​Furtună la Constanţa! Ce spune Ciprian Marica despre zvonurile privind plecarea sa de la FC Farul şi fuziunea cu FC Viitorul

  • Fostul fotbalist a postat pe pagina sa de Facebook o imagine cu echipa, însoţită de un singur cuvânt, „Mulţumesc!”.
  • În aceeaşi zi, seara, în studioul Digi Sport, jurnalistul Decebal Rădulescu a adus în discuţie un „zvon”, referitor la Ciprian Marica, FC Farul şi FC Viitorul.
  • În mediul virtual, comentariile în rândul suporterilor vizavi de o eventuală plecare a lui Marica de la Farul şi de o eventuală fuziune între Farul şi Viitorul au fost şi pro, şi contra.
 
O postare pe Facebook a lui Ciprian Marica şi o discuţie la Digi Sport, după meciul Chindia Târgovişte - FC Viitorul, a declanşat o adevărată „furtună” la Constanţa, în rândul suflării fariste, fanii dând frâu liber supoziţiilor şi speculaţiilor asupra a două evenimente care ar fi putut avea loc: plecarea de la FC Farul a fostului internaţional şi o fuziune a grupării „alb-albastre” cu FC Viitorul!
 
Vineri, fostul fotbalist a postat pe pagina sa de Facebook o imagine cu echipa, însoţită de un singur cuvânt, „Mulţumesc!”, ceea ce pentru unii a echivalat cu un mesaj de despărţire a lui Marica de club, la trei ani de când a demarat implicarea sa la Farul. În aceeaşi zi, seara, după partida pe care FC Viitorul a câştigat-o în deplasare cu 2-0 contra Chindiei Târgovişte, în etapa a opta a turneului play-out din Liga 1, în studioul Digi Sport, jurnalistul Decebal Rădulescu a adus în discuţie un „zvon”, referitor la Ciprian Marica, FC Farul şi FC Viitorul.   
 

„Ar fi o bombă asta şi pentru Hagi, şi pentru sufletul lui”   

 
„Vreau să o luaţi cu titlu de zvon deocamdată, nu e verificată informaţia mea. Am auzit că ar fi foarte posibil ca Marica să renunţe la Farul Constanţa şi foarte posibil ca Hagi să preia Farul într-o fuziune cu Viitorul Constanţa. Repet, luaţi-o cu titlu de zvon, dar nu e imposibil să se întâmple asta, într-un viitor relativ apropiat. Ceea ce pare perfect verosimil din punctul meu de vedere, cu implicarea autorităţilor locale. Ar fi o bombă asta şi pentru Hagi, şi pentru sufletul lui. Dacă s-ar face aceasta, vin şi autorităţile locale, dar, pentru că e Gică Hagi, vin şi privaţi alături de el. Ar putea fi un conglomerat”, a precizat Decebal Rădulescu, la emisiunea „Digi Sport Special“.
 

Fanii au ţinut spiritul farist în viaţă

 
Toate acestea au alimentat discuţiile la Constanţa în rândul fanilor vizavi de viitorul FC Farul, echipă care joacă în Liga a 2-a, dar dorinţa arzătoare e ca „marinarii” să revină în Liga 1, de unde au retrogradat la finele sezonului 2008/2009 şi nu s-au mai întors de atunci în primul eşalon. Mai mult, clubul a trecut şi printr-un faliment, iar spiritul farist a fost ţinut în viaţă de suporteri, care au plecat din Liga a 4-a, în 2016, cu o formaţie pe care au înfiinţat-o, SSC Farul Constanţa. Ulterior, în iulie 2019, Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat ca SSC Farul să joace sub denumirea mărcii FC Farul Constanţa 1920, brand câştigat la licitaţie de Ciprian Marica în 2018.
 

„Eu nu mi-am condus viaţa după zvonuri sau dezmințiri“

 
În mediul virtual, comentariile în rândul suporterilor vizavi de o eventuală plecare a lui Marica de la Farul şi de o eventuală fuziune între Farul şi Viitorul au fost şi pro, şi contra. Tot pe reţelele de socializare fostul fotbalist a venit cu două mesaje. La postarea cu echipa şi cu „Mulţumesc!”, a adăugat apoi, spre lămurire: „Dragii mei prieteni, reali sau virtuali. De la un gest normal, de mulțumire pentru toți cei care au dus greul unui sezon ciudat, fani, conducere, echipa, jucători, familia Farul Constanța, s-a creat o isterie media pe baza unui zvon. Eu nu mi-am condus viaţa după zvonuri sau dezmințiri. Revin la familia Farul. Dacă voi avea ceva să comunic membrilor acestei familii, să fiți siguri că primii cărora mă voi adresa vor fi chiar oamenii care vor ca și mine să ducem Farul la nivelul aspirațiilor noastre. Nu în presă, nu pe rețele de socializare, ci faţă în faţă, ca și până acum!”, a precizat Ciprian Marica.
 

