Florin Soare contra Xavier Bastard la Muay Thai! Un tânăr luptător din comuna Fântânele se duelează în Franţa cu un campion mondial (galerie foto)


În comuna Fântânele din judeţul Constanţa se face de câţiva ani şi sport de contact, în cadrul AS Viitorul Fântânele, iar sportivi de la această grupare sportivă au participat deja la mai multe gale profesioniste. Cei mai cunoscuţi luptători de la Fântânele sunt Radu Medeleanu (cei care-i şi pregăteşte pe sportivi) şi Florin Soare. Acesta din urmă va susţine un meci pe 17 ianuarie în Franţa, contra unui adversar redutabil.


Florin Soare are numai 19 ani, iar peste o săptămână îl va întâlni în gala UFN (Ultimate Fight Night), de la Brest, pe Xavier Bastard, un francez cu origini coreene, fost campion mondial şi european, un specialist în Muay Thai (box thailandez), sport pe regulile căruia se va disputa lupta cu Soare. Luptător experimentat, Bastard are 35 de ani şi a început acest sport la 16 ani. În 2007, a devenit campion al Franţei (la categoria -60 kg), iar în 2010 a ieşit campion european, sub egida WPMF (la categoria -60 kg) şi a WPKA (la categoria -63,5 kg). În 2011, a devenit campion intercontinental pe reguli K1 (-60 kg) şi vicecampion mondial WPMF (-60 kg), iar în 2012 a cucerit titlul de campion mondial WPMF (-60 kg).
 

Sportul naţional thailandez


Potrivit Wikipedia, „Muay Thai sau boxul thailandez, sport naţional thailandez, este un stil de lupta derivat din artele marţiale thailandeze, care implică doar pumnii, picioarele, coatele si genunchii. Muay Thai, tradus mai larg, înseamnă modul de a lupta om la om fără arme al thailandezilor. În ultima vreme, termenul a dobândit o conotaţie de «sport sângeros», «luptă brutală» sau chiar «luptă fără reguli», lucru destul de adevărat cu numai câteva generaţii în urmă“.
 

Garantez asta, i-am spus-o şi lui“


Tânărul constănţean a participat la mai multe gale în sistem profesionist. În 2018, l-a învins la Colosseum Tournament, de la Timişoara, pe Adrian Moţoi, înainte de limită, prin KO în repriza întâi. Florin Soare este originar din Fântânele şi face sport de contact de trei ani, sub bagheta lui Radu Medeleanu. Chiar dacă Xavier Bastard este mult mai experimentat şi cu un palmares net superior, Radu Medeleanu crede că elevul său poate face o figură frumoasă şi poate câştiga.


„Meciul se anunţă foarte greu, dar suntem optimişti. Xavier Bastard are mulţi ani în sportul de contact, deţine chiar propria sală şi are o experienţă bogată în Muay Thai, care nu e stilul nostru. Suntem, la propriu şi la figurat, pe terenul său, dar, cu toate acestea, la cât e de pregătit Florin, fizic şi psihic, şi de motivat, eu zic că, dacă va aborda meciul cum trebuie, se va impune prin KO în runda a doua. Garantez asta, i-am spus-o şi lui. Este foarte puternic. l-am observat pe Xavier cum lucrează, iar Soare este mai rapid şi mai tehnic. Sperăm să reuşim ceva frumos. Florin a mai evoluat în străinătate. A luptat și în Olanda, cu Richie van Dijk“, a spus Radu Medeleanu.
 

Andrei Stoica, invitat special la Fântânele


„Sponsorul nostru, inginerul Telu Voicu, din Fântânele, ne susţine în cariera noastră sportivă, acoperind de nenumărate ori deplasarea, cazarea şi parte din burse la unele turnee. Datorită lui şi Primăriei Fântânele am ajuns să luptăm la cel mai înalt nivel“, a precizat Radu Medeleanu. Acesta este născut la Fântânele, dar a trăit mulţi ani în străinătate, unde a şi luptat. În 2016, s-a întors acasă, iar la scurt timp în cadrul AS Viitorul Fântânele s-a înfiinţat şi secţia de kickboxing. De atunci, la Fântânele s-au organizat mai multe gale. La primul eveniment de acest gen, în 2017, a fost invitat şi celebrul luptător Andrei Stoica, cel care, între anii 2013 şi 2015, a deţinut titlul de campion mondial în promoţia Superkombat la categoria super cruiser (-95 kg)!


Sursa foto: Facebook (Florin Soare, Radu Medeleanu, Xavier Bastard)


Citeşte şi:

Luptători la Viitorul Fântânele Radu Medeleanu şi elevul său, Florin Soare, victorioşi în gala Colosseum Tournament, de la Timişoara (galerie foto)

Constanţa Silviu „The Street Fighter“ Streinu a încheiat în numai zece secunde meciul de la Urban Legend 9 - Invictus (galerie foto)

„Micul Tyson“, învingător Luptătorii de la Viitorul Fântânele, zece medalii de aur şi una de argint la Cupa Noviodunum

Au impresionat la Cupa Keru Kento K-1, de la Constanţa, şi au fost selectaţi să lupte în galele Colosseum Tournament (galerie foto)

Ploaia le-a dat peste cap planurile Celebrul luptător Andrei Stoica, invitat special la gala de la Fântânele (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Cupa Primăverii, primul concurs de Kung-Fu organizat la Siliștea

23 May 2023 1435

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 21 martie 2023

22 Mar 2023 1459

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 14 februarie 2023

15 Feb 2023 1430

Mamaia Gala Urban Legend Next Star, gata de start. În ring va fi din nou spectacol!

11 Nov 2022 2658

IICCMER oferă un cadru favorabil pentru publicarea unor studii despre diferite secvențe ale comunismului românesc

31 Jan 2022 2726

Lucian Soare s-a retras din firma One Grains & Logistics SRL

11 Sep 2021 2660

Doi constănțeni au înființat o firmă. Cu ce se va ocupa

10 Sep 2021 2168

UPDATE. Eforie Nord FC Farul Old-Boys, meci de fotbal pe plajă cu selecționata jurnaliștilor (galerie foto)

08 Jul 2021 4645

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 11 august 2020

13 Aug 2020 2378

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 29 iunie 2020

30 Jun 2020 4143

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 22 iunie 2020

24 Jun 2020 2551

Vin Floriile cu soare! Câţi români au nume de floare. Care sunt cel mai des întâlnite (video)

12 Apr 2020 4005

Tânărul Florin Soare, din comuna Fântânele, a luptat în Franța „Sunt mândru că am ajuns să reprezint România. Nu renunțați la visurile voastre!“ (galerie foto)

20 Jan 2020 4934

Luptători la Viitorul Fântânele Radu Medeleanu şi elevul său, Florin Soare, victorioşi în gala Colosseum Tournament, de la Timişoara (galerie foto)

18 Dec 2018 4379

„Prietenie adevărată! Farul, o generaţie care continuă“ Au reunit echipa. Foşti fotbalişti de la FC Farul, din nou împreună

23 Nov 2018 4538