Fostul mare baschetbalist Anton Netolitzchi s-a stins din viaţă, la patru luni de la decesul fratelui său

  • Anton Netolitzchi face parte din galeria celor mai importanţi jucători din istoria baschetului românesc.

Sportul românesc este din nou în doliu, după ce s-a stins din viaţă, la 63 de ani, Anton Netolitzchi, fost mare baschetbalist internaţional, cel mai titrat jucător din istoria CSA Steaua Bucureşti.

Anton Netolitzchi a pierdut bătălia cu virusul Sars-Cov-2.
 

Federatia Romana de Baschet anunta cu multa tristete si profund regret trecerea in nefiinta a fostului mare international Anton Netolitzchi. In varsta de numai 63 de ani, cel mai titrat jucator al CSA Steaua Bucuresti s-a stins din viata, astazi, la sectia ATI a Spitalului Colentina, dupa o lunga si grea suferinta cauzata de virusul Sars-Cov-2, la numai patru luni de la decesul fratelui sau Valerian Netolitzchi!
 
Nascut in Bucuresti, la data de 6 martie 1958, Anton Netolitzchi face parte din galeria celor mai importanti jucatori din istoria baschetului romanesc, fiind unul dintre componentii de baza ai echipei de aur CSA Steaua Bucuresti, dar si ai nationalelor Romaniei.

De mic copil, Neto a fost atras de mirajul sportului cu mingea la cos, incepand sa practice baschetul de la numai 10 ani. La nivelul juniorilor s-a remarcat in echipa Liceului nr. 35 Bucuresti, dominand intrecerile juvenile, iar din 1977 a fost cooptat la CSA Steaua Bucuresti, singura echipa de seniori la care a evoluat in intreaga cariera. A cucerit 11 titluri de campion national sub culorile ros-albrastru, primul in 1978 si ultimul in 1991, iar in anul in care s-a decis sa-si atarne ghetele-n cui a mai castigat un ultim trofeu, CSA Steaua cucerind in 1993 si Cupa Romaniei.

Inca de mic a fost remarcat prin tenacitate si valoare si a evoluat in tricoul nationalelor de juniori ale Romaniei iar la seniori a fost prezent in nationala Romaniei peste un deceniu, participand si la patru editii ale Campionatului European, in 1985 obtinand locul 10. Dupa retragerea sa de pe teren a ramas dedicat baschetului si a fost antrenor in cadrul sectiei de baschet de la CSA Steaua, ulterior ajungand si responsabil in cadrul clubului din Ghencea cu toate sporturile de echipa. Totodata, a fost ales pentru un mandat si vicepresedinte al FR Baschet.

A absolvit cursurile Facultatii Militare de Educatie Fizica si Sport iar pentru meritele sale baschetbalistice i-a fost decernat titlul de maestru emerit al sportului, fiind inclus in galeria “Legendele Baschetului Romanesc”.
 
Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet isi exprima compasiunea si profundul regret pentru disparitia prematura a celui care a fost Anton Netolitzchi, adresand totodata sincere condoleante familiei indurerate.
 


Dumnezeu sa-l odihneasca!, este mesajul Federaţiei Române de Baschet. 


Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.