Gică Hagi crede că, în România, e nevoie de o lege prin care multinaţionalele să fie implicate să susţină sportul, sănătatea şi cultura


Gică Hagi, cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, readuce în discuţie problema finanţării fotbalului şi a sportului românesc, care suferă la acest capitol.
„Puterea vine de la bugetul pe care îl ai. Nimeni nu vorbeşte de finanţare, de cum trebuie organizat fotbalul. Ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani? Cum Real Madrid a ajuns la buget de un miliard, iar campioanele noastre la zece milioane? Dezvoltare. Asta s-a întâmplat. Ei s-au adaptat, noi nu. În acest moment putem concura în lume doar cu un singur lucru: România. Loturile naţionale. Iar pentru acest lucru, noi, cluburile, trebuie să muncim mult şi bine pentru a produce jucători. Pentru a fi ajutaţi, trebuie să fie implicate multinaţionalele, care sunt cele mai bogate din România.


Din cifra de afaceri trebuie să dai un procent de 1, 2 sau 3 la sută pentru sport, sănătate sau cultură. Trebuie să se dea o lege prin care să fie implicate multinaţionalele să susţină sportul, sănătatea, cultura din cifra de afaceri, nu din taxe şi impozite. Să renoveze spitale, şcoli, stadioane, aşa cum se întâmplă şi afară. Aşa s-au dezvoltat toate cluburile de afară, în timp ce la noi s-au dezbinat... De ce? Noi trebuie să ne vrem binele nostru, să construim, să avem bugete, stabilitate financiară. Singurul lucru bun sunt banii de la televiziuni“, a spus „Regele“.


Iniţiatorul proiectelor fotbalistice de la Constanţa Academia Hagi şi FC Viitorul, care au cunoscut rapid succesul, spune că Primăriile şi Consiliile Judeţene sunt obligate, pe diferite nişe, să investească în sport.


„Societatea are nevoie de fotbal, are nevoie de spectacol, nu de circ, cum zic unii. Are nevoie de suporteri, cluburile mari trebuie să aibă 30 de mii de abonaţi pentru a avea forţă. România suferă mult la capitolul social şi nimeni nu vorbeşte de acest lucru. Primăriile şi Consiliile Judeţene sunt obligate, pe diferite nişe, să investească în sport. Iubesc România pentru că ea m-a educat, iar ceilalţi de la Real Madrid şi Barcelona m-au perfecţionat. Aş fi bucuros să văd că lucrurile se vor schimba, că se va investi în segmentele sociale (sport, sănătate, cultură) şi că ne vom putea bate cu cei de afară“, a precizat Gică Hagi.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa


Citeşte şi:

Gică Hagi „Sunt două lucruri în viaţă - binele şi răul. Daţi binele! Creaţi idoli!“


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Joia neagră“ şi soluţiile lui Gică Hagi În patru ani, poate fi schimbat cursul apei în fotbalul românesc

02 Aug 2021 5802