Fost junior al FC Farul Constanța Antrenorul Ionuț Cosmin Costea, încadrat la Arsenal Londra, la grupele de copii și juniori (galerie foto)

  • Ionuț Cosmin Costea a urmat junioratul la FC Farul Constanța.   
  • După ce a studiat la București, Ionuț Costea a plecat în Anglia. 
  • Tânărul tehnician este de patru ani la Londra.
 
Un tânăr antrenor constănțean de fotbal, fost junior al FC Farul, Ionuț Cosmin Costea, a primit marea șansă în carieră de a activa la celebrul club englez Arsenal Londra. 
Tehnicianul în vârstă de 25 de ani (va împlini 26 luna viitoare) a semnat un contract pe un an, cu posibilitate de prelungire, urmând a fi încadrat în sectorul juvenil al grupării din capitala Angliei. „Sunt fericit să vă anunț că anul 2020 îmi aduce bucuria de a mă alătura și reprezenta pentru cel puțin un an tradiționalul club de Premier League Arsenal Londra, în calitatea de antrenor pentru copiii și juniorii clubului!“, a anunțat pe Facebook tânărul tehnician. 

„Mai multe oricum voi ști când ne vom întâlni“        

Ionuț Cosmin Costea a explicat că va lucra la diferite grupe ale clubului. „Am un contract valabil pe un an (timp în care voi fi acolo la dispoziția lor, pentru a învăța conceptul clubului și tot ceea ce ține de munca lor interioară), cu posibilitatea de prelungire (bineînțeles, tind să cred că vor selecta lucrurile bune și rele și vor lua o hotărâre după acest an). Deci voi fi în cadrul clubului, neavând o grupă fixă. Voi activa la diferite grupe ce aparțin clubului. Mai multe oricum voi ști când ne vom întâlni. Momentan, din cauza virusului, tot procesul și documentația s-au derulat online“, a menționat fostul fotbalist. 

A activat și la Barnet Academy

Cum a ajuns însă acesta la Arsenal? După ce și-a făcut studiile la București, a plecat în Anglia. „Sunt de patru ani în Londra, timp în care am început cursurile de antrenori la London FA. Participând la cursurile și CPD-urile (specializările oferite de Federația Engleză de Fotbal), antrenorii pe care i-am avut la cursuri mi-au vorbit despre Arsenal și posibilitățile acestea. Înainte de a aplica la ei, am activat la Barnet Academy, tot un club cu nume în Londra“, a menționat Ionuț Cosmin Costea.

Frumoasa grupă 1993-1994 de la Farul

Acesta este de loc din județul Tulcea de la Măcin, dar a locuit de mic în Constanța, fiind elev la Școala nr. 6, iar apoi urmând Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“. În prezent, părinții săi locuiesc la Năvodari. „Junioratul în fotbal l-am făcut la Farul Constanta, la frumoasa grupă de 1993 - 1994, alături de Sescioreanu, Popa, Stavian, Robert Pîslaru și mulți alții. După care, la 18 ani, am plecat în județul Tulcea și am mai jucat un an la Triumf Cerna. Ulterior, am mers la București și am urmat UNEFS, unde am început sa «fur» din meseria de antrenor de la antrenorii clubului Dinamo, pentru că aveam profesorii la facultate din cadrul acestui club. Prima experiență ca antrenor am avut-o la Academia de fotbal Sport-Team, unde l-am avut ca mentor pe domnul Constantin Giurescu, un om și antrenor deosebit, care acum deține licența Pro UEFA. După scurta perioadă pe care am petrecut-o acolo, am plecat în Londra, la studii, cu visul de a-mi crea viitorul în fotbal. Eu, neavând suportul de acasă pentru sport când eram mic, am decis că este momentul să plec să-mi creez un nume și, după, cum vrea Dumnezeu! Vedem experiența și curajul domnului Mircea Lucescu, la 70 și ceva de ani. Sper ca în carieră de antrenor, una lungă, să ajung să antrenez și la Constanța“, a spus Ionuț Cosmin Costea.   

De la Mihai Turcu la Ion Constantinescu

Acesta a început la Farul cu antrenorul Mihai Turcu, dar am trecut rapid la grupa lui Ion Constantinescu, tehnician alături de care a și terminat junioratul. „De la ei am început sa urmăresc cu atenție ceea ce înseamnă să fii antrenor. Mi-a plăcut foarte mult și de domnul Cornățeanu, când a fost în cadrul clubului, pentru profesionalismul cu care profesa, dar n-am apucat să lucrez cu dânsul“, a mai spus tânărul antrenor.

Sursa foto: Facebook (Ionuț Cosmin Costea, Ava FA, Florica Bumbar, Rusu Ștefan)

Citește și:

Fotbalistul Robert Pâslaru, din Constanţa, s-a transferat la Unirea Slobozia
 
Fost junior al FC Farul Fotbalistul Petruţ Stavian joacă la echipa germană Dynamo Berlin (galerie foto)
 
Poveste de iubire sub semnul zilei de 13 Fostul fotbalist Andrei Daniel Sescioreanu s-a căsătorit cu Mădălina Moşoianu (galerie foto)
 
La ce echipă joacă în Anglia Rol tradiţional pentru fostul fotbalist de la FC Farul Claudiu Popa, la Dăeşti, în judeţul Vâlcea (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.