Gică Hagi - „E un mijlocaș de mare viitor“ Un fotbalist de 17 ani de la Farul Constanța, cel mai bun în meciul cu FCSB (galerie foto)

 

 
  • Tânărul jucător a fost titular cu FCSB și a jucat până în minutul 75.
  • După partida contra echipei din capitală, „Regele“ a subliniat că „marinarii“ vor trebui să sufere în acest sezon, pentru a-și putea atinge obiectivele.
  • În cele 14 meciuri jucate până acum în acest sezon, „marinarii“ au înregistrat şase victorii, trei egaluri şi cinci eşecuri, golaveraj 17-9.
 
Farul Constanța a pierdut cu 0-1 meciul de pe teren propriu cu FCSB, restanță din etapa a 13-a a Ligii 1, iar rezultatul l-a amărât pe Gică Hagi, manegerul tehnic al echipei de pe litoral. „Regele“ a avut totuși o bucurie la această partidă, evoluția unuia dintre tinerii săi.
 
Este vorba de mijlocașul Eduard Radaslavescu (17 ani), internațional de juniori al României, care a început confruntarea ca titular și a jucat până în minutul 75, la un nivel remarcat în mod deosebit de Gică Hagi. „Cel mai bun jucător de pe teren a fost Radaslavescu, după părerea mea. Cel mai mic a fost cel mai bun. A intrat și Sali pe parcurs (n.r. cu vârsta mai mică, 15 ani), dar hai să-l luăm pe el, că a început meciul. I-am dat această șansă, pentru că și el m-a împins de la spate, a intrat foarte bine în meci la Botoșani. Spre bucuria mea, că trebuie să am și eu una în această seară, și căpitanul a jucat foarte bine, dar și el, a făcut un meci foarte bun. Mijlocaș care a pasat numai în față, a găsit soluții, a dat pase, s-a luptat, a recuperat mingi, a băgat piciorul. E un mijlocaș de mare, mare viitor“, a menționat Gică Hagi.
 
„Ne așteaptă un an foarte greu“
 
După partida cu FCSB, „Regele“ a subliniat că „marinarii“ vor trebui să sufere în acest sezon, pentru a-și putea atinge obiectivele. „Meritam mai mult, cel puțin un egal, dar, pe anumite aspecte ale jocului nostru, pot spune că nu sunt mulțumit. Echipa putea face mai mult, să marcăm. În ultimii 30 de metri iar n-am fost inspirați. Ultima pasă, centrarea, pasa în spatele apărării, finalizarea au suferit. Cred că am avut meciul sub control, dar, din păcate, am pierdut. Trebuie să revizuim puțin lucrurile și să fim conștienți că ne așteaptă un an foarte greu. Până să avem o mentalitate de învingător și mai multă personalitate vom avea de suferit. Primul lucru e ca, pentru la anul, să ne vedem în prima ligă, iar apoi vom vedea dacă avem capacitatea să ne luptăm pentru intrarea în play-off. Pentru că nu avem constanță, iar în ultima perioadă nu am produs rezultate acolo unde trebuia. Toate acestea mă fac să cred, în momentul de față, că lucrurile nu vor fi ușoare în acest an. Călătoria e lungă, grea și va trebui să suferim, să fim inspirați cu toții, să muncim pentru a putea să ne atingem obiectivul, acela de a încerca să rămânem în prima ligă“, a menționat Hagi.
 
Înfrângere în etapa a 13-a, după un autogol din minutul 13!
 
„Regele“ a arătat că, până acum în acest sezon, „sunt vreo patru meciuri pe care le-am pierdut prea ușor, le aveam în mână, am jucat fotbal și n-am marcat“. În cele 14 meciuri jucate, „marinarii“ au înregistrat şase victorii, trei egaluri şi cinci eşecuri, golaveraj 17-9. „Eu sunt pretențios, exigent, dur cu mine. Nu sunt fericit după această situație și cred că nici jucătorii. În ultimii 30 de metri n-am avut atacanți și mijlocași care să dea ultima pasă, să dea un șut, să nimerească poarta sau să centreze bine. Ne-am creat multe ocazii, dar în ultimii 30 de metri n-a ieșit“, a spus Hagi. Înfrângerea cu FCSB, prima pe teren propriu din acest campionat pentru Farul, după ce formația de pe litoral câștigase toate cele cinci meciuri jucate anterior la Ovidiu, a venit în etapa a 13-a și a fost adusă de autogolul lui Constantin Grameni din minutul 13!
 
