Fostul tenisman Mats Wilander. „Să vezi jucători precum Halep şi Nadal cum se mişcă pe teren la Roland Garros e ca şi cum ai vedea o operă de artă"

Fostul tenisman Mats Wilander, câştigător a 7 turnee de Grand Slam, a comparat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti, jocul Simonei Halep şi al lui Rafael Nadal pe zgura de la Roland Garros cu "o operă de artă", transmite Agerpres.ro

"Dacă vrei să vezi doar un Grand Slam, atunci Roland Garros este turneul unde jucătorii arată cel mai bun tenis. Să vezi jucători precum Halep şi Nadal cum se mişcă pe teren la Roland Garros e ca şi cum ai vedea o operă de artă", a spus actualul comentator al postului de televiziune Eurosport.


Fostul jucător suedez susţine că Novak Djokovic va fi cel mai bun jucător din toate timpurile la momentul în care îşi va încheia cariera. "În tenis numărăm turneele de Grand Slam câştigate, iar acum Roger Federer este în frunte. Dar cred că recordul în tenis îl va deţine Novak Djokovic. Dacă va câştiga open-ul francez acum, cred că putem spune că este cel mai bun din toate timpurile, mai bun decât jucătorul cu cele mai multe turnee. Pentru că să câştigi de două ori cele patru mari turnee consecutiv este incredibil. Iar Novak Djokovic nu este un jucător terminat, mai are încă 3-4 ani şi probabil îşi va încheia cariera cu statutul de cel mai bun tenisman din toate timpurile", a afirmat el.

"E foarte clar că Novak Djokovic este favorit la câştigarea ediţiei din acest an. A arătat la Madrid că poate să câştige... poate că nu este pregătit 100%, dar va fi la ora începerii turneului. Rafa Nadal joacă din ce în ce mai bine cu fiecare săptămână care trece şi poate câştiga şi el. Dar cred că jucătorii tineri nu sunt absolut deloc intimidaţi de marii jucători de azi. E foarte dificil pentru cineva ca Tsitsipas (n.r. - Stefanos Tsitsipas) să câştige la Roland Garros, dar cu siguranţă poate provoca surprize mai mult decât a făcut-o în trecut. Roger Federer joacă... el îl poate învinge pe Novak sau pe Rafa, însă să câştige 7 meciuri la rând nu ştiu dacă este posibil. Este un turneu deschis şi cred că după primele două tururi ne vom putea face o părere mai clară cine are şanse mai mari să câştige trofeul", a adăugat suedezul.


Cu toate acestea, Mats Wilander şi-ar dori în ultimul act al open-ului francez doi jucători tineri: "Cred că finala mea de vis în acest an la Roland Garros ar fi Stefanos Tsitsipas împotriva unui Denis Shapovalov într-o formă de excepţie. Vreau să văd feţe noi. Iubesc jucătorii mari, dar pentru mine contează mai mult jocul de tenis. Nu mă deranjează dacă nu câştigă Rafa sau Novak".

Aflat la Bucureşti pentru a promova turneul Roland Garros, Wilander a menţionat că prima amintire a sa despre România este legată de Ilie Năstase. "Prima mea amintire despre România este legată de Ilie Năstase. El era favoritul tatălul meu la tenis. Şi a fost şi favoritul meu la început. Pentru că Bjorn Borg l-a învins pe Năstase la Wimbledon în 1976 şi era la modă atunci în Suedia să îl simpatizezi pe jucătorul român. Apoi în 1979 am dat în circuit peste Florin (n.r. - Florin Segărceanu). Aşa că România a fost foarte importantă pentru tenisul din Suedia", a precizat Mats Wilander.

Turneul Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, se va desfăşura în perioada 26 mai - 9 iunie. Simona Halep este câştigătoarea ediţiei de anul trecut a turneului francez, ea învingând-o în finală pe americanca Sloane Stephens cu 3-6, 6-4, 6-1.

Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep a revenit în țară de la Miami „Sunt bucuroasă că, din această carieră, am câștigat un om foarte valoros“

25 Mar 2024 1477

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 696

Simona Halep, petrecere specială, în care au fost sărbătoriți Stere și Nicolae Halep

24 Mar 2024 4071

Simona Halep „Îl aştept pe Carlos Martinez să începem. Am fixat o perioadă de încercare“

21 Mar 2024 635

Simona Halep, revenire de bun augur în turnee. Cu set câștigat! „Această zi va rămâne foarte specială pentru mine“. Cine e noul antrenor

20 Mar 2024 881

WTA Miami 2024 Simona Halep a câștigat setul întâi cu 6-1, dar a pierdut primul meci de la revenirea în turnee

20 Mar 2024 1334

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 650

Simona Halep, convocată pentru meciul din Billie Jean King Cup cu Ucraina. Pe site-ul competiției, apare pe locul 58 în lume!

15 Mar 2024 639

Simona Halep a plecat în SUA, pentru turneul de la Miami. „Mă bucur mult că am șansa de a mă întoarce pe teren“

11 Mar 2024 915

Tribunalul Constanța, termen azi în dosarul în care se cere insolvența SNH Gold Imperial SRL, controlată de Stere Halep, tatăl Simonei Halep

10 Mar 2024 850

Simona Halep - „Proba mea de sânge a stat peste două ore la o temperatură greșită!“. Ce spune Laboratorul de control doping

08 Mar 2024 635

Simona Halep va reveni în circuitul WTA! Anunțul sportivei de la malul mării

07 Mar 2024 648

Simona Halep a revenit în țară „Mă bucur că s-a judecat corect și că pot juca tenis din nou“

07 Mar 2024 693

Editorial. Simona Halep se poate întoarce pe teren „Binele și adevărul înving mereu” - sintagma de basm transpusă în realitate

06 Mar 2024 707

Simona Halep, victorie uriașă la TAS Gheorghe Hagi - „S-a dovedit încă o dată că binele bate răul“ (VIDEO)

06 Mar 2024 760