Sport

Fotbal feminin Selena SN Constanta, pe locul trei la Cupa Unirii, de la Tulcea. Alexandra Boboc, cea mai tehnică jucătoare (galerie foto)

Asociaţia Club Sportiv Municipal Delta Tulcea, în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal Tulcea, a organizat prima ediţie a Cupei Unirii la fotbal feminin, proiect ce a beneficiat de o cofinanţare din partea Primăriei Tulcea şi a Consiliului Local Tulcea.
 
La competiţia organizată la Complexul sportiv Grand Arena din Tulcea au fost invitate şi au participat echipa feminină Under-12 a clubului Selena SN Constanţa (antrenoare, Niculina Radu și Diana Gidu), precum şi echipele şcolilor „Gheorghe Banea” din Măcin (prof. Mihai Teoharidis) şi „Generală” din Hamcearca (prof. Sica Mihail), alături de gazda competiţiei, echipa feminină U-12 a Asociaţiei Club Sportiv Municipal Delta Tulcea (antrenor Costică Karamihai).
 
Clasamentul final a fost următorul: 1. Școala Gheorghe Banea Măcin, 2. Școala Hamcearca, 3. Selena SN Constanța, 4. ACSM Delta Tulcea. Rezultate: semifinala 1 - ACSM Delta Tulcea - Școala Hamcearca 0-3 (0-2), semifinala 2 - Școala „Gheorghe Banea” Măcin - Selena SN Constanța 3-1 (1-1), finala mică - ACSM Delta Tulcea - Selena SN Constanța 0-5 (0-4), finala mare - Școala Hamcearca - Școala Gheorghe Banea Măcin 1-6 (0-3).
 
La meciurile disputate a asistat şi inspectorul şcolar sportiv Alice Szuhanski, iar la festivitatea de premiere au fost prezenţi din partea Primăriei Municipiului Tulcea, viceprimar Andaluzia Luca, iar din partea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Tulcea, Irinel Călin, secretar general, delegat din partea preşedintelui Petre Badea, la ora desfăşurării competiţiei fiind observator de joc al meciului Farul Constanţa - Rapid Bucureşti.
 
„Nu mă aşteptam să văd fete atât de talentate la fotbal iar două dintre ele, una de la Măcin şi alta de la Constanţa, cred că ar putea juca oricând şi într-o echipă de băieţi. Mi-a plăcut foarte mult determinarea cu care au jucat toate fetele şi dacă au fost şi lacrimi pentru cele care au pierdut se vede treaba că au jucat cu dăruire şi dorinţă de a câştiga. Motiv pentru care merită toată aprecierea mea, în special fetele noastre de la Tulcea”, a declarat Andaluzia Luca.
 
Pe lângă cupele oferite celor patru echipe prezente la această competiţie, organizatorii au mai oferit şi premii individuale. Astfel, titlul de cea mai tehnică jucătoare a fost acordat Alexandrei Boboc, de la Selena SN Constanța iar titlul de golgeter şi cea mai bună jucătoare Mirunei Ioan-Lungu, de la Şcoala Ghe. Banea Măcin.
 
„Chiar dacă nu am fost prezent la meci fiind desemnat de conducerea Federaţiei Române de Fotbal observator la un important meci de Liga a II-a, câştigat de dobrogenii noştri de la Farul Constanţa împotriva unui simbol al fotbalului românesc, Rapid Bucureşti, mă bucur că două echipe din judeţul nostru au jucat finala cupei. Asta însemnă că avem potenţial în fotbalul feminin şi vom sprijini mai mult de acum încolo orice competiţie ce implică fetele care aleg acest sport, cel mai popular de pe planetă” a declarat Petre Badea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Tulcea.  
 
Citește și:
 
Fotbalistele din echipa Under-15 a Selenei SN Constanţa sunt pe primul loc în campionat (galerie foto)

Fotbalistele Izabela Vintilă şi Mădălina Grecu, de la Selena SN Constanţa, în pregătire cu Naţionalele României, la Tărlungeni (galerie foto)

Peste 30 de fotbaliste s-au pregătit la Costineşti, în proiectul „Fotbal şi Feminitate“. Două dintre fete au fost din Constanţa (galerie foto)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bani de la Consiliul Local pentru cluburi sportive din Constanța. Premieri și suplimentare de fonduri (documente)

28 Oct 2019 1016

Liga I, fotbal feminin Prima etapă, prima victorie pentru constănțencele de la Selena SN

31 Aug 2019 894

Fotbalistele de la Selena SN Constanţa, debut cu dreptul în Liga 1 (galerie foto)

27 Aug 2019 678

Fotbalistele de la Selena SN Constanţa încep meciurile din Liga 1. Debutul e pe teren propriu

23 Aug 2019 1317

Echipa de fotbal feminin Selena SN Constanţa a promovat în Liga 1

21 May 2019 976

Fotbalistele din echipa Under-15 a Selenei SN Constanţa sunt pe primul loc în campionat (galerie foto)

22 Nov 2018 1294

Fotbalistele Izabela Vintilă şi Mădălina Grecu, de la Selena SN Constanţa, în pregătire cu Naţionalele României, la Tărlungeni (galerie foto)

22 Aug 2018 815

Fotbaliste la Selena SN Constanţa Mădălina Grecu, Andreea Novac şi Izabela Vintilă, convocate la echipa naţională

31 Jul 2018 826

Peste 30 de fotbaliste s-au pregătit la Costineşti, în proiectul „Fotbal şi Feminitate“. Două dintre fete au fost din Constanţa (galerie foto)

12 Jul 2018 1024

Niculina Radu, de la Selena SN Constanţa, membră și în noua comisie pentru fotbal feminin a FRF (galerie foto)

27 Jun 2018 1023

Fotbalistele de la Selena SN Constanţa, primul eşec în campionat. Acasă, în derby-ul cu Universitatea Galaţi

22 May 2018 1173

Intrare liberă Derby-ul pentru promovare Selena SN Constanţa - Universitatea Galaţi se joacă pe stadionul „Farul“! (galerie foto)

17 May 2018 1848

Fotbalistele de la Selena SN joacă la Constanţa derby-ul campionatului, cu Universitatea Galaţi (galerie foto)

15 May 2018 2089

Adina Elena Duță, din Răzoarele O fotbalistă de la Selena SN Constanța a obținut nota 10 la examenul de arbitri (document)

27 Dec 2017 8457

Fotbalistele de la Selena SN Constanţa, înfrângere în Cupa României

07 Dec 2017 924