Sport

Fostul tenismen Ion Ţiriac nu crede că Simona Halep este pregătită să joace la turneul de la Moscova

Fostul tenisman Ion Ţiriac a declarat, sâmbătă, că din punctul său de vedere Simona Halep, diagnosticată cu hernie de disc, nu are cum să fie pregătită să joace în acest moment, în special după ce a abandonat la ultimele două turnee, precizând că nu ştie dacă e atât de important ca ea să participe la Kremlin Cup, competiţie care se va desfăşura în perioada 15-20 octombrie la Moscova, informează Agerpres.ro

"Pregătită nu este, în special după ce vine după 2 turnee în care a abandonat aproape de fiecare dată. Plus că de la US Open nu a mai avut un antrenament ca lumea absolut deloc. Ea are totuşi o echipă, nişte oameni, sper eu cu mintea la ei, ca să vadă despre ce este vorba pentru că, într-adevăr, ea pregătită nu e. Nu are cum să fie, chiar dacă vrea ea să spună, aşa gândesc eu. Că încearcă, e meritoriu. Are garanţii că nu i se agravează (n.r. - hernia de disc)? Nu ştiu, eu nu am vorbit cu Sf. Petru să îmi garanteze ceva, dar aşa să fie. Însă nu ştiu dacă într-adevăr este atât de important ca să mai joci un turneu ca Moscova şi de acolo să sari direct la Singapore (n.r. - Turneul Campioanelor)", a spus Ţiriac.

"Că la Singapore trebuie să se ducă, să dea bună ziua, să îşi ia premiile, meritul, să îşi ia maşina, sper că şi Mercedes îi mai dă încă una şi cu asta face parc de maşini până la urmă. Să sperăm că are mintea la ea şi în momentul în care e numai 99% nu intră pe teren. Sau cel puţin aşa gândesc eu. Întotdeauna îşi asumă şi beneficiile, şi pierderile, şi riscurile care există. Există un risc, şi-l asumă. Dacă Kerber juca în acest turneu, trebuia atunci să se ducă şi să spună bună ziua la Singapore, să intre pe teren de 3 ori ca să ia 360 de puncte. Însă probabil că şi Kerber şi-a dat seama şi după câte ştiu eu wild card-urile s-au terminat acolo", a adăugat omul de afaceri.


Ţiriac susţine că jucătoarea română nu mai are cum să piardă locul I în clasamentul WTA până la sfârşitul anului. "Simona, care e la Moscova astăzi, este nr. 1 în lume până la sfârşitul anului sau până la Australian Open. Indiferent ce se întâmplă. Nu poate să o depăşească nici Kerber, nimeni. Ea este numărul 1 şi toată lumea trebuie să se mândrească. Nu am mai avut un număr 1 mondial la un sport major de pe timpul gimnastelor", a explicat el.

Din punctul său de vedere, Federaţia Română de Tenis sau Guvernul ar trebui să o premieze pe Halep pentru locul 1 mondial.

"Bănuiesc că Federaţia Română de Tenis i-o da câteva sute de milioane la treaba asta, dacă nu Guvernul ţi dă, pentru că este de departe cel mai mare simbol al României. Dacă ar mai sta încă vreo 5 ani numărul 1, atunci ar fi un sportiv împlinit", a mai afirmat Ţiriac.

Sursa:  Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep și-a prezentat trofeul de la Wimbledon pe Arena Națională

17 Jul 2019 307

„Sportiva numărul 1 în România” Simona Halep prezintă trofeul de la Wimbledon miercuri, pe Arena Naţională (galerie foto)

17 Jul 2019 461

Un club sportiv din Constanţa a fost numit Simona Halep. Care este şi în subordinea cui se află. Cine a propus numele

16 Jul 2019 1067

Ce ar trebui să înțeleagă toți românii, după victoria superbă a Simonei Halep

15 Jul 2019 608

Încununată de glorie la Wimbledon, Simona Halep s-a întors acasă. Va fi port-drapel la Tokyo! „Următorul meu obiectiv major - obținerea unei medalii la JO“ (galerie foto)

15 Jul 2019 745

Preşedintele României, Klaus Iohannis, îi acordă Simonei Halep Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler

15 Jul 2019 612

Simona Halep va primi cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române, Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni

15 Jul 2019 639

Simona Halep a strălucit la balul campionilor de la Wimbledon

15 Jul 2019 718

Revista presei locale

15 Jul 2019 518

Simona Halep, campioană la Wimbledon şi membru de onoare al All England Club „Încă am impresia că e un vis...“ (galerie foto)

15 Jul 2019 734

Simona Halep, campioană la Wimbledon Gică Hagi - „Pentru mine, e un geniu!”

14 Jul 2019 798

Simona Halep a fost felicitată personal de ducesa de Cambridge după cucerirea titlului de la Wimbledon

13 Jul 2019 679

Mesaj impresionant transmis de Gheorghe Hagi Simonei Halep după cucerirea titlului de la Wimbledon

13 Jul 2019 982

Ilie Năstase „Simona m-a răzbunat după cele două finale pe care le-am pierdut la Wimbledon”

13 Jul 2019 723

Ion Țiriac, după victoria Simonei Halep de la Wimbledon. „Nu mă așteptam la așa ceva, a jucat exact ce trebuia să joace”

13 Jul 2019 780