Fost mare jucător Dennis Şerban ar putea candida la preşedinţia Asociaţiei Judeţene de Fotbal Constanţa

În acest an, peste puţin timp, vor avea loc alegeri pentru funcţiile de conducere ale forului fotbalistic local. Fostul mare jucător al Farului, Stelei sau Valenciei se gândeşte să se înscrie şi el în cursa pentru şefia AJF
 
În vârstă de 38 de ani, Dennis Şerban nu mai este implicat în acest moment în sportul-rege, dar a declarat că, dacă se va hotărî să candideze, o va face cu gândul că ar putea ajuta fotbalul constănţean. Ultimul club la care a activat fostul mijlocaş a fost Astra Ploieşti, unde a avut funcţia de director sportiv.
 
„În principiu, da, vreau să candidez, dar mă voi hotărî după Adunarea Generală a AJF, care este programată pe 23 februarie. Vreau să mă interesez care sunt condiţiile care trebuie îndeplinite, astfel încât să-mi fie acceptată candidatura. Mă gândesc că aş putea ajuta fotbalul constănţean, că aş putea veni cu un plus. Am activat în străinătate şi am experienţă. Vreau să vorbesc şi cu foşti colegi de-ai mei, gen Tibi Curt, Adrian Senin sau Stelian Carabaş, băieţi tineri şi cu entuziasm, pentru a-i avea în echipa mea, dacă va fi să concurez pentru postul de preşedinte. Am jucat fotbal şi nu putem sta departe de fenomen”, a declarat Dennis Şerban. Deocamdată, nu se ştie când vor avea loc exact alegerile pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinţi. Iniţial, pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a AJF Constanţa, care se va desfăşura duminică, 23 februarie, de la ora 12.00, la Restaurantul „Sport”, figurau şi alegerea vicepreşedinţilor Asociaţiei (conform articolului 31 din statut), şi alegerea reprezentanţilor din partea cluburilor ca membri ai Comitetului Executiv. Însă ambele scrutine au fost amânate, întrucât, după cum au explicat oficialii AJF, dosarele candidaţilor au fost incomplete. Astfel că la Adunarea de pe 23 februarie pe convocator au rămas următoarele puncte: 1. Aprobarea schimbărilor în statutul AJF, conform cererilor unor membri afiliaţi şi 2. Diverse. Noii vicepreşedinţi ai AJF vor fi reprezentanţi ai cluburilor afiliate, iar din componenţa noului Comitet Executiv vor face parte şapte persoane: cinci membri din partea echipelor, preşedintele AJF şi şeful Comisiei Judeţene de Arbitri. Data de desfăşurare a alegerilor pentru postul de preşedinte va fi stabilită după ce iese hotărârea judecătorească privind schimbările din statutul AJF. În 30 de zile apoi se pot face alegeri, probabil în lunile aprilie, mai.

De ce a demisionat de la Farul
 
Născut la Constanţa, pe 5 ianuarie 1976, Dennis Şerban a jucat (ca mijlocaş ofensiv) la FC Farul, Portul Constanţa, Steaua, Valencia, Villarreal, Elche, Rapid Bucureşti, Cordoba, Polideportivo Ejido, Petrolul Ploieşti, Larissa şi Dinamo Bucureşti (în două rânduri). Cu Steaua a cucerit două titluri de campion al României şi a jucat în Liga Campionilor. A fost jucător al clubului Valencia între 1998 şi 2002, însă o bună bucată din această perioadă a fost împrumutat, fie în Spania (la Villarreal şi Elche), fie în Divizia A, la Rapid. La Valencia a susţinut doar 14 meciuri şi a marcat un gol. Sub culorile lui Elche a avut o perioadă mai prolifică, punctând de 11 ori în 35 de partide. La echipa naţională a României a fost convocat de 13 ori, între 1996 şi 2001, şi a înscris o dată, în amicalul cu Iugoslavia, jucat la Bucureşti, în anul 2000, şi câştigat de tricolori cu 2-1. După încheierea activităţii de fotbalist, a fost antrenor la Astra şi la Progresul Bucureşti, iar apoi director tehnic la Farul, funcţie din care a demisionat, pe 3 iunie 2010, după mai puţin de două luni de la instalare, din cauza situaţiei deosebit de dificile de la club, ameninţat în acea perioadă săptămână de săptămână cu neprogramarea din cauza datoriilor către foşti jucători. Cât timp a fost în staff-ul tehnic al Farului, Dennis nu a ezitat să-i şi ajute cu bani pe fotbaliştii din lot care se confruntau cu probleme. După plecarea de la Farul, a fost director sportiv la Astra. Dennis Şerban este ginerele fostului preşedinte al FC Farul Petre Buduru şi a fost cununat de fostul acţionar al lui Dinamo Cristi Borcea.
 
