Gemenii Marica, din nou campioni ai României. Aur, argint și bronz pentru cluburile din județul Constanța (GALERIE FOTO)


 
  • Alexandru și Bogdan Marica au cucerit trei titluri de campion național, impunându-se în probele de aruncări în care au concurat.
  • Un alt titlu de campion național a venit la Constanța grație lui Vladimir Fomenko, de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța.
  • Medalii au obținut și CSS Medgidia, și CS Farul Constanța, și CSS1 Constanța.
 
Etapa finală a Campionatului Național de atletism rezervat categoriilor de vârstă copii 1 și 2 s-a disputat la Craiova, iar, ca de obicei, pe podium au urcat și reprezentanții litoralului, sportivi de la cluburi din municipiul Constanța, dar și din județ.
 
Gemenii de la Axiopolis Cernavodă, Alexandru Marica și Bogdan Marica, au cucerit trei titluri de campion național, impunându-se în probele de aruncări în care au concurat. Astfel, Alexandru s-a impus la disc și la greutate, iar Bogdan a obținut aurul la aruncarea ciocanului, cei doi devenind din nou campioni ai României. „Trei probe, trei titluri de campion national“, s-a arătat mulțumit antrenorul atleților, Vicențiu Culea. „Felicitări, Campionii mei! Nu pot descrie în cuvinte cât de mândră sunt de voi! Reușitele voastre binemeritate dovedesc talentul și munca depusă. Vă voi sprijini și vă voi fi alături în orice moment al vieții voastre. Munca voastră, alături de implicarea și profesionalismul deosebit al dlui. antrenor Vicențiu Culea au condus la câștigarea acestor importante trofee din viata voastră! Cu respect, vă mulțumim și vă apreciem efortul!“, este și mesajul mamei gemenilor Marica.
 
Și Vladimir Fomenko e campion
 
Un alt titlu de campion național a venit la Constanța grație lui Vladimir Fomenko, de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța (antrenor, Cătălin Ganera), care a fost cel mai rapid la 200 m garduri și a urcat pe prima treaptă a podiumului. De la LPS, alte medalii au fost puse în vitrine cu trofee de Teodora Dragu (antrenor, Gabriel Zaharia) - argint la 60 m garduri și bronz la 200 m garduri și de Matei Olaru (antrenor, Carmen Botea) - bronz la 200 m garduri. Aproape de medalii au încheiat concursul și Vlad Mititescu (locul 5 la 200 m garduri și la 60 m garduri), iar Matei Olaru a fost al șaselea la 60 m garduri. De asemenea, evoluții apreciate, dătătoare de speranțe pentru viitor, au avut și Sofia Avram, Sophia Rotar și Maria Arachelian (la 200 m garduri și la 60 m garduri).
 
Trei medalii de argint pentru CSS Medgidia
 
Bilanțul CSS Medgidia la întrecerea din Bănie este de trei medalii de argint, două obținute de Karina Gal (dublă vicecampioană națională, în probele de 800 m și 1.500 m), iar una de Iustin Paraschiv Dan (la tetratlon). Și alți copii însă au concurat cu succes, chiar dacă nu au urcat pe podium: Erika Tudor - locul 5 la 200 m garduri, Rebeca Simioncencu - locul 5 la 1.500 m, Maria Bălăceanu - locul 6 la 800 m, Darius Bălăceanu - locul 7 la tetratlon și Azra Seidali - locul 11 la 200 m garduri. „Sezon încheiat cu mare succes pentru CSS Medgidia. Felicitări sportivilor și doamnei profesor Georgescu Andreea!“, se arată pe pagina de Facebook a clubului din Medgidia.
 
CS Farul și CSS1 Constanța, pe podium
 

CS Farul Constanța a cucerit două medalii la Naționalele de la Craiova, ambele prin Alecsandra Scărlătescu (antrenor, Eveline Anca Lisenco), care a obținut bronzul la 80 m și la 200 m. De asemenea, pe podium a urcat și Andreas Vrișcu, de la CSS1 Constanța (antrenori, Coculeana și Ioan Oltean), micul sportiv devenind vicecampion al României la 200 m garduri, la copii 2. Același sportiv s-a clasat și pe poziția a patra la 200 m (cu record personal). La categoria de vârstă copii 2, de la CSS1 Constanța au avut evoluții bune, cu recorduri personale, și alți atleți, precum: Eduard Durău - locul 4 la lungime, Alexia Comănescu - locul 4 la 200 m (PB), locul 4 la 80 m, David Lungu - locul 5 la 200 m (PB), locul 6 la 80 m, și Ștefan Popa - locul 7 la 800 m. 
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Instagram (Vicențiu Culea, Coculeana Oltean, CSS Medgidia, csfarul.ro)
 
Citește și:
 
Colecționarii de diplome! Copii și spiriduși de pe litoral, pe podium la atletism (GALERIE FOTO + DOCUMENT)
 
Atletul Leonard Durău, de la CSS1 Constanța, încă o medalie la Naționale. Și-a îmbunătățit și recordul personal
 
Tort cu campioni pentru gemenii Alexandru și Bogdan Marica
„Să ajungă pe cele mai înalte podiumuri mondiale!“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Axiopolis Cernavodă. Atleții Alexandru și Bogdan Marica Frați gemeni, pe primele două locuri la etapa întâi a Campionatului Național (DOCUMENT)

09 Feb 2024 1166

Atletism Sportivii de la Axiopolis Cernavodă, pe podium la „Cupa Aradului֧“. Dintre medaliați nu au lipsit gemenii Marica și Țiripan (GALERIE FOTO)

11 Oct 2023 973

Două perechi de gemeni, atleți, de la Axiopolis Cernavodă, dar și un alt coleg, medaliați la Naționalele de aruncări lungi (GALERIE FOTO)

01 Apr 2023 2325

„La Mulți Ani, campionii mei!“ Tort în formă de cupă pentru gemenii Alexandru și Bogdan Marica, atleți la Axiopolis Cernavodă (GALERIE FOTO)

24 Mar 2023 3646

Alexandru Marica, de la Axiopolis Cernavodă, și echipa CSS Medgidia, aur la Naționale. Județul Constanța a cucerit și alte medalii (GALERIE FOTO + DOCUMENTE)

22 Apr 2022 2743

Frații Marica și Țiripan, din nou pe podium Probele de aruncări, afacere în familie pentru două perechi din atleți gemeni din Cernavodă (GALERIE FOTO)

06 Apr 2022 4223

Atletism Două perechi de gemeni din Cernavodă, dar și alți copii, rezultate bune la „Cupa de Iarnă“, de la Bacău (GALERIE FOTO)

22 Dec 2021 4442

„Sunt pe drumul cel bun“ Gemenii Alexandru și Bogdan Marica, din Cernavodă, noi medalii la Naționalele de atletism

01 Jul 2021 5051