Gheorghe Hagi i-a testat pe tinerii Farului în „vulcanul“ din Giulești. Puștii au luat examenul. Adrian Mazilu, debut cu gol (GALERIE FOTO)


 
  • Echipa de pe litoral a avut în lotul pentru partida din capitală un jucător născut în 2006, doi în 2005 și trei în 2003, în timp ce patru piese de bază Torje nu s-au aflat nici măcar în lot, iar alți trei au fost accidentați.
 
Meciul Farului Constanța din Giulești, din Cupa României, cu Rapidul, le-a adus „marinarilor“ nu doar o importantă victorie (2-0), ci și bucuria unui succes obținut cu mulți jucători tineri în teren.
 
Astfel, gândindu-se și la meciul de campionat contra Chindiei Târgoviște, programat la trei zile după Cupă, echipa de pe litoral a avut în lotul pentru partida din capitală un jucător născut în 2006 (Enes Sali), doi în 2005 (Andrei Borza și Adrian Mazilu), trei în 2003 (Dan Sîrbu, Ionuț Cojocaru și Luca Andronache), în timp ce Denis Alibec, Ionuț Larie, Alexi Pitu și Gabriel Torje nu s-au aflat nici măcar în lot. În plus, Dragoș Nedelcu, Romario Benzar și Louis Munteanu au lipsit și ei, dar din motive medicale. În Giulești, Sîrbu, Borza, Sali și Andronache au fost titulari, iar Mazilu și Cojocaru au intrat pe parcurs, debutând cu această ocazia în echipa de seniori a Farului într-un meci oficial. Iar Mazilu a făcut-o și cu gol, el închizând tabela, în minutul 90+7!  
 
„O să ne luptăm la titlu“
 
„Sunt fericit, am făcut un meci mare, contra unui adversar care știam că-i foarte bun acasă. A fost un meci echilibrat, între două echipe bune, iar în astfel de partide jucătorii trebuie să participe foarte bine la ambele faze. Să știi să ataci și să te aperi sunt două lucruri fundamentale. Am pregătit partida așa cum trebuie, am fost inspirați în tot ce am făcut, în toate deciziile pe care le-am luat. Pentru unii poate au fost surprinzătoare, dar pentru mine nu. Știm că noi producem mereu și avem copii foarte buni, care merită să aibă șansa lor. Credem în ce facem și avem curaj. De aceea ne ies lucrurile. Arătăm că suntem o echipă într-o formă foarte bună sau poate în cea mai bună formă. Suntem acolo, atât în Cupă, cât și în campionat. În campionat, la diferența de puncte care e, nu am cum să spun să vom sta pe acolo, să ne plimbăm. Nu, o să ne luptăm la titlu, ne dorim, vrem, ne pregătim. Trebuie să o facem foarte bine. Am câștigat puncte foarte multe până acum, nu mai știu de când nu am pierdut. Avem doar o înfrângere în campionat, și aceea așa și așa, din pricina a două greșeli individuale. Deci arătăm bine, sunt fericit ca antrenor, sunt fericit că am un grup foarte bun și tineri deosebiți, care dovedesc, arată bine și mă bucur că am curajul să-i pun să joace. Am jucat cu 2006, cu 2005, cu 2003. Numai când pronunți te ia amețeala. În Giulești trebuia să aibă oportunitatea să joace, le-am dat un test pe acest teren, pentru că sunt jucători de echipa națională, foarte buni. Trebuie să-i testez, într-o atmosferă de meci mare, cum e afară“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului. 
 
Intrase puțin în panică
 
Acesta a subliniat că puștii săi sunt valoroși, dar le lipsește experiența, care se capătă tocmai în partide de asemenea factură. „Copiii au talent, dar le trebuie experiență, s-a văzut aceasta la începutul meciului. Clubul nostru le oferă posibilitatea să joace. Avem mulți jucători de-ai casei, pe care contăm și încercăm să le dăm o șansă. Într-o asemenea atmosferă, un tânăr jucător capătă experiență. Ați văzut Mazilu, după 25 de minute avea cârcei sau i se blocaseră gemenii. Nu e ușor, și mie mi s-a întâmplat. Emoțiile există, dar e fotbalist. A arătat că știe fotbal. Are golul. E un atacant central sau lateral foarte bun, de viitor. Acum, să rămână cu picioarele pe pământ, e constănțean, de-al nostru. L-am primit cu brațele deschise și îl vom ajuta să ajungă mare. Și-a dorit, știam acest lucru, el a fost cel mai bun în pregătire în vară. Nu știu ce a gândit, l-am lăsat să-și revină după un stagiu bun, știind că apoi îl voi lua și îl voi promova. Deja intrase puțin în panică, întrucât colegul său Banu, de la 2005, promovase înaintea lui. Mazilu e unul dintre cei mai buni. Dar nu l-am promovat până acum întrucât era Alibec, era ăla, era celălalt. E greu să-i pun pe toți, dar le voi găsi loc la fiecare“, a menționat Hagi.
 
„Poate aduc altul, pe care nu-l cunoașteți“
 

Întrebat dacă, după partida din Giulești, Mazilu va apărea mai des în prima echipă a Farului, managerul tehnic al clubului constănșean a spus: „Poate aduc altul, pe care nu-l cunoașteți. Nici pe Cojocaru nu-l știați. El nu a fost la lot niciodată, înrucât a fost accidentat. N-a avut continuitate, dar e un atacant foarte bun, de viitor. Și el a fost cu noi în vară. E un jucător foarte interesant, mobil, combinativ, se asociază foarte bine cu colegii, știe fotbal. Vom avea grijă de el, ușor-ușor, să nu și-o ia în cap, și o să-l punem. Și mai sunt și alții, pe la echipa a doua“.
 
„Trebuie să avem răbdare cu ei“

 
Gică Hagi a subliniat că Farul arată foarte bine, dar că nu trebuie ridicat piciorul de pe accelerație. „Avem un lot foarte talentat. Încă nu suntem la nivelul optim din punct de vedere fizic. Unii dintre jucători, în ultima perioadă, înainte de a veni la Farul, nu au jucat ori nu au fost în formă foarte bună. Trebuie să avem răbdare cu ei. Ne ajută fiecare cu poate și mergem foarte bine. Acum ne-au lipsit patru jucători, iar trei sunt de echipa națională sau au jucat acolo. Arătăm bine, dar stați liniștiți că voi munci în continuare, pentru că trebuie să găsesc soluții să fim mai buni în fiecare zi“, a arătat Hagi.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
Sursa foto: Farul Constanța              
 
Citește și:
 
Cu mulți tineri în echipă, Farul Constanța a bătut în Giulești și e lider în grupa de Cupa României (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 982

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 409

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 2918

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1724

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 642

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 913

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1478

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1141

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 969

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 688

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1259

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1821

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1185

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 764

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1091