Format la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa Vlad Caraş, dublu campion mondial la lupte pe plajă

Constănţeanul Vlad Caraş a cucerit două medalii de aur la Campionatul Mondial de lupte pe plajă din Grecia (Paralia Katerini), la categoriile +80 kg juniori şi +90 kg seniori. Palmaresul strălucitor al României a fost întregit de încă un titlu mondial, obţinut de Tomi Hinoveanu (la seniori). Antrenorul lotului României a fost Ioan Giuglea, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanţa, acolo unde s-a format şi campionul Caraş. „Performanţa lui Vlad este maximă. Să-ţi păstrezi titlul mondial la juniori şi să iei apoi aur şi la seniori este fantastic“, a declarat Gigi Pambuca, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte Constanţa.
 

Delegaţia României în Grecia a fost condusă de Lucian Luca, de la Mangalia, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Lupte. Astăzi, la ora 12.00, pe arena de pe plaja Mangalia, va avea loc o conferinţă de presă în care va fi subliniată importanţa rezultatelor României din Grecia. Pe lângă eroii de la Paralia Katerini (sportivi, antrenor, oficiali), vor mai participa Răzvan Pârcălabu (preşedintele FRL), Gigi Pambuca şi Ionel Luca (preşedintele CS Mangalia).
„Vlad a luptat extraordinar. La juniori, a realizat patru victorii, iar la seniori, cinci. La juniori, cel mai greu meci a fost cu un grec, medaliat la Europene la categoria 120 kg. A fost deci mult mai greu decât Vlad, însă sportivul nostru a câştigat fără probleme. După ce s-a impus la juniori, am zis să intrăm în concurs şi la seniori, cu gândul la o medalie. Şi a fost chiar cea de aur! Pentru intrarea în finala mare, Vlad s-a confruntat cu un american de 130 de kg. Acesta a condus cu 8-0, însă tânărul Caraş a revenit spectaculos şi s-a impus. În finală, l-a învins pe un grec, campion la Jocurile Mediteraneene“, a povestit antrenorul Ioan Giuglea.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poze cu o tânără norvegiană Vlad Caraş, din Constanţa, s-a încoronat rege pe tărâmul zeilor (galerie foto)

25 Jul 2014 3688

Constanţa a cucerit două titluri mondiale la lupte pe plajă Eroii de la Paralia Katerini, felicitaţi la Mangalia

09 Jul 2014 3413