Gheorghe Hagi i-a testat pe tinerii Farului în „vulcanul“ din Giulești. Puștii au luat examenul. Adrian Mazilu, debut cu gol (GALERIE FOTO)


 
  • Echipa de pe litoral a avut în lotul pentru partida din capitală un jucător născut în 2006, doi în 2005 și trei în 2003, în timp ce patru piese de bază Torje nu s-au aflat nici măcar în lot, iar alți trei au fost accidentați.
 
Meciul Farului Constanța din Giulești, din Cupa României, cu Rapidul, le-a adus „marinarilor“ nu doar o importantă victorie (2-0), ci și bucuria unui succes obținut cu mulți jucători tineri în teren.
 
Astfel, gândindu-se și la meciul de campionat contra Chindiei Târgoviște, programat la trei zile după Cupă, echipa de pe litoral a avut în lotul pentru partida din capitală un jucător născut în 2006 (Enes Sali), doi în 2005 (Andrei Borza și Adrian Mazilu), trei în 2003 (Dan Sîrbu, Ionuț Cojocaru și Luca Andronache), în timp ce Denis Alibec, Ionuț Larie, Alexi Pitu și Gabriel Torje nu s-au aflat nici măcar în lot. În plus, Dragoș Nedelcu, Romario Benzar și Louis Munteanu au lipsit și ei, dar din motive medicale. În Giulești, Sîrbu, Borza, Sali și Andronache au fost titulari, iar Mazilu și Cojocaru au intrat pe parcurs, debutând cu această ocazia în echipa de seniori a Farului într-un meci oficial. Iar Mazilu a făcut-o și cu gol, el închizând tabela, în minutul 90+7!  
 
„O să ne luptăm la titlu“
 
„Sunt fericit, am făcut un meci mare, contra unui adversar care știam că-i foarte bun acasă. A fost un meci echilibrat, între două echipe bune, iar în astfel de partide jucătorii trebuie să participe foarte bine la ambele faze. Să știi să ataci și să te aperi sunt două lucruri fundamentale. Am pregătit partida așa cum trebuie, am fost inspirați în tot ce am făcut, în toate deciziile pe care le-am luat. Pentru unii poate au fost surprinzătoare, dar pentru mine nu. Știm că noi producem mereu și avem copii foarte buni, care merită să aibă șansa lor. Credem în ce facem și avem curaj. De aceea ne ies lucrurile. Arătăm că suntem o echipă într-o formă foarte bună sau poate în cea mai bună formă. Suntem acolo, atât în Cupă, cât și în campionat. În campionat, la diferența de puncte care e, nu am cum să spun să vom sta pe acolo, să ne plimbăm. Nu, o să ne luptăm la titlu, ne dorim, vrem, ne pregătim. Trebuie să o facem foarte bine. Am câștigat puncte foarte multe până acum, nu mai știu de când nu am pierdut. Avem doar o înfrângere în campionat, și aceea așa și așa, din pricina a două greșeli individuale. Deci arătăm bine, sunt fericit ca antrenor, sunt fericit că am un grup foarte bun și tineri deosebiți, care dovedesc, arată bine și mă bucur că am curajul să-i pun să joace. Am jucat cu 2006, cu 2005, cu 2003. Numai când pronunți te ia amețeala. În Giulești trebuia să aibă oportunitatea să joace, le-am dat un test pe acest teren, pentru că sunt jucători de echipa națională, foarte buni. Trebuie să-i testez, într-o atmosferă de meci mare, cum e afară“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului. 
 
Intrase puțin în panică
 
Acesta a subliniat că puștii săi sunt valoroși, dar le lipsește experiența, care se capătă tocmai în partide de asemenea factură. „Copiii au talent, dar le trebuie experiență, s-a văzut aceasta la începutul meciului. Clubul nostru le oferă posibilitatea să joace. Avem mulți jucători de-ai casei, pe care contăm și încercăm să le dăm o șansă. Într-o asemenea atmosferă, un tânăr jucător capătă experiență. Ați văzut Mazilu, după 25 de minute avea cârcei sau i se blocaseră gemenii. Nu e ușor, și mie mi s-a întâmplat. Emoțiile există, dar e fotbalist. A arătat că știe fotbal. Are golul. E un atacant central sau lateral foarte bun, de viitor. Acum, să rămână cu picioarele pe pământ, e constănțean, de-al nostru. L-am primit cu brațele deschise și îl vom ajuta să ajungă mare. Și-a dorit, știam acest lucru, el a fost cel mai bun în pregătire în vară. Nu știu ce a gândit, l-am lăsat să-și revină după un stagiu bun, știind că apoi îl voi lua și îl voi promova. Deja intrase puțin în panică, întrucât colegul său Banu, de la 2005, promovase înaintea lui. Mazilu e unul dintre cei mai buni. Dar nu l-am promovat până acum întrucât era Alibec, era ăla, era celălalt. E greu să-i pun pe toți, dar le voi găsi loc la fiecare“, a menționat Hagi.
 
