Gică Hagi - „E o mare satisfacție pentru mine când tot stadionul cântă «Farul e pe primul loc!». E wow!“ (GALERIE FOTO)

 

 
  • Farul Constanța are cea mai mare forță ofensivă din Superligă, cu o medie de 1,9 goluri pe meci.
  • După numărul de goluri primite, apărarea „marinarilor“ e a patra din Superligă, la egalitate cu defensivele echipelor Petrolul Ploiești, CFR Cluj și FC Botoșani.
  • Jucătorii cu experiență, transferați în vara acestui an, încep să-și pună din ce în ce mai mult amprenta pe jocul Farului, dar încă nu sunt la potențial fizic maxim.
 
Farul Constanța a revenit pe primul loc în Superligă în urma victoriei din etapa a zecea, 3-0 la Ovidiu cu FC Argeș. Cu 19 goluri marcate până acum, „marinarii“ au cea mai mare forță ofensivă din campionat, cu o medie de aproape două goluri pe meci! Parcursul deosebit al echipei de la malul mării le dă satisfacție și fanilor, care creează meci de meci o atmosferă de zile mari la stadion.
 
„Trei puncte importante, victorie frumoasă, stadionul a fost plin, lumea a venit, ne susține. E o mare satisfacție pentru mine când tot stadionul cântă «Farul e pe primul loc». Îmi place, mă simt bine, acum sunt relaxat. E wow, foarte bine! Dar e mult de muncă. Din experiența mea, greul de abia acum începe. Depinde de noi. În această perioadă, august - septembrie, s-a văzut că echipa are potențial și talent. Jucătorii o știu, dar noi trebuie să fim mult mai buni. Eu vreau să rămânem acolo sus, să-i batem pe toți. Dacă vom putea! Vom vedea“, a declarat, după meciul cu FC Argeș, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.  
 
„Se vede că echipa are calitate“
 
„Regele“ a reliefat însă și aspecte din jocul elevilor săi la care trebuie să se mai lucreze. „Noi jucăm bine, dar nu 90 de minute, avem momentele noastre. Eu am pretenții și vreau să urcăm la 90 de minute în care să interpretăm jocul așa cum știm noi, nu doar din când în când. Sper ca, ușor - ușor, toți jucătorii să ajungă la nivelul fizic pe care îl doresc eu. Am adus jucători care, în ultima perioadă, nu prea au jucat și încercăm cu toții să fim un grup foarte bun, să aibă o mentalitate foarte bună, să se bată în fiecare meci să câștige. Vrem să dictăm ritmul și intensitatea jocului, cu principiile noastre, posesia și presiunea. Alternăm lucrurile bune cu unele mai puțin bune, dar se vede încă o dată că echipa are calitate, chiar dacă nu avem constanță 90 de minute. În rest, sunt mulțumit de majoritatea jucătorilor. Până acum în campionat, se putea mult mai bine. Dacă stau să mă gândesc, în spate, ce puncte am irosit... Am făcut două egaluri acasă, meciuri în care nu am marcat, am pierdut la Craiova după ce am condus cu 3-1. Ca și astăzi, la 1-0, în loc să apăsăm pedala și mai mult, din contră, am lăsat-o, iar apoi adversarul a venit peste noi, n-am mai construit bine, pentru că jocul nostru ofensiv începe din spate, iuar cel defensiv începe de la atacant. Dacă eram atenți, puteam avea mult mai multe puncte. Dar asta e. Și așa e bine, dar totdeauna eu vreau mai mult. Nu cred că am făcut lucruri mari și trebuie să facem și mai mari. Eu am fost obișnuit cu performanța la nivel înalt și îmi doresc acest lucru în continuare“, a menționat Hagi.
 
„Ce clădesc într-un an se dărămă într-o zi, într-o vară sau într-o iarnă“
 
Farul are golaveraj 19-9, iar, după numărul de goluri primite, apărarea „marinarilor“ e a patra din Superligă, la egalitate cu defensivele echipelor Petrolul Ploiești, CFR Cluj și FC Botoșani. Doar Rapid (cinci goluri încasate), FC Hermannstadt (șase) și Sepsi Sfântu Gheorghe (opt) au mai puține goluri primite.
 
