Fotbalistele de la Farul Constanța vor să facă o figură frumoasă în Liga Campionilor. „E o nouă provocare“ (GALERIE FOTO)

  • Echipa feminină Farul Constanța a devenit campioană a României din postura de nou promovată în Superligă.
 
După ce a realizat marea performanță a cuceririi titlului de campioană a României (la primul an de prezență în Superligă), echipa feminină de fotbal Farul Constanța speră să aibă rezultate frumoase și în Liga Campionilor.
 
După triumful din campionat, jucătoarele pregătire de Raluca Sîrghe-Simes au o nouă provocare în față, cupele europene. „În Liga Campionilor, e o nouă provocare, dar provocări au fost de la început de când clubul a preluat echipa de fotbal feminin. Anul trecut, am promovat din Liga a 2-a în Liga 1, anul acesta, la prima apariție a Farului pe prima scenă, am reușit să câștigăm campionatul. Sperăm să facem o figură frumaosă și în cupele europene, să ne ridicăm la nivelul echipelor pe care le vom întâlni. Acestea au mai multă experiență în fotbalul feminin, dar, de ce nu, vrem să ne calificăm în grupele Ligii Campionilor, obiectivul la care tindem cu toții cei care ne-am apucat de acest proiect. Sperăm să-l ducem la capăt încununat cu succes“, a declarat Dorel Zaharia, managerul echipei feminine a Farului.
 
„În Liga Campionilor e altceva“
 
„Ne bucurăm de ce am realizat în acest sezon, iar apoi ne vom gândi la Liga Campionilor“, a spus și mijlocașul Ioana Bortan. „Cucerirea titlului de campioană a fost un prim pas, în Liga Campionilor e altceva, știu care e nivelul, căci am avut oportunitatea de a juca de atâtea ori. Ne-am îndeplinit obiectivul. Mai avem un meci la Timișoara, după care urmează o pauză binemeritată, în care să ne încărcăm cu dispoziție bună și cu relaxare. Apoi va trebui să muncim mult mai mult, câci în Ligă va fi infinit mai greu“, a declarat portarul Mirela Popa - Ganea. „Acum toate gândurile noastre se duc la Liga Campionilor. Vrem să ne prezentăm cât mai frumos și să reușim să câștigăm meciuri“, a menționat atacantul Ioana Stancu. „Suntem conștiente că va fi greu în Liga Campionilor, dar ne vom strădui și vom arăta doar rezultate bune“, a punctat fundașul Felicia Guțu.  
 
Mirela Pop-Ganea, revenire de bun augur
 
Fotbalistele de la Farul au primit trofeul de campioane după meciul de pe teren propriu cu Csikszereda Miercurea Ciuc, câștigat cu 1-0. În această partidă, Mirela Pop-Ganea a revenit pe teren după o lungă pauză și a avut mai multe intervenții inspirate, prin care a păstrat intactă poarta.
 
„Este un sentiment minunat, diferit, mai ales pentru mine, la primul meci oficial după atâta pauză. Sunt foarte fericită că am reușit să ajut echipa și în mod direct, la firul ierbii. Nu mi-am făcut decât datoria, misiunea portarului e să nu primească gol. Nu mă simt foarte special pentru asta, a fost datoria mea să țin poarta curată. De-a lungul sezonului, a fost o muncă dificilă, asiduă. Un campionat foarte disputat, deoarece se știe că în play-off am plecat cu un deficit de nouă puncte. Dar ne-am ridicat la nivelul așteptărilor, ale noastre în primul rând, dar și ale celorlalți“, a punctat portarul.
 
„Să nu uităm că Farul suntem toți“

 
Dorel Zaharia a subliniat că Farul a crezut în șansa sa până la sfârșit, în ciuda distanței mari la care se afla la startul turneului play-off față de Politehnica Timișoara.
 

