Sport

George Buricea, antrenor secund HC Dobrogea Sud a încheiat vacanţa. Marţi, îşi află adversarul din Cupa EHF (galerie foto)

Vicecampioana României la handbal masculin, HC Dobrogea Sud Constanţa, a pus punct ieri vacanţei de vară, demarându-se pregătirea în vederea sezonului 2019/2020.

În primele două zile de la reunire, handbaliştii efectuează şi vizita medicală. În prima săptămână, HC Dobrogea Sud se pregăteşte la Constanţa (la Sala Sporturilor, la stadion şi în sala de forţă), după care urmează cantonamentul de la Sfântu Gheorghe (tot timp de o săptămână), stagiu care va cuprinde şi două meciuri amicale. Dispute amicale vor mai fi şi la Bucureşti, dar şi în turneul de la Struga (Macedonia). Marţi, 16 iulie, echipa constănţeană îşi va afla adversarul din primul tur al Cupei EHF, tragerea la sorţi pentru primele două tururi având loc, de la ora 12.00, la Viena. HC Dobrogea Sud va evolua în runda inaugurală a întrecerii europene în dublă manşă, pe 31 august sau 1 septembrie și 7 sau 8 septembrie. Din noul sezon, din staff-ul tehnic al echipei vor face parte şi George Buricea (ca antrenor secund), şi Alexandru Buligan (ca antrenor de portari), care vor colabora cu Zvonko Sundovski (antrenor principal) şi Marko Isakovic (preparator fizic).

„Băieţii sunt sănătoşi şi optimişti“


„Am luat puţin pulsul echipei și mă bucur că băieţii sunt sănătoși și optimiști. Vor urma antrenamentele, cantonamentul, meciurile amicale și competiţiile. Așteptăm cu mare nerăbdare tragerea la sorţi pentru Cupa EHF, să vedem cu cine vom juca în primul tur. În funcţie de asta, vom stabili programul pentru sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie”, a declarat Ionuţ Stănescu, preşedintele HC Dobrogea Sud, pentru site-ul oficial al clubului.

Karim Hendawy şi Yassin Omar sunt încă în Egipt


Dintre noile achiziţii, egiptenii Karim Hendawy (portar) şi Yassin Omar (inter stânga) sunt încă în ţara lor, pentru a rezolva actele legate de şederea lor în România, fiind aşteptaţi cât mai repede la echipă. „Am ales Constanţa pentru că am auzit multe lucuri bune despre acest club. Vreau să joc în Europa și să fac un pas înainte în carieră. Sper să dau tot ce am mai bun pentru echipă și să jucăm la anul în Champions League!”, a precizat, potrivit sursei citate, pivotul Nebojsa Simovic, internaţional muntenegrean, o altă achiziţie a HC Dobrogea Sud.

Obligaţie faţă de susţinătorii echipei


Reîntors la Constanţa după cinci ani, Alexandru Buligan a precizat, citat de site-ul oficial al HCD: „Revin la ceva cunoscut. Am lucrat foarte bine cu Zvonko, cu Marko și cu George, care știu cât de ambiţios este. Rudi mi-a fost elev, nu a fost nevoie de prea multe cuvinte ca să mă convingă să revin la Constanţa. Aici am petrecut o perioadă extraordinară, am câștigat patru titluri și patru cupe, am ajuns până în Final 4 la Berlin, în Cupa EHF. Acum, voi lucra la un club nou și știu că nu mai este atât de simplu ca pe vremea HCM. Dinamo are un lot foarte valoros și domină în ultimii ani campionatul, dar Dobrogea Sud se poate lăuda deja cu câteva performanţe într-un timp foarte scurt de la înfiinţare. Este o obligaţie faţă de fani, de toţi cei care susţin această echipă, să dăm totul pentru un sezon foarte bun”.

Sursa foto: HC Dobrogea Sud
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

HC Dobrogea Sud, victorii cu HC Buzău şi CSM Vaslui, înfrângere cu CSM Bucureşti, în turneul de la Buzău

18 Aug 2019 477

Ionuţ Stănescu, la 40 de ani HC Dobrogea Sud Constanţa participă la turneul amical de la Buzău

15 Aug 2019 581

UPDATE HC Dobrogea Sud Constanța a câștigat ambele amicale cu Spartak Moscova

09 Aug 2019 589

George Buricea a schimbat prefixul Meciurile amicale ale HC Dobrogea Sud cu Ştiinţa Bacău au fost anulate (galerie foto)

02 Aug 2019 418

Program complex pentru HC Dobrogea Sud Constanţa în cantonamentul de la Sfântu Gheorghe (galerie foto)

25 Jul 2019 530

HC Dobrogea Sud Constanța „Ultimul mohican“! Laurențiu Toma a pus punct carierei de handbalist (galerie foto)

24 Jul 2019 1133

HC Dobrogea Sud Constanţa pleacă luni în cantonament la Sfântu Gheorghe (galerie foto)

19 Jul 2019 666

HC Dobrogea Sud. George Buricea, start într-o nouă etapă din viaţa sa „Nu vreau să rămân dator“

12 Jul 2019 956

„Mă uit înapoi cu mândrie“ George Buricea, de la HC Dobrogea Sud, va avea un meci special de retragere. Partida cu Dinamo a fost ultima oficială!

24 May 2019 865

Revista presei locale

22 May 2019 560

Meciul HC Dobrogea Sud - Poli Timişoara, tensionat George Buricea - „Au depăşit cu mult limitele regulamentului şi ale fairplay-ului“

08 Apr 2019 1965

„Toate meciurile vor fi adevărate finale pentru noi“ Miercuri, se joacă derby-ul CSM Bucureşti - HC Dobrogea Sud Constanţa

27 Mar 2019 736

Înfrângerea HC Dobrogea Sud cu Holstebro George Buricea - „Puteam mai mult. Pe alocuri, am părut o echipă fără nerv“

25 Mar 2019 858

„Două puncte foarte importante“ HC Dobrogea Sud, parcurs perfect în 2019 în Liga Naţională. Sâmbătă, joacă la Constanţa în Cupa EHF

22 Mar 2019 721

Revista presei locale

11 Feb 2019 725