„Nu renunţ la niciun proiect început”

 
Un alt mesaj al acestuia, pe aceeaşi temă, a fost: „Nu am comentat niciodată zvonuri. Vorbim discuţii, cum se spune, în momentul de faţă. Nu renunţ la niciun proiect început, dimpotrivă, încerc să le dezvolt cu profesionalism. Nu va fi nicio preluare, nici nu înţeleg ce înseamnă termenul ăsta în fotbal”. Din cealaltă parte, de la FC Viitorul, nu a venit nicio reacţie oficială, conducătorii clubului (care e implicat în lupta pentru menţinerea în Liga 1) dorind probabil să menţină o concentrare deplină în rândul echipei înaintea meciului foarte important cu Astra Giurgiu, din ultima etapă a turneului play-out. Partida Viitorul - Astra se joacă miercuri, 19 mai, de la ora 18.30. 
 

Ianis Zicu şi-a încheiat contractul cu Farul

 
În sezonul recent încheiat al Ligii a 2-a, FC Farul s-a clasat pe locul întâi în turneul play-out, fiind în cărţi până în ultima etapă a sezonului regular pentru calificarea în play-off şi intrarea, implicit, în lupta pentru promovare. „Marinarii” au ratat accederea în play-off la mustaţă, clasându-se primii sub linie, pe şapte, la egalitate de puncte însă cu echipele de pe poziţiile cinci şi şase. După meciul cu U Cluj, penultimul din play-out, pierdut de Farul la Constanţa cu 1-3, Ianis Zicu a anunțat că, după încheierea campionatului, la expirarea contractului său, nu va mai continua ca antrenor al FC Farul. Ulterior, după ultima partidă din sezon, 2-1 în deplasare cu Pandurii Lignitul Tg. Jiu, Ianis Zicu s-a mărginit să spună, în ce priveşte viitorul său, doar că a început oficial vacanța. „Cu toții intrăm în vacanță acum, terminăm mare parte contractele, și jucătorii, și cei din staff. Suntem oficial în vacanță și așteptăm să vedem ce o să se întâmple cu viitorul fiecăruia dintre noi”, a punctat Ianis.   
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
În secţiunea Galerie Foto găsiţi postările lui Ciprian Marica vizavi de zvonurile care au apărut.          
Sursa foto: ZIUA de Constanţa şi Facebook (Ciprian Marica)
 
Citeşte şi:
 
Imagini de la eveniment
Ciprian Marica și-a prezentat proiectul cu care a venit la Farul Constanța. "2018, un nou început" (galerie foto)


Antrenorul Ianis Zicu şi-a anunţat despărţirea de FC Farul Constanţa

FC Viitorul, victorie mare în deplasare contra Chindiei Târgovişte, liderul din play-out
 

 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ambasadorul Germaniei la București, vizită la Academia Hagi (VIDEO)

18 Mar 2024 1164

Caelia Mamaia SRL, proces cu Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral

14 Mar 2024 809

Ciprian Marica, acționar la Farul Constanța, a rămas fără permisul de conducere. Ce amendă a primit fostul fotbalist

08 Oct 2023 1389

Definitiv! Apele Române au pierdut procesul deschis fostei firme a lui Ciprian Marica. „Instanța nu poate stabili cadrul procesual“

25 Sep 2023 1245

E oficial Marele Rivaldo, acționar la Farul Constanța!. „Cel mai răsunător «transfer» din istorie“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Sep 2023 2041

Caelia Mamaia SRL, fosta firmă a lui Ciprian Marica, dată în judecată de Apele Române! Judecătoria Constanța, decizie definitivă (MINUTA)

08 Sep 2023 900

Caelia Mamaia SRL, fosta firmă a lui Ciprian Marica, în proces cu Apele Române. Anunțul Judecătoriei Constanța

07 Sep 2023 1080

Cum au pierdut Apele Române procesul intentat firmei Caelia Mamaia SRL, deținută până de curând de Ciprian Marica (MOTIVARE)

03 Sep 2023 3376

Firme Constanța Ciprian Marica s-a retras din Caelia-Mamaia SRL! Cui i-a cesionat părțile sociale și pentru ce sumă

01 Sep 2023 5478

UPDATE. Farul Constanța Eric de Oliveira, membru al staff-ului, a suferit un accident vascular cerebral! Mesajul campioanei României

26 Jun 2023 3484

Farul Constanța își amenajează parcarea de la stadion și construiește o cafenea! Răspunsul primit de la Mediu

22 Apr 2023 10766

Farul Constanța va deschide, la City Park Mall, un stand pentru produsele comercializate de club. La baza Academiei Hagi a fost deschisă o cafenea (GALERIE FOTO)

15 Nov 2022 5995

Ciprian Marica, fost fotbalist la Șahtior Donețk „Să ne rugăm pentru pace și pentru toți oamenii din Ucraina!“

26 Feb 2022 2207

Ciprian Marica „Acuzațiile care mi se aduc sunt la limita ridicolului“

24 Jan 2022 3021

Ciprian Marica, după meciul România - Islanda „Am mai trăit un moment negru al fotbalului românesc“

12 Nov 2021 2518