Gică Hagi - „E o realitate, nu mai plângeţi, nu avem de ce plânge!“

Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, a vorbit din nou, după meciul cu CFR Cluj, despre ce ar trebui făcut pentru ca fotbalul românesc să înceapă să obţină din nou rezultate notabile. În acest moment, România nu are nicio echipă într-o grupă de competiţie europeană inter-cluburi, campioana CFR Cluj fiind eliminată ruşinos din Europa League de o formaţie luxemburgheză, care a câştigat ambele manşe din play-off!  
 
„Dragilor, e o realitate, nu mai plângeţi, nu avem de ce plânge. Trebuie să construim. Învăţaţi-vă că în România trebuie să construim. V-o zic de atâta timp. Eu am înţeles-o acum nouă ani şi de atunci construiesc. Succesul nu vine întâmplător, trebuie construit. Dacă nu ai bazele, nu ai cum. Întâmplător vine un rezultat, un cadou de ziua de naştere, dar restul e muncă şi construcţie. A forma. În primul rând, trebuie să construim jucători foarte buni şi loturi naţionale foarte puternice. Diferenţa dintre noi şi cei de afară e prea mare. Am fost o ţară importantă a fotbalului european. La loturi naţionale, ne putem bate cu ei. E imposibil să nu putem găsi 10 - 15 băieţi deştepţi şi talentaţi. Îi las pe colegii mei de la televizor să zică ei dacă avem puterea. Eu am zis că se poate. Dar dacă zici aşa, a doua zi ai presiune, iar dacă nu realizezi ce ai zis, te dă afară. La noi se zice că nu se poate, îl luăm pe nu în braţe. Cu «nu», o să ajungem în groapă, dacă nu cumva nu suntem deja în ea. Punct. Asta-i părerea mea. Dacă vreţi să mai ieşim în lume, pe scene importante, ne trebuie loturi naţionale şi calificări. E singurul proiect viabil în România. Trebuie să creştem şi să formăm jucători. Cum au făcut toţi. Spaniolii, germanii, belgienii, francezii sau englezii. Ce echipe au făcut… Noi de ce nu putem? Eu sunt un tip pragmatic şi ştiu ce vreau. Am o singură strategie: să încerc să devin cel mai bun. Mi-am pus singur presiune, dar sunt obişnuit cu ea, m-am născut cu ea. Cred în continuare că românul e foarte bun. Ne lipsesc organizarea, finanţarea şi un concept tehnic unitar la nivel naţional. O strategie naţională. Noi, generaţie noastră, ştim un lucru: v-am făcut fericiţi pe toţi şi i-am obligat pe alţii. Nouă ne place presiunea şi să-i batem pe francezi, pe spanioli, pe englezi. Aş vrea să trăiesc să văd cum România are din nou 70% posesie pe Wembley. Cum am avut noi. Cu Anglia! La trei zile după ce am jucat cu Franţa. N-au văzut mingea şi ne-au egalat în ultimul minut. Să vă povestească Ilie Dumitrescu, că el este la televizor şi povesteşte. Eu sunt la muncă, n-am timp de poveşti“, a spus Hagi.   
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viitorul stadion de la Constanța Ministrul Adrian - Ioan Veștea - „Am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare“

02 Apr 2024 1708

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3233

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 885

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1422

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1747

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2127

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2379

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6182

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2279

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2965

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2689

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11217

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2188

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1797

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2162