Gică Hagi, despre momentul delicat prin care a trecut FC Viitorul „Ce faceţi, că mă daţi afară?“

FC Viitorul se luptă cu CSU Craiova pentru locul trei în clasamentul Ligii 1, care asigură calificarea în preliminariile Europa League, dar echipa de pe litoral a avut pe parcursul acestui campionat şi un moment delicat, în care nu a câştigat opt meciuri la rând, iar în şapte partide consecutive nu a reuşit să înscrie!
 
În acea perioadă, echipa lui Hagi producea fotbal, dar nu era lucidă în ultimii 30 de metri. Situaţia devenise periculoasă la un moment dat şi punea în pericol accederea în play-off, însă jucătorii Viitorului au reuşit să depăşească pasa proastă, iar acum sunt la un pas să încheie campionatul pe locul trei. Gică Hagi a vorbit despre acel moment în care echipa nu-şi găsea inspiraţia şi a explicat cum a trecut peste el.
 

„În fotbal trebuie să ai răbdare!“

 
„Ţineţi minte un lucru foarte important. În fotbal trebuie să ai răbdare! Eu, dacă nu eram patron, eram dat afară în noiembrie şi decembrie. N-am dat gol şapte meciuri. Îi spuneam echipei: «Ce faceţi, că mă daţi afară?». Dar nu se putea şi am avut răbdare, am fost împreună cu ei, am căutat soluţii. Chiar dacă ei erau într-un moment greu, erau totuşi buni. Era însă momentul în care obosiseră, jucaseră mult, începusem din iunie, jucasem foarte mult şi arătaseră o oboseală în ultimele meciuri tari, cu adversari precum Steaua şi Craiova, meciuri importante. Uşor-uşor, au intrat într-o mică criză. Dar am ieşit din ea, iar acum joacă un fotbal extraordinar. La club e linişte mereu. Nu putem lucra de pe azi pe mâine. Eu sunt interesat de un proiect interesant, pe termen mediu şi lung. Dacă îl construieşti cum trebuie şi ai un concept tehnic, devii cel mai bun. Cu siguranţă. Experienţa mă face să spun asta“, a precizat Gică Hagi.
 

Nu credea nimeni în ei

 
Iar „Regele“ a oferit şi un exemplu, Galartasaray Istanbul, echipa la care a cunosscut mari satisfacţii. „La Galarasaray am ieşit cei mai buni din nimic. Cu Academia mea şi cu Viitorul am ajuns cei mai buni fără să creadă nimeni în noi. În primii trei ani, faci echipa să câştigi în campionat, iar apoi poţi avea rezultate şi în Europa. Cred foarte mult în proiectul Galatasaray, cum a fost el. Am devenit cei mai buni cu patru străini foarte buni, iar restul jucători turci, 13 dintre ei ajungând în echipa naţională, care a ocupat locul tei în lume. Trei străini de excepţie, între care mă includ şi pe mine, alături de Taffarel şi Gică Popescu. Proiectul meu e să folosesc istoria ca să construiesc viitorul. Când investeşti în tineri, ziua de mâine e a ta. Totul a fost calculat la noi. Eu muncesc cu gândul că, într-o zi, România va avea o generaţie mai bună decât cea a noastră“, a precizat managerul tehnic al FC Viitorul.
 

Portarul Astrei a făcut minuni

 
Echipa de pe litoral a realizat un nou meci deosebit în campionat, învingând la Ovidiu, în penultima etapă din turneul play-off, Astra Giurgiu (adversara din finala Cupei). „Astra e o echipă foarte bună, dar noi am alergat mult mai mult. Am avut un ritm de joc mult mai bun. Viteza de joc a fost foarte ridicată, gândire, mişcare şi pasare excelente. La acest capitol suntem mult mai proaspeţi decât toţi ceilalţi“, a precizat Hagi. Acesta a remarcat şi intervenţiile sportarului său, Arpad Tordai, dar a subliniat că goalkeeper-ul Astrei a scos mult mai multe mingi, în urma numeroaselor ocazii pe care şi le-a creat FC Viitorul. „Să-i dăm şi lui Arpi ce-i al Cezarului. Bravo lui, a crescut, chiar dacă la Ploieşti nu a avut un randament foarte bun. A trebuit să aducem un portar în iarnă şi am considerat că el trebuie să vină. Avea experienţă în prima ligă şi creşte de le meci la meci. Dar să nu uitaţi şi portarul Astrei câte a scos, vreo zece. A făcut minuni. Au jucat fantastic în prima repriză ai noştri“, a punctat Hagi.
 

