Fost sportiv la CS Marea Neagră Luptătorul de elită Petcu Tanislav, cu misiuni internaţionale, s-a adresat instanţei. Ce solicită


Pe rolul Tribunalului Constanţa figurează şi dosarul cu număr unic 1179/118/2020, în care părţile sunt Petcu Tanislav, cu sediu ales la avocat Ionuţ Nicolae Târşoagă - reclamant, iar Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei (UM 0465) - pârâţi.


Obiectul dosarului este litigiu privind funcţionarii publici (Legea nr. 188/1999), stadiu procesual - fond, materie - contencios administrativ şi fiscal, secţia contencios administrartriv şi fiscal. Petcu Tanislav este un luptător constănţean de elită, fost sportiv la CS Marea Neagră, multiplu campion naţional şi medaliat la Kung-Fu la Campionatul Mondial şi European. El a participat, alături de alţi colegi, la mai multe misiuni internaţionale, de pe urma cărora solicită în instanţă, prin prezentul dosar, acordarea diurnei.


„E vorba de misiunile internaţionale, în care statul român nu ne-a plătit diurna. Eu am participat la două misiuni în Kosovo. Unii colegi de-ai mei s-au adresat instanţei şi au câştigat. E un drept al nostru. Mulţi colegi s-au îmbolnăvit grav în aceste misiuni“, a declarat Petcu Tanislav.

 

Nu mai are timp să fie şi sportiv

În prezent, militarul de elită activează la Serviciul de Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, nemaiavând timp să fie şi sportiv la CS Marea Neagră. Într-un articol din ZIUA de Constanţa, din 2012, „Adevărat Soldat Universal / Un luptător constănţean a pornit pe urmele lui Van Damme“, Petcu Tanislav povestea cum au fost cele două misiuni din Kosovo, desfăşurate între decembrie 2009 şi iunie 2010, respectiv iunie - decembrie 2011.

 

La un punct de frontieră, s-a tras asupra lor

„Prima misiune din Kosovo a fost mai lejeră, însă cea din 2011 a avut un grad de periculozitate sporită. Am avut misiuni cu elicopterul, iar la una dintre ele, când am fost lăsaţi la un punct de frontieră, s-a tras asupra noastră, doi dintre colegi, un francez şi un german, fiind răniţi. În general, în Kosovo aveam misiuni de protecţie (a judecătorilor, a procurorilor, care participau la procese din perioada războiului, a observatorilor internaţionali), intervenţii rapide ori escortam deţinuţi de categoria A, adică extrem de periculoşi", arăta Petcu Tanislav, pe atunci jandarm, cu grad de plutonier.


Misiunile în Kosovo au durat câte şase luni. La prima, a fost însoţit de doi colegi de la Constanţa, iar la cea de-a doua a fost singurul constănţean, ceilalţi doi români fiind din Bucureşti. Pregătirea pe care o face la antrenamentele de arte marţiale îl ajută mult în meserie pe Tanislav. Tăria sa fizică, fermitatea în intervenţii, cunoştinţele solide de limba engleză şi mâna sigură, care nu-i tremură niciodată pe armă, au făcut ca, în 2011, la selecţia naţională pentru Kosovo, să obţină cel mai bun punctaj, din sute de candidaţi, o medie aproape de maximum - 9,93.


Citeşte şi:

Adevărat Soldat Universal Un luptător constănţean a pornit pe urmele lui Van Damme (galerie foto)

Sportivii constănţeni au cucerit nouă medalii la Europenele de Kung-Fu

A debutat cu o victorie-fulger Un sportiv de la Clubul „Marea Neagră" a făcut senzaţie la Europenele de Kung-Fu (video)

Iată care au fost cei mai buni practicanţi constănţeni de Kung-Fu în 2012

Doi constănţeni conduc Kung-Fu-ul din întreaga lume Un luptător de la „Marea Neagră” a luat aur cu nemiluita la Mondiale

Campionii constănţeni ai Naţionalelor de Kung-Fu
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Campionii constănţeni ai Naţionalelor de Kung-Fu

25 May 2014 1976