„Generație de aur!“ Foști componenți ai clasei speciale de fotbal a liceului de la Eforie, o nouă întâlnire emoționantă

 

 
  • La întâlnirea din acest an, au participat 12 reprezentanți ai acelei clase de fotbal, 11 jucători plus antrenorul lor de atunci, Nicu Lolea
 
An de an, foștii componenți ai clasei speciale de fotbal a liceului de la Eforie, generația 1962 - 1964, se revăd, legătura dintre ei, alături de antrenorul Nicu Lolea, păstrându-se strânsă și după zeci de ani.
 
Foștii fotbaliști, unii dintre ei ajunși apoi la nivel înalt, la Divizia A, s-au întâlnit și în acest an, la un local din Constanța și au depănat amintiri de pe vremea când, juniori fiind, evoluau cu mult succes în campionatul republican. Au participat 12 reprezentanți ai acelei clase de fotbal, 11 jucători plus antrenorul lor de atunci, Nicu Lolea. „Generația de aur de la Liceul de fotbal Eforie“, a postat pe Facebook unul dintre participanții la întâlnire, fostul mare jucător al Farului Constantin Funda. Au mai fost prezenți Silviu Bătrâneanu, Vali Roșu (și ei foști jucători la Farul), Viorel Crăciun, Manolache Manea, Mihai Toporan, Nicu Toloș, Vasile Stancu, Sergiu Zbanț, Măceș și Mârșu, alături de antrenorul Nicu Lolea, ajuns la vârsta de 75 de ani.
 
„Să ne trăiți, generație de aur!“, a fost mesajul fostei mari handbaliste Elena Frîncu. „Respect celor 11, plus profesorului Nicu Lolea, adversarul și prietenul meu de la Știința!“, „Nicu Lolea, un bun fotbalist (am jucat împreună la Știința, anii 1967 - 1970)“ sau „Respect tuturor colegilor mei! Mă înclin în fața deosebitului om, antrenor și dascăl, domnul profesor Lolea“, au fost alte câteva mesaje.         
 
„Ne revedem în fiecare an cu plăcere. Am alcătuit o generație foarte bună, patru dintre noi ajungând ulterior la Liga 1. Eu și George Lupu eram mai mici decât ceilalți, născuți în 1964, restul având ca an de naștere 1962 și 1963. Echipa era valoroasă, am fost și vicecampioni. Ne luptam și cu juniorii Farului. Ne bucurăm mereu de întâlnirile noastre. Eram uniți pe teren, dar și în afara acestuia și așa am rămas și în prezent“, a menționat Constantin Funda.
 
Acesta a fost unul dintre fotbaliştii speciali pe care i-a avut Farul Constanța, rămânând în memoria fanilor „marinarilor“ drept un jucător tehnic, rapid şi maestru în obţinerea loviturilor de la 11 m. În prezent antrenor la CS Năvodari, „Schillaci“, așa cum îl alinta tribuna, a evoluat zece ani la Farul şi a dat culoare jocului echipei de pe litoral.
 
În prezent în vârstă de 58 de ani, Constantin Funda s-a născut la Cogealac, dar, la scurt timp, la vârsta de aproximativ un an, s-a mutat cu familia la Medgidia, unde a şi început fotbalul apoi, la IL Medgidia. La 14 ani, tânărul fotbalist a ajuns la Liceul de Fotbal din Eforie, unde a intrat pe mâna tehnicianului Nicolae Lolea, despre care, într-un articol de acum opt ani din ZIUA de Constanța, spunea: „A fost primul meu antrenor adevărat“. „Eu eram mai mic cu doi ani decât colegii mei. Peste ani, cu unii aveam să joc şi la Farul. Iar Mihai Toporan a ajuns şef în Poliţia constănţeană. La Eforie, evoluam mijlocaş ofensiv sau vârf retras“, povestestea Funda.
 
Acesta a vorbit despre clasa de fotbal de la Eforie și într-un interviu pentru Farul TV. „L-am avut profesor pe Nicolae Lolea, un foarte bun antrenor de juniori. Perioada Eforie a fost benefică pentru mine, aveam condiții destul de bune, stăteam la internat (ca majoritatea băieților), cu trei mese pe zi. Chiar au ieșit câțiva fotbaliști foarte buni de la acel liceu“, a menționat Constantin Funda, potrivit sursei citate.

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Constantin Funda)
 
Citește și:
 
„Schillaci“ a jucat zece ani la FC Farul
Cum scotea Constantin Funda penalty-uri din jobenul de magician (galerie foto)


Constantin Funda. Cine i-a spus „Schillaci“ și cum l-a dat armata dezertor!
„Puștiule, vrei să joci la Farul Constanța?“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.