În funcţie din 1990
 
Preşedintele în exerciţiu al AJF Constanţa este fostul fotbalist şi antrenor Vasile Mihu (65 de ani). Născut în judeţul Timiş, la Giarmata, Mihu a evoluat la trei echipe din Timişoara, CSE (1958-1964), CFR (1964-1966) şi UMT (1966-1970), iar între 1970 şi 1975 a jucat la Farul Constanţa, stabilindu-se cu această ocazie în oraşul de la malul mării. A evoluat apoi, timp de un an (1975-1976), şi la Cimentul Medgidia. Ca antrenor, a pregătit Cimentul Medgidia (în trei mandate), Litoral Mangalia, CFR Constanţa, Metalul Mangalia, Victoria Giurgiu, Portul Constanţa şi SN Constanţa. Are la activ două promovări în Divizia B, cu Cimentul (în 1979) şi cu Metalul (în 1983). Activează ca şef al AJF Constanţa din 1990. „La ora aceasta, nu ştiu dacă voi candida din nou. Poate mă hotărăsc, poate nu”, a spus Vasile Mihu. Fostul fotbalist al Farului (mijlocaş stânga) este căsătorit cu Ana Mihu (care a jucat volei), cei doi având doi băieţi, Raul (avocat) şi Ionuţ (antrenor la grupa 2003 de la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, fost junior al Farului). Absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, Vasile Mihu are ca pasiuni extra-fotbalistice muzica populară şi pescuitul.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Jepp SRL, firma în care sunt asociați Dennis Șerban și Petre Buduru, și-a schimbat sediul social

08 Aug 2023 1896

Alegeri la Asociația Județeană de Fotbal Constanța. A fost convocată Adunarea Generală Extraordinară

01 Jun 2022 2980

Fostul fotbalist Dennis Șerban a schimbat obiectul principal de activitate al firmei Euro Shop

21 Jul 2021 3248

UPDATE. Eforie Nord FC Farul Old-Boys, meci de fotbal pe plajă cu selecționata jurnaliștilor (galerie foto)

08 Jul 2021 4617

Constanţa Petre Buduru şi Dennis Şerban, asociaţii societăţii Jepp SRL, au hotărât majorarea capitalului social

25 Jan 2021 3757

Constanţa Schimbări în societatea Jepp SRL. Câte părţi sociale deţin acum asociaţii Dennis Şerban şi Petre Buduru

07 Jan 2021 4210

Euro Shop Constanța Fostul fotbalist Dennis Șerban a devenit asociat unic și administrator

05 Oct 2020 4029

Constanța Dennis Șerban, în locul lui Petre Buduru, în funcția de administrator al societății Jepp SRL

19 Sep 2020 5573

Povești de acum 31 de ani La un pas să cucerească Yokohama! Stagiu de vis în Țara Soarelui Răsare pentru o echipă din Constanța (galerie foto)

06 Apr 2020 8237

Fost junior la Farul Constanța Fotbalistul Ștefan Iordan, tătic pentru a doua oară. Naș de botez a fost primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi (galerie foto)

01 Apr 2020 7145

Petre Buduru și ginerele său, Dennis Șerban, fondatori ai unei firme la Constanța

01 Nov 2019 5551

Soţia fostului vameş şi director în CN APM Constanţa Eugen Bogatu, Codruţa Dana Bogatu, cooptată în JEPP SRL de un fost fotbalist

01 Aug 2017 4292

Misterul a fost elucidat! SRL-ul care a făcut donaţii către PSD Constanţa a fost înfiinţat de Cristi Borcea şi Dennis Şerban. Cine sunt actualii asociaţi?

03 May 2017 11917

Hotărâri luate de Cristian Borcea şi Dennis Şerban în societatea în care sunt asociaţi

09 Mar 2017 2600

Celebri în fotbalul din Constanţa Astăzi e ziua de naştere a lui Denis Alibec şi a lui Dennis Şerban

05 Jan 2015 3242