Gică Butoiu „Sufletul mi-a rămas la Farul. Am jucat atâția ani la această echipă!“


 
 
  • Fostul fotbalist, acum în vârstă de 52 de ani, a evoluat în 199 de partide ca „marinar“, dintre care 189 în Liga 1, marcând 42 de goluri pentru Farul.
  • Butoiu a antrenat Farul în Liga a 2-a, într-o perioadă extrem de dificilă pentru club.
  • Ca antrenor la juniori, Gică Butoiu a câștigat cu Farul un titlu național, în 2008.
 
 
Unul dintre cei mai importanți jucători ai Farului Constanța din anii 90, fostul atacant Gică Butoiu, cel care a fost și antrenor la clubul constănțean, atât la juniori, cât și la echipa de seniori, are amintiri plăcute din perioada în care purtat tricoul alb-albastru.
 
Născut la Dragoslavele (județul Argeș), Butoiu a debutat pentru Farul pe 25 octombrie 1989, într-un meci cu Sportul Studențesc, scor 0-0. „Am foarte multe amintiri, mai multe plăcute decât neplăcute. Mai ales din primii ani de când am venit, înainte de Revoluție. Am găsit un colectiv frumos, cu jucători de valoare. M-am integrat foarte bine. În 1995, am plecat în Belgia, la Standard Liege. După un an, am revenit la Farul și am jucat timp de un sezon, apoi am mers la FC Național, am revenit la Farul, iar apoi am evoluat la Rapid“, a declarat Butoiu, pentru Farul TV. Acum în vârstă de 52 de ani, fostul fotbalist a evoluat în 199 de partide ca „marinar“, dintre care 189 în Liga 1 (în sezoanele 1989 - 1995, 1997 -1998 și 1999 - 2000) și a marcat 42 de goluri pentru Farul, toate in primul eșalon.

 
Celebra victorie cu 4-3 din Giulești

 
„Nu am avut mari performanțe în acea perioadă, nu am câștigat campionatul, dar eram foarte iubiți, întrucât aveam spirit de luptă și un joc plăcut. Fiecare spectator avea un idol pe timpul nostru“, a mai precizat Gică Butoiu, conform sursei citate. La Rapid, fostul jucător a evoluat în sezonul 1996-1997, susținând 39 meciuri și marcând șapte goluri. Având în vedere că, vineri, Farul întâlnește Rapid în deplasare, Butoiu s-a referit și la acest duel. „Sufletul mi-a rămas la Farul. Am jucat atâția ani la această echipă. Cred că va fi un meci foarte plăcut, prin prisma evoluției celor două echipe din acest start de campionat, care n-au pierdut până acum. Sunt două formații de atac, nu se vor apăra, va fi o partidă cu goluri. Plus galeriile, va fi și un duel al lor, ambele sunt frumoase. Pe când jucam, am prins și o victorie, 4-3, în Giulești, a fost ceva neașteptat. Nici noi nu ne așteptam la evoluția scorului, dar până la urmă am învins. Cred că și acum Farul se poate impune, deși se află la început de campionat, într-o perioadă de căutări. Cred că poate scoate un rezultat favorabil“, a precizat Gică Butoiu.

 
„Nu aveam bani, de niciunele“


 
Fostul fotbalist a antrenat Farul în Liga a 2-a, într-o perioadă extrem de dificilă pentru club. „A fost cea mai grea perioadă, toată lumea fugea, nu voia să ia Farul. Nu aveam bani, de niciunele. Și totuși am rezistat în campionat o perioadă lungă, la ce condiții am avut“, și-a amintit Butoiu, care, ca antrenor, a câștigat însă cu Farul un titlu national la juniori, în 2008. „După o pauză de peste 40 de ani în istoria clubului, am câștigat cu juniorii mari campionatul, în finală am învins Școala de Fotbal «Marius Lăcătuș». În semifinală, i-am avut în echipă și pe Fatai, Alibec sau Matei. În finală, nu au mai jucat, fiind luați la echipa mare, dar am câștigat și fără ei“, a rememorat Butoiu.