„Îmi place foarte mult ce fac“

 
Gică Hagi a punctat că proiectul nou demarat în vară cere timp. „În vară, am început un proiect nou, ne-am unit, reprezentăm un oraș și un județ. Vrem să facem un club foarte bun și să-l dezvoltăm. E o muncă foarte grea și e nevoie de timp. Eu nu lucrez pe termen scurt, sunt pe termen mediu și lung. Eu zic că mi-am atins obiectivele, atâta timp cât am creat o echipă de la zero și a ieșit campioana României, câștigând și alte trofee, plus câte titluri avem la juniori. Îmi place foarte mult ce fac. Altceva ce să-mi placă, m-ați văzut pe undeva? Chiar dacă e greu, îmi asum situația, m-am întors acasă, de unde am plecat, de jos, și încerc să urc din nou treptele, să fac ceva. Dar cred că în ultimii 12 ani am făcut lucruri extraordinare. Am adus o mentalitate și un spirit de învingător. De aceea și vorbesc așa. Eu aș vrea să câștig toate meciurile, chiar dacă sunt conștient că bugetul și tot ce avem noi nu sunt la nivelul care ar trebui. Dar am coborât, muncesc și încerc să aduc și eu cât pot să-i fac să fie mai buni. Dar e greu să ne batem cu echipele mari, ce văd eu acum. Practic, am greșit și cu echipele cu care trebuia să câștigăm puncte. N-am marcat, iar când e așa înseamnă că ai foarte mult de lucru“, a arătat Hagi.  
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanța

 
Citește și:
 
Farul Constanţa, învinsă la Ovidiu de FCSB. Prima înfrângere pe teren propriu pentru „marinari“
 
Farul Constanţa
Eduard Radaslavescu, debut în Liga 1. E al 52-a jucător format în Academia Hagi care atinge prima divizie


Farul Constanța. Eduard Radaslavescu, gol de senzație la Națională
„Toată lumea m-a felicitat, am primit multe mesaje“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prezent în topul mondial La 16 ani, Andrei Borza visează și la primul gol pentru seniorii Farului Constanța

01 Oct 2022 1932

Oficial Farul Constanța a anunțat transferurile lui Eduard Radaslavescu și Radu Boboc la FCSB

05 Aug 2022 1460

Eduard Radaslavescu, de la Farul Constanța la FCSB. Discuții și pentru transferul lui Radu Boboc

04 Aug 2022 2471

Naționala Under-19 a României a ratat dramatic barajul pentru accederea la Campionatul Mondial

24 Jun 2022 1894

Naționala Under-19 a României începe meciurile de la Campionatul European. În lot sunt opt fotbaliști de la Farul Constanța (VIDEO)

18 Jun 2022 1719

La numai 17 ani, aproape 50 de partide în sezonul 2021/2022 Eduard Radaslavescu - „De acum încolo începe cu adevărat fotbalul pentru mine“

28 May 2022 3422

CFR Cluj - Farul Constanța Gică Hagi - „Vom avea meci dificil, dar sperăm să atingem un nivel de joc ridicat“ (VIDEO)

29 Apr 2022 3527

Farul Constanța Un alt fotbalist născut în 2004 a debutat în Liga 1. Puncte comune cu Eduard Radaslavescu, omul meciului cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Apr 2022 4068

Farul Constanța, prima victorie în play-off. Tânărul Eduard Radaslavescu a marcat în premieră în Liga 1

09 Apr 2022 3090

FC Argeș - Farul Constanța Gică Hagi - „Sper ca acum să fim mai eficienți, să marcăm și să reușim să câștigăm“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

08 Apr 2022 2929

Farul, la puterea a șaptea După 36 de ani, alt Popescu, dar aceeași calificare la Euro Under-19! Gică Popescu, urmat de fiul său Nicolas

02 Apr 2022 2930

Farul Constanța joacă luni cu FCSB Ionuț Larie - „Un prim obiectiv a fost îndeplinit, dar munca noastră nu se oprește aici“

14 Mar 2022 2256

Farul Constanța. Dan Sîrbu, debut în Liga 1, la 18 ani „Am așteptat de mult acest moment. E o onoare pentru mine“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

02 Mar 2022 4230

Farul Constanța Dan Sîrbu a debutat în Liga 1 în meciul cu FCSB, la 18 ani. Trei jucători în echipa etapei, cu Gică Hagi antrenor

28 Feb 2022 2206

„E o onoare“ Tinerii Eduard Radaslavescu și Roberto Mălăele, căpitani la Farul Constanța în meciul cu Cerno More Varna (GALERIE FOTO)

04 Feb 2022 3908