astfel campion naţional) la triplusalt, cu 12,97 m, iar la săritura în înălţime obţinând bronzul, cu 1,77 m (o performanţă egală cu a sportivului clasat pe locul doi). La triplusalt, atletul de pe litoral s-a impus detaşat, săritura sa fiind mai bună cu 61 de centimetri decât cea realizată de vicecampion.
 
La competiția din Bănie, a ieșit campion al României și Tiberiu Petru Rusu (LPS "Nicolae Rotaru" Constanța; antrenor, Cătălin Ganera), la 300 m garduri, cu 42,15 s. Atletul a fost aproape de medalie și la 400 m, probă la care a ocupat poziția a patra, cu 53,64 s. De asemenea, un alt reprezentant al LPS, Radu Muşat, a fost al optulea la triplusalt (cu 11,20 m). Nu în ultimul rând, Viviana Nicoleta Neaţă (CSS1 Constanţa) s-a situat pe locul 12 pe triplusalt, cu 9,57 m, îmbunăţindu-şi recordul personal la această probă.  

În sezonul de sală, în luna martie 2021, la juniori 3, Leonard Durău a urcat pe podium şi la Naţionalele de la Bacău (la care a cucerit primele sale medalii la CN) şi Bucureşti. La prima întrecere a obţinut aurul la triplusalt şi argintul la înălţime, iar la cea de-a doua a fost medaliat cu argint la heptatlon.   
   
În secţiunea Galerie Foto găsiţi mai multe imagini de la concurs. Sursa foto: Facebook (Coculeana Oltean)  

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citeşte şi:
 
CSS1 Constanţa
Leonard Durău, campion naţional la atletism. E fiul fostului mare handbalist Cornel Durău!

 
Atletism
Constanţa a urcat pe podium şi la Campionatul Naţional de probe combinate

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

După Leonard, a luat aur și Eduard! Ambii copii ai fostului mare handbalist Cornel Durău sunt campioni ai României la atletism (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

06 Apr 2023 3019

Atletism Mihai Alin Șavlovschi, dublu medaliat la Naționale. „A demonstrat că orice se poate îndeplini, atâta timp cât îți dorești din inimă“ (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

10 Mar 2023 2210

Atletul Leonard Durău, de la CSS1 Constanța, încă o medalie la Naționale. Și-a îmbunătățit și recordul personal

16 Mar 2022 2986

Atletism. Reprezentanți ai CSS1 Constanța, evoluții la prima etapă a Naționalelor „Un început bun, cu recorduri personale“ (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

03 Feb 2022 2972

Interviu online cu Leonard Durău, campion naţional la atletism Citește cărți pentru dezvoltare personală și ascultă muzică clasică

21 Aug 2021 6106

Atlet la CSS1 Constanţa Leonard Durău, din nou pe podium. Medalie şi la Campionatul Naţional de probe combinate (galerie foto + document)

26 Jul 2021 3107

Atletism Constanţa a urcat pe podium şi la Campionatul Naţional de probe combinate

22 Mar 2021 4928

CSS1 Constanţa Leonard Durău, campion naţional la atletism. E fiul fostului mare handbalist Cornel Durău!

16 Mar 2021 5853