Florin Tiţa şi Andreea Ana participă la Campionatul European de lupte pentru seniori (galerie foto)


Capitala Italiei, Roma, va găzdui, în perioada 10 - 16 februarie, Campionatul European de lupte pentru seniori, iar din lotul României fac parte şi Florin Tiţa, de la CS Farul Constanţa), dar şi Andreea Ana, de la CSA Steaua Bucureşti, însă originară din Mangalia, unde a început şi a crescut în acest sport.


Florin Tiţa va concura la lupte greco-romane, iar Andreea Ana la lupte feminine. România va participa la Roma cu 16 sportivi, la cele trei stiluri: patru la greco-romane, cinci la lupte feminine si şapte la lupte libere. Primii care intră în concurs sunt cei de la greco-romane: Florin Tiţa (categ. 55 kg), Teodor Horătău (categ. 60 kg), Mihai Mihuţ (categ. 63 kg) şi Alin Alexuc (cat. 130 kg) - antrenori, Anton Arghira şi Petre Cărare. Antrenorul de la club al lui Florin Tiţa este Gheorghe Grigore. Efectivul pentru Europene de la lupte feminine le cuprinde pe: Alina Vuc (categ. 50 kg), Suzanna Șeicariu (categ. 53 kg), Andreea Beatrice Ana (categ. 55 kg), Kriszta Incze (categ. 65 kg) şi Cătălina Axente (categ.72 kg) - antrenor, Nikolay Stoyanov. Andreea Ana a fost descoperită şi pregătită la Mangalia de Marian Oancea.
 

Laureaţi la Gala Federaţiei Române de Lupte


Gala Laureaţilor Federaţiei Române de Lupte pe 2019, la categoria seniori Under-23, performera anului (cel mai bun sportiv din România la această secţiune) a fost declarată Andreea Beatrice Ana. „La cei 19 ani, e considerată o tânără speranţă a luptelor româneşti. Anul 2019 i-a adus nu mai puţin de patru medalii importante. Felicitări si succes în competiţiile viitoare!“, se arată pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Lupte. Anul trecut, Andreea Beatrice a cucerit medalii de bronz la Campionatul European de seniori, la Campionatul European de seniori U-23, la Campionatul European de juniori şi la Campionatul Mondial de seniori U-23. Printre sportivii laureaţi care au urcat pe scenă la gala FRL, s-a numărat, la categoria seniori, şi Florin Tiţa - vicecampion european la seniori şi la seniori U-23.

 

„La luptă, că viaţa este o continua luptă!“

„După un parcurs frumos, anul trecut sportivul nostru Florin Tiţa a obţinut două medalii, la Campionatul European de Lupte seniori şi U-23, unul din aceste campionate organizat chiar la Bucureşti, după o pauză de zeci de ani. Chiar dacă destinul nu i-a oferit o familie acestui sportiv simplu şi frumos, viaţa lui Florin Tiţa a căpătat un sens prin familia luptelor. Sperăm la o medalie şi la acest Campionat European. Alt sportiv constănţean, Arnăut Răzvan, medaliat a CE de anul trecut, din păcate nu poate participa acum, din cauza unei intervenţii chirurgicale la picior. Țin să precizez , că acest sportiv a fost la 20 secunde de calificarea la JO Tokio. Însănătoşire grabnică şi la luptă, că viaţa este o continuă luptă!“, a fost mesajul lui Vasile Vicol, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte Constanţa.


Sursa foto: Facebook (Federația Română de Lupte)


Citeşte şi:


Luptător adevărat. Şi-n sport, şi-n viaţă! Florin Tiţa, de la CS Farul Constanţa Din centrul de plasament, pe podiumul Campionatului European

Luptătoarea Andreea Ana, din Mangalia, performera anului la seniori U-23. Au fost laureaţi şi alţi sportivi din judeţul Constanţa (galerie foto)


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lupte Florin Tița, campion național de seniori. Medalie și pentru Andrei Buruiană (GALERIE FOTO)

28 Nov 2022 1999

Lupte Florin Tița, Andreea Ana și Răzvan Arnăut, pe podium în Italia, la turneul internațional Ranking Series „Matteo Pellicone“ (GALERIE FOTO)

30 Jun 2022 1648

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 20 iulie 2021

21 Jul 2021 2390

Luptători la CS Farul Constanţa Războinicii zăpezilor! Florin Tiţa şi Răzvan Arnăut, pregătire cu lotul olimpic la Piatra Arsă

11 Jan 2021 4962

Florin Tiţa şi Andreea Ana, incluşi în clasamentul celor mai buni luptători români ai anului 2020

01 Jan 2021 5095

Luptătoarea Andreea Ana, din Mangalia, performera anului la seniori U-23. Au fost laureaţi şi alţi sportivi din judeţul Constanţa (galerie foto)

06 Jan 2020 3228

Luptător adevărat. Şi-n sport, şi-n viaţă! Florin Tiţa, de la CS Farul Constanţa Din centrul de plasament, pe podiumul Campionatului European

16 Apr 2019 4134

Luptător la CS Farul Constanța La numai 20 de ani, Florin Tița a devenit vicecampion european de seniori (galerie foto)

13 Apr 2019 3068

UPDATE Luptătorii Florin Tiţa şi Răzvan Arnăut, de la CS Farul Constanţa, vicecampioni europeni (galerie foto)

06 Mar 2019 2686

Florin Tiţa şi antrenorul său, Gheorghe Grigore, pe primul loc în topul luptelor constănţene pe 2018 (galerie foto)

25 Dec 2018 2845

Două medalii de aur şi una de argint pentru CS Farul Constanţa la Campionatul Naţional de lupte (galerie foto)

16 Jul 2018 3306

Andreea Ana şi Florin Tiţa, medaliaţi cu aur la Campionatul Balcanic de lupte (galerie foto)

01 Nov 2017 3109