Fostul tenismen Ion Ţiriac nu crede că Simona Halep este pregătită să joace la turneul de la Moscova

Fostul tenisman Ion Ţiriac a declarat, sâmbătă, că din punctul său de vedere Simona Halep, diagnosticată cu hernie de disc, nu are cum să fie pregătită să joace în acest moment, în special după ce a abandonat la ultimele două turnee, precizând că nu ştie dacă e atât de important ca ea să participe la Kremlin Cup, competiţie care se va desfăşura în perioada 15-20 octombrie la Moscova, informează Agerpres.ro

"Pregătită nu este, în special după ce vine după 2 turnee în care a abandonat aproape de fiecare dată. Plus că de la US Open nu a mai avut un antrenament ca lumea absolut deloc. Ea are totuşi o echipă, nişte oameni, sper eu cu mintea la ei, ca să vadă despre ce este vorba pentru că, într-adevăr, ea pregătită nu e. Nu are cum să fie, chiar dacă vrea ea să spună, aşa gândesc eu. Că încearcă, e meritoriu. Are garanţii că nu i se agravează (n.r. - hernia de disc)? Nu ştiu, eu nu am vorbit cu Sf. Petru să îmi garanteze ceva, dar aşa să fie. Însă nu ştiu dacă într-adevăr este atât de important ca să mai joci un turneu ca Moscova şi de acolo să sari direct la Singapore (n.r. - Turneul Campioanelor)", a spus Ţiriac.

"Că la Singapore trebuie să se ducă, să dea bună ziua, să îşi ia premiile, meritul, să îşi ia maşina, sper că şi Mercedes îi mai dă încă una şi cu asta face parc de maşini până la urmă. Să sperăm că are mintea la ea şi în momentul în care e numai 99% nu intră pe teren. Sau cel puţin aşa gândesc eu. Întotdeauna îşi asumă şi beneficiile, şi pierderile, şi riscurile care există. Există un risc, şi-l asumă. Dacă Kerber juca în acest turneu, trebuia atunci să se ducă şi să spună bună ziua la Singapore, să intre pe teren de 3 ori ca să ia 360 de puncte. Însă probabil că şi Kerber şi-a dat seama şi după câte ştiu eu wild card-urile s-au terminat acolo", a adăugat omul de afaceri.


Ţiriac susţine că jucătoarea română nu mai are cum să piardă locul I în clasamentul WTA până la sfârşitul anului. "Simona, care e la Moscova astăzi, este nr. 1 în lume până la sfârşitul anului sau până la Australian Open. Indiferent ce se întâmplă. Nu poate să o depăşească nici Kerber, nimeni. Ea este numărul 1 şi toată lumea trebuie să se mândrească. Nu am mai avut un număr 1 mondial la un sport major de pe timpul gimnastelor", a explicat el.

Din punctul său de vedere, Federaţia Română de Tenis sau Guvernul ar trebui să o premieze pe Halep pentru locul 1 mondial.

"Bănuiesc că Federaţia Română de Tenis i-o da câteva sute de milioane la treaba asta, dacă nu Guvernul ţi dă, pentru că este de departe cel mai mare simbol al României. Dacă ar mai sta încă vreo 5 ani numărul 1, atunci ar fi un sportiv împlinit", a mai afirmat Ţiriac.

Sursa:  Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep nu va mai participa la turneul de la Oeiras. „Schimbare de planuri!“

11 Apr 2024 1052

Simona Halep, supusă unui nou control anti-doping

09 Apr 2024 837

Simona Halep a primit wild-card și pentru turneul de la Madrid

03 Apr 2024 1188

Pe ce loc în clasamentul mondial se află Simona Halep, după participarea la Miami Open

01 Apr 2024 833

Simona Halep ratează meciurile echipei naționale împotriva Ucrainei și participarea la Jocurile Olimpice de la Paris

30 Mar 2024 732

Simona Halep a revenit în țară de la Miami „Sunt bucuroasă că, din această carieră, am câștigat un om foarte valoros“

25 Mar 2024 1583

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 807

Simona Halep, petrecere specială, în care au fost sărbătoriți Stere și Nicolae Halep

24 Mar 2024 4332

Simona Halep „Îl aştept pe Carlos Martinez să începem. Am fixat o perioadă de încercare“

21 Mar 2024 688

Simona Halep, revenire de bun augur în turnee. Cu set câștigat! „Această zi va rămâne foarte specială pentru mine“. Cine e noul antrenor

20 Mar 2024 948

WTA Miami 2024 Simona Halep a câștigat setul întâi cu 6-1, dar a pierdut primul meci de la revenirea în turnee

20 Mar 2024 1488

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 722

Simona Halep, convocată pentru meciul din Billie Jean King Cup cu Ucraina. Pe site-ul competiției, apare pe locul 58 în lume!

15 Mar 2024 695

Simona Halep a plecat în SUA, pentru turneul de la Miami. „Mă bucur mult că am șansa de a mă întoarce pe teren“

11 Mar 2024 1421

Tribunalul Constanța, termen azi în dosarul în care se cere insolvența SNH Gold Imperial SRL, controlată de Stere Halep, tatăl Simonei Halep

10 Mar 2024 988