„Poate aduc altul, pe care nu-l cunoașteți“
 

Întrebat dacă, după partida din Giulești, Mazilu va apărea mai des în prima echipă a Farului, managerul tehnic al clubului constănșean a spus: „Poate aduc altul, pe care nu-l cunoașteți. Nici pe Cojocaru nu-l știați. El nu a fost la lot niciodată, înrucât a fost accidentat. N-a avut continuitate, dar e un atacant foarte bun, de viitor. Și el a fost cu noi în vară. E un jucător foarte interesant, mobil, combinativ, se asociază foarte bine cu colegii, știe fotbal. Vom avea grijă de el, ușor-ușor, să nu și-o ia în cap, și o să-l punem. Și mai sunt și alții, pe la echipa a doua“.
 
„Trebuie să avem răbdare cu ei“

 
Gică Hagi a subliniat că Farul arată foarte bine, dar că nu trebuie ridicat piciorul de pe accelerație. „Avem un lot foarte talentat. Încă nu suntem la nivelul optim din punct de vedere fizic. Unii dintre jucători, în ultima perioadă, înainte de a veni la Farul, nu au jucat ori nu au fost în formă foarte bună. Trebuie să avem răbdare cu ei. Ne ajută fiecare cu poate și mergem foarte bine. Acum ne-au lipsit patru jucători, iar trei sunt de echipa națională sau au jucat acolo. Arătăm bine, dar stați liniștiți că voi munci în continuare, pentru că trebuie să găsesc soluții să fim mai buni în fiecare zi“, a arătat Hagi.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
Sursa foto: Farul Constanța              
 
Citește și:
 
Cu mulți tineri în echipă, Farul Constanța a bătut în Giulești și e lider în grupa de Cupa României (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atacantul Gabriel Iancu, transferat de Farul Constanța

12 Jun 2024 752

La Euro 2024, Ianis Hagi va evolua cu numărul 10 pe tricou. „Duce povestea mai departe“

08 Jun 2024 778

Echipele Academia Hagi 2012 și 2014 au câștigat „International Stars Tournament 2024“ (GALERIE FOTO)

03 Jun 2024 790

Meciuri între echipe de la Academia Hagi și AVA Football Academy Londra (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 May 2024 948

Generația de Aur, meciul de adio. Elis Iordache, din Constanța, a fost crainicul evenimentului! „Mulțumesc, România, pentru că am trăit emoțiile cu tine!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 May 2024 1991

Hagi, mesaj emoționant „55.000 de suflete tricolore în tribune, voi veți fi mereu «Generația de Aur» a României!“ (GALERIE FOTO)

26 May 2024 581

LIVE TEXT Generația de Aur, victorie în meciul de adio. Spectacol și emoții! Un stadion plin, pentru o echipă de neuitat (GALERIE FOTO + VIDEO)

25 May 2024 4812

Tricoul lui Hagi de la meciul de retragere al Generației de Aur, cel mai scump la licitația caritabilă. Cine l-a achiziționat și cu ce sumă

25 May 2024 1170

Farul Constanța Hagi, Gică Popescu și Ștefan Preda joacă pentru Generația de Aur, la meciul de adio, contra echipei World Stars, din care face parte și Rivaldo

25 May 2024 1390

Marcel Ciolacu, premierul României, cadouri fotbalistice pentru președintele Turciei. Recep Tayyip Erdogan, mare admirator al lui Hagi

22 May 2024 705

Farul Constanța, plan pentru sezonul viitor Hagi - „Trebuie să construim. Sper să fiu inspirat și să fac o echipă frumoasă“ (GALERIE FOTO)

19 May 2024 1738

Superliga 2023/2024. CFR Cluj - Farul Constanța Hagi - „Mergem cu convingere și curaj, pentru a încerca să câștigăm“ (VIDEO)

17 May 2024 2917

Festivitate la baza Academiei Hagi Fotbalistele de la Farul Constanța primesc trofeul, medaliile și tricourile cuvenite campioanelor (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 May 2024 1061

Farul Constanța Hagi - „Greșeala mea e una singură. Am crezut că am adus, anul trecut, o mentalitate de campioni“ (GALERIE FOTO)

14 May 2024 1568

Farul Constanța Gheorghe Hagi - „Nu merge așa. E prea mult! Și-au bătut joc de club! Bătaie de joc!“

14 May 2024 1860