Tudor Băluţă, ultimul meci acasă

 
Meciul cu Astra a fost ultimul al FC Viitorul din acest sezon al Ligii 1 pe teren propriu şi totodată ultimul al tânărului mijlocaş Tudor Băluţă, care, la finele sezonului, va merge să joace în Anglia. „Sunt fericit. Am terminat cum trebuie anul pe teren propriu în Liga 1. Iar a fost un an foarte bun. Le-am scris pe tablă că trebuie să fim serioşi, să facem un meci foarte bun acasă, cum ne-am obişnuit suporterii. Felicitări pentru prestaţie şi atitudine! Mai avem două partide, la Craiova şi finala Cupei. A fost un moment emoţionant cu Băluţă în vestiar, ultimul lui meci acasă, mă bucur că a terminat evoluţiile aşa cum trebuie. Se desparte de noi în condiţii extraordinare. Un copil fantastic al nostru, care ne-a ajutat să fim mai buni. Îi doresc să aibă succes în continuare, în sport şi în viaţă“, a spus Hagi.
 

Nu antrenează egalul

 
„Regele“ a precizat că şi la Craiova, în ultima etapă, în meciul decisiv pentru locul trei, FC Viitorul va evolua la victorie, aşa cum o face de fiecare dată. „Viitorul nu joacă la egal. Niciodată! Nu ştiu cum se joacă. Eu nu antrenez asta. Bineînţeles însă că se mai întâmplă. Între noi şi Craiova au mai fost scoruri de 0-0. Acum însă cu siguranţă nu se va întâmpla să nu se marcheze, la ce meci va fi la Craiova. Ştim că ei au avantaje, joacă acasă, au suporteri, stadion, dar vom încerca să fim mai iuţi ca ei. Numai în pielea lui Mihai Rotaru (n.r. patronul CSU Craiova) să nu fii, că în ultimele meciuri l-am bătut, ci şi cu o echipă foarte tânără“, a menţionat managerul tehnic al fostei campioane a României.
 

„Eu niciodată nu sunt mulţumit“

 
Hagi a subliniat că reuşita acestui sezon este întregită, pe lângă rezultatele echipei mari, şi de cele ale echipelor din Academia Hagi. „E un alt an fantastic al nostru, vom ajunge probabil în finale şi la Under-17 şi la Under-19, echipele noastre înregistrând rezultate foarte bune în turul semifinalelor. Mai sunt de jucat returul semifinalelor, dar echipele au arătat că sunt valoroase. Pe unii m-am mai supărat, le-am mai zis câte ceva, că eu niciodată nu sunt mulţumit. Urmăresc progresul, vreau să fiu mai bun. Suntem într-un moment foarte dulce al nostru. Sperăm să păstrăm acest tonus şi în ultimele două meciuri din sezon. Ne luptăm pentru calificarea în cupele europene din campionat şi ar fi extraordinar să câştigăm şi Cupa României. Toţi jucătorii noştri sunt speciali“, a arătat Gică Hagi.
 

„Cred că i-am convins pe toţi“

 

Cel mai mare fotbalist român din toate timpurile este mândru de ce a realizat cu Academia care-i poartă numele şi cu FC Viitorul, precizând că decizia sa de a se întoarce acasă şi a investi în tineri a fost una inspirată. „Cred că acum doi ani, când am luat titlul, s-a produs o minune. Am reuşit cu o echipă tânără, nouă, frumoasă, care a jucat un fotbal foarte bun. Nimic nu a fost întâmplător. Am luat anumite decizii în acea echipă, am adus anumiţi jucători, în care nimeni nu credea, de vârstă medie, 24-25 de ani. Acum echipa mi se pare prea tânără, dar vom încerca să construim una la fel de puternică, dacă ajungem în cupele europene. Şi chiar dacă nu, cu siguranţă vom încerca să facem anumite lucruri. Suntem mândri şi fericiţi că oraşul Constanţa are o echipă campioană la fotbal. Era singurul oraş port care nu avea campioană la fotbal. Sunt mândru de ce am realizat. Cred că i-am convins pe toţi că am făcut un lucru bun întorcându-mă acasă“, a menţionat Hagi.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

 
Citeşte şi:
 
Gică Hagi a ajuns la 200 de meciuri pe banca tehnică a FC Viitorul

FC Viitorul a învins clar Astra Giurgiu și a urcat pe locul trei în clasamentul Ligii 1

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viitorul stadion de la Constanța Ministrul Adrian - Ioan Veștea - „Am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare“

02 Apr 2024 1708

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3232

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 883

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1422

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1745

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2125

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2379

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6182

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2279

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2964

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2689

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11217

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2187

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1796

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2161