 
Publicul, al 12-lea jucător

 
Gloria „marinarilor“ speră ca Farul să revină cât mai repede la Constanța, în prezent echipa susținând meciurile de pe teren propriu la Ovidiu. „După unirea dintre FC Farul și FC Viitorul, e altceva, e și galeria, s-a văzut, la primul meci, ce frumos a fost. Sper ca Farul să revină cât mai repede în Constanța, vor fi prezenți mai mulți spectatori. E foarte important să se construiască un stadion nou, la standarde europene. Îmi aduc aminte că, atunci când jucam noi, tribunele erau aproape pline, iar publicul era al 12-lea jucător. La Constanța, lumea e avidă de fotbal. Cu un nou stadion, ridicat de la zero, va fi altceva“, a mai spus Butoiu.

Sursa foto: Farul Constanța
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
FC Farul Constanța, pe locul șase în Divizia A
Meciul în care Gică Butoiu a învins-o de unul singur pe Politehnica Timișoara (galerie foto + video)

  
Echipa din finală a „marinarilor“
S-au împlinit 12 ani de când juniorii A de la Farul Constanța au ieșit campioni ai României (galerie foto)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Ion

30 Jul, 2021 11:04

Ce echipa aveam... Ce suporteri. Nu ca acum, cand totul e "regizat" si aranjat din alta parte

Articole asemanatoare

Foştii colegi de la FC Farul, îndureraţi de moartea lui Sorin Moraru „A fost un om de nota 10, un jucător serios şi profesionist”

27 Feb 2021 3724

Constanța Fostul rugbyst Cornel Vasile împlinește 65 de ani. Vineri, sunt și alți aniversați în sport

30 Oct 2020 1903

Meci între Selecționata Legendelor și Naționala Artiștilor. Au evoluat și jucători constănțeni

13 Oct 2020 4072

FC Farul Constanța, pe locul șase în Divizia A Meciul în care Gică Butoiu a învins-o de unul singur pe Politehnica Timișoara (galerie foto + video)

25 Aug 2020 5728

Echipa din finală a „marinarilor“ S-au împlinit 12 ani de când juniorii A de la Farul Constanța au ieșit campioni ai României (galerie foto)

25 Jun 2020 4785

Fostul fotbalist de la FC Farul Constanța Vlad Neagu a început o carieră militară

10 Apr 2020 4107

„Să fie sănătoşi şi norocoşi!“ Fericire la dublu! Vlad Neagu, fostul portar de la Farul Constanţa, tată de gemeni

11 Jan 2020 3883

Foşti componenţi ai grupei 1990 de la FC Farul, reuniţi cu ocazia unui eveniment festiv (galerie foto)

30 Aug 2018 8171

Joacă şi Gică Butoiu Sport Prim Oltina are patru victorii la rând. A predat lanterna roşie. Ce a adus revirimentul echipei

25 Apr 2018 2853

Ioan Anton, întâlnire emoţionantă cu foştii colegi de la FC Farul Gică Butoiu - „Aproape că nu l-am mai cunoscut fără mustaţă!” (galerie foto)

29 Nov 2016 6367

Invitaţia SSC Farul l-a mişcat Fostul portar Ioan Anton vine de la Vaslui să dea startul meciului cu Sparta Techirghiol

23 Nov 2016 9367

Gică Butoiu, la Sport Prim Oltina Fost golgeter al FC Farul, apariţii, la 47 de ani, într-o echipă de Liga a 6-a (galerie foto)

16 Mar 2016 6727

Gică Butoiu, Robert Băjan, Cornel Vasile şi Lucian Luca îşi sărbătoresc astăzi zilele de naştere (galerie foto)

30 Oct 2015 3508

Mircea Rednic, chemat în ajutor Maşina lui Gică Butoiu, confiscată de Poliţie, în Belgia

07 Feb 2015 6766

Puştii Săgeţii Năvodari, învinşi la scor de tenis de Rapid CFR Suceava (galerie foto)

01 Dec 2014 2016