„A fost un sezon greu, muncit, am luptat până la final, crezând în șansa noastră, cu toate că am terminat campionatul regulat la o distanță de nouă puncte față de Timișoara. Am sperat la acest titlu și până la urmă l-am câștigat. Toți cei din jurul echipei am crezut în acest obiectiv. Sperăm ca de acum încolo să-i obișnuim pe constănțeni, pe dobrogeni, cu performanțe, să fie mândri de acest club. Anul trecut, am ieșit campioni la masculin, acum la feminin. Vrem să-i bucurăm în continuare. Să nu uităm că Farul suntem toți, astfel că toată Dobrogea trebuie să fie alături de acest club. A fost o provocare pentru mine, fotbalul feminin e încă la început în România ca performanță. Sperăm să acumulăm cât mai multă experiență, astfel încât performanțele noastre să fie cât mai mari de acum încolo“, a punctat Dorel Zaharia. 
 
„Trebuia să demonstrăm că suntem o adevărată campioană“
 
„Este un vis devenit realitate. E tot ce mi-am dorit de când am venit la Constanța. Am avut speranța cuceririi immediate a titlului, pentru că știam cât de bune și de pregătite sunt fetele. M-am gândit de la început să ne batem la campionat. Mă bucur că prima dată când am revenit după accidentare a fost meciul în care am ridicat trofeul!“, a spus Ioana Stancu.   
 
„Sunt sentimente de bucurie, emoții fantastice. Toate ne-am dorit aceasta. În ultima partidă pe teren propriu din acest sezon (n.r. cu Csikszereda), nu am mai avut presiune și cred că am făcut un meci bun“, a arătat Felicia Guțu.
 
„Pentru noi era important să facem un meci bun, frumos. Era atâta lume alături de noi și trebuia să demonstrăm că suntem o adevărată campioană“, a spus și Ioana Bortan.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Farul Constanța)
            
Citește și:

LIVE TEXT. Sărbătoare pe litoral
Fotbalistele de la Farul Constanța au primit trofeul de campioane (GALERIE FOTO+VIDEO)
 

Fotbal
Campioanele de la Farul Constanța au dansat și au cântat la vestiare pe melodia „Made in Romania“ (VIDEO)

 
Farul Constanța
Campioanele României, petrecere de titlu, la Iaki. Pe locul întâi și la distracție! (GALERIE FOTO + VIDEO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O firmă controlată de Tiberiu Curt, vicepreședintele de la Farul Constanța, și-a schimbat sediul social

13 Jun 2024 67

Farul Constanța „Marinarii“ au efectuat vizita medicală și încep pregătirea. Trei amicale confirmate (GALERIE FOTO)

13 Jun 2024 303

Meciul aniversar Farul 2001 - SSC Farul 2016 Petre Grigoraș - „Sunt amintiri care rămân, indiferent câți ani trec“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

13 Jun 2024 418

Constanța. Doliu în fotbal A murit, la 97 de ani, Gogu Cojocaru, marcatorul primului gol al litoralului în Divizia A

12 Jun 2024 1332

Atacantul Gabriel Iancu, transferat de Farul Constanța

12 Jun 2024 654

Kevin Boli nu mai este jucătorul Farului Constanța

12 Jun 2024 619

Farul Constanța s-a despărțit de jucătorul Amine Benchaib

12 Jun 2024 518

Alesia Nicol Dincă-Vuia, un nou transfer la Farul Constanța, campioana României

12 Jun 2024 642

CSM Constanța Fosta gimnastă, campioană, Melisa Orazacai face acum box, aspirând la medalii și în „ringul magic“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Jun 2024 1836

Fotbalista Ioana Bortan și-a prelungit contractul cu Farul Constanța

11 Jun 2024 556

Farul Constanța, anunț important despre abonamentele pentru sezonul 2024/2025

10 Jun 2024 1017

Editorial Când David îl învinge pe Goliat, victoria e cu atât mai frumoasă

09 Jun 2024 953

Navomodelism Constanța La 88 de ani, Iuliu Ludoșanu continuă să obțină medalii. Plachetă onorifică pentru decanul de vârstă al echipei CS Farul! (GALERIE FOTO)

09 Jun 2024 769

Campioana Farul Constanța a transferat-o pe Ioana Bălăceanu, componentă a Naționalei României

09 Jun 2024 762

Scrimă Prima ediție a Memorialului „Elena Buhaiev“, la Constanța (GALERIE FOTO)

09 Jun 2024 612