Frații Marica și Țiripan, din nou pe podium Probele de aruncări, afacere în familie pentru două perechi din atleți gemeni din Cernavodă (GALERIE FOTO)

 
 

 
  • La Naționalele de la Arad, Bogdan Marica s-a impus la aruncarea discului, iar Alexandru Marica a câștigat proba de aruncare a suliței.
  • La o altă competiție, în București, pe lângă gemenii Marica, au urcat pe podium și gemenii Țiripan, dar și un alt mic sportiv pregătit de Vicențiu Culea la Axiopolis Cernavodă, Mario Apipie.
  • La copii 3, Andrei, Ionuț și Mario au monopolizat podiumul la aruncarea greutății.
 
Cele două perechi de frați gemeni, atleți, pe care-i pregătește Vicențiu Culea la Axiopolis Cernavodă în probe de aruncări, continuă urcușul pe scara performanței. Alexandru și Bogdan Marica și Andrei și Ionuț Țiripan au urcat pe podium și la ultimele două competiții la care au participat.
 
Este vorba de etapa finală a Campionatului Naţional de Iarnă - Aruncări Lungi, competiție rezervată cadeților (Under-18), juniorilor 3 (Under-16) și copiilor 1 și 2, desfășurată pe stadionul „Gloria“ din Arad, și de etapa întâi a Campionatului National de copii 1 și 2, de la București. La Naționalele de la Arad, gemenii Marica au obținut patru medalii (două de aur, una de argint și una de bronz). Bogdan Marica s-a impus la aruncarea discului (la care Alexandru a obținut argintul), iar acesta a câștigat (cu o aruncare de peste 30 de metri) proba de aruncare a suliței, la care Bogdan a obținut medalia de bronz. „Iată că și în orașul nostru se poate face performanță. Trebuie doar să vrem, să încurajăm și să susțimem copiii care au calități sportive. Să reamintim faptul că acești sportivi sunt campioni naționali la proba de disc și pe anul 2021, tot la Arad. Titlurile se impart între cei doi frați gemeni și la greutate. Ca îndrumător in drumul foarte lung al performannței, sunt foarte mulțumit și mândru de ceea ce putem face în echipă, sunt copii foarte muncitori și plini de vise. Mulțumesc, Alex, mulțumesc, Bogdan, pentru efortul depus și pentru perseverența voastră!“, a fost mesajul lui Vicențiu Culea, care și el e un performer în probele de aruncări, la veterani. Bogdan și Alexandru Marica au împlinit recent vârsta de 13 ani. 
 
Au monopolizat podiumul    
 
Înainte de campionatul de la Arad s-a desfășurat competiția din capitală, la care, pe lângă gemenii Marica, au urcat pe podium și gemenii Țiripan, dar și un alt mic sportiv pregătit de Vicențiu Culea la Axiopolis Cernavodă, Mario Apipie. Astfel, la copii 3, Andrei, Ionuț și Mario (fiecare, în vârstă de zece ani) au monopolizat podiumul la aruncarea greutății, astfel: locul 1 - Andrei Țiripan (11,40 m), locul 2 - Mario Apipie (10,68 m), locul 3 - Ionuț Țiripan (9,97 m). A doua zi, a venit rândul gemenilor Marica să urce pe podium, la aruncarea greutății (3 kg) categoria de vârstă copii 1. Alexandru Marica s-a clasat pe prima poziție, cu 13,59 m, iar Bogdan Marica a fost al doilea, cu 12,44 m.
 
Obiectiv îndeplinit
 
„Munca noastra a fost confirmată și de data aceasta! Săptămâna viitoare, vom face deplasarea la Arad, unde vom participa la Campionatul Național de aruncări lungi, grupa Copii I, Alexandru Marica fiind deținătorul, din anul 2021, al titlului de campion național la aruncarea discului, iar fratele său, Bogdan, deținând titlul de vicecampion al României. Sperăm să păstrăm aceste titluri la Cernavodă și vom încerca în același timp să abordăm și proba de aruncare a suliței! Să-i felicităm și să le urăm succes, pe viitor, pe drumul performantei, acestor copii!“, spunea, după întrecerea din București, Vicențiu Culea, iar planurile sale și ale copiilor s-au îndeplinit apoi la Arad. „Suntem cu toții o familie unită. Important e să fim noi pe podium, nu contează ordinea“, a mai spus antrenorul copiilor.  
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Vicențiu Culea)
 
Citește:
 
Tort cu campioni pentru gemenii Alexandru și Bogdan Marica
„Să ajungă pe cele mai înalte podiumuri mondiale!“

 
Atletism
Două perechi de gemeni din Cernavodă, dar și alți copii, rezultate bune la „Cupa de Iarnă“, de la Bacău (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Axiopolis Cernavodă. Atleții Alexandru și Bogdan Marica Frați gemeni, pe primele două locuri la etapa întâi a Campionatului Național (DOCUMENT)

09 Feb 2024 1239

„La Mulți Ani, campionii mei!“ Tort în formă de cupă pentru gemenii Alexandru și Bogdan Marica, atleți la Axiopolis Cernavodă (GALERIE FOTO)

24 Mar 2023 3696

Alexandru Marica, de la Axiopolis Cernavodă, și echipa CSS Medgidia, aur la Naționale. Județul Constanța a cucerit și alte medalii (GALERIE FOTO + DOCUMENTE)

22 Apr 2022 2808

Atletism Două perechi de gemeni din Cernavodă, dar și alți copii, rezultate bune la „Cupa de Iarnă“, de la Bacău (GALERIE FOTO)

22 Dec 2021 4478

„Doi copii minunaţi şi discurile lor zburătoare!” Gemenii Alexandru şi Bogdan Marica, din Cernavodă, aur şi argint la Naţionale

06 Apr 2021 5234