„Presiunea noastră e să câștigăm fiecare meci. Nu e important locul pe care ne aflăm, ci vrem să creăm o mentalitate de învingător. Atunci ca jucător ești puternic și te simți bine, dar și ca echipă. La acest capitol lucrez cu ei. Sperăm ca într-o bună zi să ajungem într-o direcție așa de bună. Dar ca să am o mentalitate bună la echipă, revin la problema mea: ce clădesc într-un an se dărămă într-o zi, într-o vară sau într-o iarnă. Pleacă mulți jucători și o iau iar de la zero, neprogresând. Dar poate că într-o bună zi aceste lucruri se vor regla și voi antrena și eu o echipă care are bani mulți, să mă pot duce cu ea în Champions League, să mă verific dacă chiar sunt bun sau nu. Deocamdată, îmi văd de ale mele, la nivelul la care sunt, e bine, sunt mulțumit, știu că am echipă foarte bună, dar, ca să ajungem acolo, la nivelul mare, e nevoie de buget“, a arătat Gică Hagi.

 
„Cred că publicul se bucură de ei“
 

Jucătorii cu experiență, transferați în vara acestui an, încep să-și pună din ce în ce mai mult amprenta pe jocul Farului, dar încă nu sunt la potențial fizic maxim.
 
„Denis Alibec e la 50% din potențial. Mai are până să fie la 100%. E nevoie de ritm, să crească, 10-15 meciuri, să joace, să le ducă, să reziste. După două meciuri, jucate la trei zile distanță, nu a putut să-l joace și pe al treilea, la Craiova. A avut niște dureri și nu pot risca să-l pierd apoi nu știu câte luni. Și atunci am preferat să stea o săptămână. Chiar dacă și astăzi a făcut lucruri bune, are nevoie încă de pregătire, de timp. S-a simțit astăzi obosit, dar de timp are nevoie și Băluță, Benzar (care mi-am dorit să joace doar 45 de minute), Nedelcu, Morar, Torje. Avem jucători valoroși, care știu ce înseamnă Divizia A și echipa națională. Au meciuri experiență și meciuri în picioare, dar încă nu sunt fizic la nivelul optim. Aceasta este provocarea noastră, a staff-ului, am spus-o din prima zi. Numai așa puteau ajunge la Constanța, doar dacă nu jucau un an, șase luni, restul, care joacă, costă prea mult și nu au cum să ajungă la mine. Încerc însă să-i readuc în prim plan și să ne facem și noi treaba. Cred că publicul se bucură de ei, ceea ce e un lucru foarte bun“, a menționat managerul tehnic al echipei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța a învins FC Argeș și a revenit pe primul loc în clasamentul Superligii

UPDATE
40 de ani de la debutul lui Gică Hagi în Divizia A. Festivitate la meci. „Mândru de tot ce e în spate, în cariera mea“ (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 Farul Constanța - CFR Cluj, în etapa a cincea din play-off. Gol în minutul 22! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 285

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 313

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 264

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1130

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1662

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1115

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 715

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1046

Primarul Vergil Chițac - „Mi-am asumat, am făcut. Investiții în cultura și în sportul din Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 514

Superliga 2023/2024 Cine va da lovitura simbolică de start la meciul Universitatea Craiova - Farul Constanța. Duel pentru Europa

11 Apr 2024 1639

Gheorghe Hagi - „În România s-a pierdut noțiunea de profesor, de antrenor, de manager“

10 Apr 2024 689

Superliga 2023/2024. Universitatea Craiova - Farul Constanța Hagi - „Un alt meci greu, dar suntem încrezători“ (VIDEO)

10 Apr 2024 1800

UPDATE. Constanța Pictură uriașă cu Gheorghe Hagi, pe un întreg perete al Școlii Gimnaziale nr. 38 „Dimitrie Cantemir“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

10 Apr 2024 5347

Farul Constanța, o repriză modestă cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe Hagi - „Incredibil, ziceai că jucăm cu Barcelona!“

07 Apr 2024 1069

Hagi, după Sepsi OSK - Farul Constanța 1-1 „O primă repriză - zero, după a doua parte meritam să câștigăm“

05 Apr 2024 1100