Fotbalist cu alură de fotomodel Un fost junior al lui Panathinaikos Atena dă probe la FC Farul (galerie foto)

FC Farul testează în această perioadă un portar grec, Giorgios Barolas, în vârstă de 20 de ani, care a jucat ultima dată la o echipă din a treia divizie a ţării sale, Atromitos Piraeus. Goal-keeper-ul de 1,85 m înălţime a început fotbalul la Academia de copii şi juniori a clubului Panathinaikos Atena, unde a fost coleg cu unul dintre fotbaliştii actuali ai celebrului club elen.
 
În repriza a doua a meciului amical cu CFR Constanţa, în poarta Farului a apărut un chip nou. Un fotbalist grec, care încearcă să-i impresioneze zilele acestea pe tehnicienii Farului, Ion Răuţă şi Gică Mina, care îl evaluează cu ochi de experţi, ambii fiind foşti portari! Jucătorul elen s-a născut pe 7 ianuarie 1993, într-un sătuc din apropierea oraşului Halkida (aflat la 78 km distanţă de capitala Atena). Astfel că micului Giorgios nu i-a fost greu să ajungă, la vârsta de şapte ani, la Academia de fotbal a lui Panathinaikos Atena. La 11 ani, a fost distribuit de antrenor în poartă şi acolo a rămas până astăzi. Giorgios a evoluat şi într-o selecţionată a regiunii, iar apoi la echipa Evia Halkida (cu care a promovat din Liga a 4-a în Liga a 3-a). La Farul a venit de la o altă formaţie din eşalonul trei, Atromitos Piraeus, iar unul dintre cei care au mijlocit sosirea sa la Constanţa este şi Costi Bârbora, fost jucător al Farului, care are cunoştinţe în Grecia.

Primul test pe care l-a dat Giorgios la echipa constănţeană, amicalul cu CFR (în care a jucat din minutul 50), nu a fost concludent, în condiţiile în care fotbalistul a mers peste o zi cu autocarul pe ruta Atena - Constanţa, iar la ora meciului era dominat de o stare de oboseală. „N-am găsit cursă aeriană pentru ziua respectivă, aşa că am fost nevoit să vin cu autocarul. Am fost foarte obosit la meci. Oricum, prima impresie despre Constanţa şi Farul a fost foarte bună. Băieţii m-au primit cu căldură. Sper să-i conving pe antrenori că merit să rămân la această echipă. Este o oportunitate excelentă pentru mine. Am aflat multe lucruri şi de la un fost coleg de şcoală de-al meu, care studiază medicina la Constanţa. Mi-a vorbit frumos atât despre echipă (una de tradiţie în România, cu suporteri înfocaţi), cât şi despre oraş”, a declarat Georgios Barolas. „Îl vom urmări şi zilele următoare, pentru a vedea dacă ne poate ajuta”, a spus şi Ion Răuţă, antrenorul principal al Farului.
 
Antrenat de două legende ale Greciei
 
Portarul are un frate mai mic, Andreas, în vârstă de 13 ani, care i-a urmat exemplul şi s-a făcut şi el fotbalist. Mai mult, el este tot goal-keeper, la Academia lui Panathinaikos, dar joacă şi în echipa reprezentativă a regiunii. Cât timp a activat în sectorul juvenil al lui „Pana”, Giorgios a fost coleg cu unul dintre actualii echipieri ai clubului din capitala Greciei, fundaşul stânga de 19 ani Diamantis Chouchoumis. Giorgios se mândreşte şi cu faptul că a fost antrenat de doi dintre portarii de legendă ai Greciei, Panagiotis „Takis” Ikonomopoulos şi Panagiotis Kelesidis. „Ikonomopoulos a fost portarul lui Panathinaikos din acea faimoasă finală de cupă europeană de pe Wembley, de pe 2 iunie 1971, pierdută de noi cu 0-2 în faţa lui Ajax Amsterdam. Kelesidis a jucat pentru Olympiakos şi a fost unul dintre cei mai buni goal-keeperi ai Greciei. Am învăţat multe de la ei”, a spus Giorgios.
 
L-a vrut şi Săgeata
 
Giorgios Barolas a spus că miercuri, în ziua când a ajuns la Constanţa, a aflat că un conaţional de-al său, şi portar pe deasupra (Leonidas Panagopoulos), evoluează la Săgeata Năvodari. „Îi urez lui Leonidas toate cele bune. Poate că ne vom întâlni zilele următoare. Nu mă aşteptam ca doi jucători greci să se afle atât de aproape unul de altul”, a spus Giorgios. Primul prilej de întâlnire e meciul Săgeata - Oţelul Galaţi, din etapa a 12-a a Ligii 1, care se joacă pe stadionul „Farul” din Constanţa, luni, 28 octombrie, de la ora 20.30. Barolas a dezvăluit că, în urmă cu o lună, a existat un interes al Săgeţii pentru el, echipa din Năvodari dorindu-l atunci la probe.

Georgios a vorbit şi de barajul pentru Campionatul Mondial din 2014, care va opune echipele României şi Greciei. „Am aflat cu ce adversar a picat Grecia pe când eram în drum spre România. Am crezut că-mi face cineva o glumă. Echipa ţării mele să joace cu reprezentativa ţării în care eu mergeam! E greu de prezis cine va avea câştig de cauză. Grecia e foarte bună în apărare, dar nu marchează uşor, deşi în atac are jucători valoroşi precum Samaras şi Mitroglou. De cealaltă parte, România stă bine în ofensivă, dar mai slab în defensivă, cu toate că în poartă e Tătăruşanu, foarte bun. Cred că vor fi două meciuri închise, cu puţine goluri”, a apreciat Giorgios, care a jucat şi fotbal pe plajă, dar se descurcă foarte bine şi la volei.
 

Ce are tatuat pe umăr
 

Fotbalistul grec este o persoană credincioasă, astfel că şi-a tatuat pe umărul drept o imagine cu Iisus Hristos. De asemenea, pe piciorul drept are un mesaj în limba italiană, de aceeaşi factură: „Ajută-te singur, iar Dumnezeu te va ajuta”. Pe ceafă şi-a tatuat o cruce cu iniţialele tuturor membrilor familiei sale, iar al patrulea tatuaj e pe antebraţul stâng, tot un mesaj.

 
Şedinţe foto în Grecia
 
Atrăgător ca bărbat, Giorgios Barolas ar putea face carieră şi ca fotomodel. De altfel, el a participat la câteva şedinţe foto în Grecia, la invitaţia câtorva prieteni ai săi, dar a spus că totul a fost la nivel amator, ca o distracţie. „Nu se poate spune că sunt un model”, arată portarul grec.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.