Fotbalistele de la Farul Constanța debutează în campionat. Obiectivul este promovarea imediată în Liga 1

Sursa foto: captură Farul TV
 
  • Stadionul SNC din Constanța găzduiește duminică meciul Farul Constanța - CS Nicu Gane Fălticeni.
  • De pregătirea formației de pe litoral se ocupă fostul jucător Ionuț Florea, care este ajutat pe banca tehnică de antrenorul secund Marius Cojocaru și de preparatorul fizic Cristina Bujin.
  • Jucătoarea Maria Popa este sigură că Farul își va îndeplini obiectivul și va accede în primul eșalon la finele sezonului.      

Echipa feminină a Farului Constanța debutează duminică, 28 august, în sezonul 2022/2023 al Ligii a 2-a, întâlnind pe teren propriu CS Nicu Gane Fălticeni.

Partida este găzduită de stadionul SNC din Constanța, de la ora 11.00. Această formație marchează o premieră în istoria clubului de fotbal de pe litoral, care n-a mai avut până acum echipă de fete. De pregătirea formației se ocupă fostul jucător Ionuț Florea, care este ajutat pe banca tehnică de antrenorul secund Marius Cojocaru și de preparatorul fizic Cristina Bujin, fostă atletă de performanță, participantă la Jocurile Olimpice din 2016, dar și profesor de atletism la CSS1 Constanța. Fotbalistele de la Farul au ca obiectiv promovarea imediată în Liga 1.
 

„Gândurile sunt întotdeauna către victorie“

 
„Gândurile clubului Farul, fie că e vorba de echipa mare, fie că e vorba de fotbal feminin, sunt întotdeauna către victorie. Obiectivul nostru e de 200% promovare. Nu există altă variantă. Este ceva nou pentru noi și încercăm să ne adaptăm, ușor - ușor, cerințelor fotbalului feminin. Sperăm că vom avea rezultatele cele mai bune. Am preluat echipa de la Selena SN Constanța. E un nucleu de jucătoare tinere (născute în 2004, 2006, 2007), cu calitate, dar, având ca obiectiv promovarea încă din primul an, încercăm să întregim lotul cu jucătoare experimentate. Pentru promovare, e nevoie și de acestea, care să le tragă după ele pe cele tinere“, a declarat pentru Farul TV Ionuț Florea, care este și selecționerul echipei naționale de fotbal pe plajă a României, dar are experiențâ și la nivel de fotbal juvenil, de seniori și la fotbal în sală.
 
Joi, Farul a anunțat că a obținut semnăturile a două fotbaliste importante, cu un CV bogat în fotbalul românesc și international, Andreea Laiu (atacant) și Nicoleta Deca (mijlocaș ofensiv).
 

„Vrem să dominăm în joc și să avem personalitate“

 
„Îmi plac provocările. Având experiență la fotbalul de băieți la sală, la copii, la seniori, pe plajă, am o dorință foarte mare să fac performanță și la fotbal feminin. Nu evit să spun că e ceva nou și pentru noi, Farul Constanța, dar, cu răbdare, cred că vom obține rezultate și la feminin. Avem patru - cinci săptămâni de când lucrăm împreună și încep să imprim conceptul Academiei Hagi și al Farului Constanța. Trebuie să avem același concept ca echipa mare. Vrem să dominăm în joc și să avem personalitate. Așteptăm în număr mare suporterii alături de noi. Și fetele au nevoie de sprijinul fanilor. Ce pot să promit e că fotbalul feminin la Constanța, la Farul, va avea rezultate și vom juca toate meciurile la victorie“, a mai spus Ionuț Florea, potrivit sursei citate.
 

„Și noi putem juca la fel de bine ca băieții“      

 
Jucătoarea Maria Popa este sigură că Farul își va îndeplini obiectivul și va accede în primul eșalon la finele sezonului.      
 
„Începem cu obiectivul de a promova în Liga 1. Ne pregătim foarte bine pentru a îndeplini acest țel și cu siguranță vom reuși să promovăm în prima ligă. Avem și jucătoare tinere în lot, dar vor căpăta experiență de la antrenament la antrenament. Muncim, iar rezultatele vor veni pe parcurs. Totul va fi foarte bine. Eu am început să joc fotbal la 12 ani. Acesta e al șaptelea an de când sunt la Constanța și am multe momente plăcute. Eu cunosc bine adversarele și echipele. Sunt câteva formații care ne pot pune probleme în lupta pentru promovare, dar eu zic că suntem, destul de bine pregătite și vom reuși să ne îndeplinim obiectivul. Sunt păreri și păreri despre fotbalul practicat de fete. Unii se miră, dar eu zic că și noi putem juca la fel de bine ca băieții. Ne dorim să evoluăm cu cât mai mulți spectatori în tribună. Îi așteptăm pe fani cu mare drag la meciul cu Fălticeni, să sărbătorim împreună prima victorie“, a menționat Maria Popa.  
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

 
Citește și:
 
Echipă feminină, în premieră, la Farul Constanța. Cine este antrenor. Preparator fizic, o participantă la Jocurile Olimpice


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Farul Constanța Halterofilii au urcat pe podium la Naționalele de juniori 2 (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 218

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 937

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 575

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 393

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 2796

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1657

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 631

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1320

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 785

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 902

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 772

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1475

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1137

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 963

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 681